hatstund

Förresten gick jag in på Holmlunds och kollade rean idag. Den sög. Och jag hatar Gina Tricots rea, den e så jävla jobbig, det är stökigt som fan, varmt som in i helvete, asmycket folk och mysiken ger en huvudvärk...

Japp, det var muntert.

Hejdååå


NEDRÄKNINGEN BÖRJAR

Japp nu sitter jag här och fördriver tiden, det är exakt 11.19 minuter kvar tills jag ska skäjla ur mina slingor! Får se hur håret ser ut senare, skulle bli jobbigt om det blir fult, med tanke på nyår och allt!!!

Jaa, det är ju nyår imorgon, och jag är supertaggad. Det blir tjejmiddag och alla kommer vara super-fin-fest-klädda och jag kommer älska det. För min egen del blir det paljettkjol, såklart, vad är mer nyår än det?

Så dagen innan, då förbereds det. det mesta är fixat och klart nu; sminket är köpt, lösnaglarna också, jag har skaffat ett potentiellt linne, håret är färgat (jag har sköljt ur färgen nu, det blev bra tror jag, får se imorgon när jag fixar det), solningen och träningen är avklarad, hårsprayen är köpt, örhängerna är också inhandlade. Och så är stolar, bord, bestick, skumpaglas och allt annat till en middag fixat, inklusive fem kilo kyckling och två stora påsar me pommes.

Men jag har tre jobbiga beslut kvar att ta;
1. svarta eller hudfärgade strumbyxor?
2. varma bekväma skor eller högklackade-åh-så-mycket-snyggare skor?
3. Varm fet dunis eller lite finare och mer praktisk, men dock kallare, jacka?

Ja, det är mina tre draman i livet just nu. Inte så jobbigt egentligen om man tänker efter.
DAGENS till hårfärgning! Det är så jäkla kul med förändring, även fast det inte blir som man tänkt sig (och det har det bara blivit en gång för mig, av alla miljarder gånger jag har färgat håret).

Puss och GOTT NYTT ÅR!!! <33


Mellandagsrean

Som jag redan sagt är Uppsalas mellandagsrea inte så mycket att ha. Det ända stället som har ordentlig rea är faktiskt Weekday, 50% på det mesta och dessutom har dom härliga kläder. Monki har också bra rea, och när jag säger bra menar jag organiserad och ganska mycket rea, inte typ 10% för det har man ingen nytta av och dessutom hatar jag när affärer blandar reaplagg men icke-reaplagg så att man blir lurad att kolla på icke-reaplaggen. Att köpa kläder som inte är på rean när det är mellandags-rea är helt emot min policy, typ som att dricka te på café.

Holmlunds brukar ha bra rea, men där var vi faktiskt inte inne kom jag på nu. Det var superhäligt att go wild bland alla T-shirtar på Carlings; Mark hade pengar och ville ha hjälp att hitta kläder. Något ingen bangade på att hjälpa honom med. Jag tror det slutade 1400 kr senare och en kasse med massor av T-shirtar, en skjorta och en cardigan, allting superfint.

Nu till mina köp
Jag tänkte att det måste finnas något jag behöver, så jag klurade ett tag och kom på att jag knappt har några T-shirtar, men att det är fett snyggt att ha det med jeans! Misha Barton lyckas alltid få en supersliten T-shirt och ett par blekta jeans att se så himla snyggt ut, så varför skulle inte jag kunna försöka.

 
Oversize tröjan är så himla skön, jag tror jag ska börja bo i den. Det är 100% viskos, så från och med nu är det sådana tröjor jag letar efter! Förstår inte alls texten så om det är någon som kan översätta den åt mig vore det gulligt. Båda är från Monki, 90 och 50 spänn betalade jag för dom.

       
Kände att garderoben även behövdes fyllas på med lite tröjor, det var längesedan jag köpte sådant, har mest blivit kjolar på senaste. Från vänster, Gina tricot 124 kr, Weekday 200 kr och Gina igen 150 kr.

Och ett par spetsleggings från Gina för 74 kr. Jag köpte an klänning på Weekday också men den har jag lånat ut till Pless. Måste ge det DAGAENS GODA GÄRNING, jag gav Pless en kasse med potentiella nyårskläder så att hon skulle slippa gå och köpa något, för det ville hon inte.

Och så köpte jag ett par skor.. som tyvärr försvann dagen efter när jag var hemma hos Agnes. Vet inte hur, varför skulle någon sno ett par skor? Jag tror jag bara ska glömma att allt någonsin hänt och gå ner och köpa nya. Om dom inte finns kvar kommer jag på riktigt bryta ihop.

Igår blev jag klar med Agnes nyårsklänning och idag sydde jag klart Unnis, så nu är det två till i kollektionen.
PUSS


hemskt ledsen

Förlåt bloggen och läsare, jag känner mig som en usel människa just nu för att jag inte bloggat på så himla länge. Har faktiskt ingen koll på hur länge sedan det var, eller ens vad det är för dag idag... Lov har den inverkan på mig. Men även fast jag har varit så himla usel och inte bloggat är jag ändå lite nöjd med att jag faktiskit inte har haft tid och inte har suttit vid datorn på flera dygn nu. Så det känns gasnka bra, jag kom precis på att jag inte ägnat en ända sekund ensam (förutom den i duchen, men jag tror faktiskt Sofia satt och kollade på då) tre dygnen. Och inte har jag varit hemma heller, så jag har en bra förklaring till mitt dåliga bloggande.

Iallafall, JULREAN SÖG TYP MEN JAG ÄR SÅ HIMLA BRA SÅ JAG KÖPTE ASMYCKET ÄNDÅ! Kameran är just nu inte närvarande men när den är det så lägger jag upp bilder på allt, jag lovar. Nu har jag varit ensam så länge (typ två timmar...) så nu ska jag dra ner på stan och träffa människor.

Förresten blev hårfärg inhalndlad men är fortfarande inte använd, den här köpte jag

Oj vad oranget det såg ut på den här bilden, så ser det inte ut på mitt paket. Ja vi får se när färgningen blir av
Jag ska bättre mig (försöka iallafall), puss

Hårförlängning sökes

Ja julhysterin är nu för somliga över, men inte för mig, det är nu det hela börjar: JULREAN!

Julklappar? Pengar och presentkort (plus lite andra grejjer, tex 4e säsongen av OC och pincett) så det är ju som smort för en ordentlig shoppingrunda eller två. Den första blir imorgon, affärerna öppnar 10 och jag tänker tillsammans med Agnes, Unni och Mark hänga på låsen! Det är inget direkt jag behöver, men skor är det bästa som finns att köpa på rean, så där kommer nog jag hänga en del.

Något jag inte tänker köpa på rean men som jag nog ska köpa imorgon är hårfärg. Jag har börjat använda snelugg istället för lugg nu eftersom den blivit för lång, och jag kan inte klippa den för jag vill spara ut den till sommaren nu.
Men jag saknar min lugg...


Men jag är ändå lite less på hårfärgen och frisyren nu. Har börjat få lite utväxt också så nu är det dags att färga! Tänker mig såhär till sommarn

Fast lär ju inte kunna få sådär lång tills dess... Någon som känner för att betala en hårfölängning åt mig? Det är synd att det är så dyrt, annars skulle jag göra det.
Får se om det blir färgning imorgon, beror på om jag hittar någon som kan tänka sig att hjälpa mig. HELGENS till alla som är snälla och ger andra fina julklappar, vilket är i princip alla, så nu kan ingen klaga om att de inte fått någon DAGENS, nu har ni fått en HELGENS till och med!

Puss

god jul

Nu sitter jag här me min vackra kusin Irene, himla mys och hon har fått en Ipod nano, så nu ska vi lägga in lite musik på den. Får se hur det går, inte direkt tekniska...
Lekte lite me cam, kmr mer om julafton senare, men den har varit super!!

Syns inte här, men hade min franskjol idag, love it
PUSS

JULAFTON!

Ja nu är det faktiskt julafton, och visst har jag fått i mig lite julkänsla efter allt julklappsinslagande och efter besöket hos pappas kompis mamma (gud, varför är vi där egnetligen?).
DAGENS går till Adam som är 7 kanske, för hans mamma hade klippt honom precis. Det roliga var att hon hade glömt sätta på sådant där munstycke på rakapparaten i början så från nacken och uppåt hade han en nästan kal, 2 cm bred och 15 cm lång rand. Så istället för att raka av resten av håret i samma längd klippte han resten av håret som vanligt, så varje gång han gick iväg från en såg man den där kala fläcken som man lyckats glömma bort och jag garvade lika mycket varje gång.

Imorgon (eller ja, idag) tror jag att jag ska ha min franskjol och röda strumpisar, om inte det är juligt så vet jag inte!

Det är massor av stora paket under granen och det står mitt namn på massor!!! Jag tjuvkikade... Gud jag känner mig som ett litet barn.
PUSS OCH GOD JUL!!


Dan före dopparedan

Nu ska jag iväg på jullunch hos pappas kompis mamma, lite långsökt men det är en tradition så det är jätttemysigt. Hur ska man egentligen klä sig när man åker till en person man träffar en gång om året? Ingen aning, så jag tog på mig kläder som jag brukar ha bara.
Volangklänning från H&M, omsydd kjol från Gina Tricot och min älskade minikorta kavaj som också är från Gina (vet inte vad det är för grej jag börjat med att berätta vart jag köpt kläderna jag har på mig någonstnas, men jag tycker det är lite roligt). Lite konstigt egentligen, för de två plaggen från Gina är två av mina absoluta favoriter i garderoben, men ändå enas jag med att hata gina tricot kläder... Vet inte varför det är så, men det finns faktiskt mycket fult där. På något vänster lyckas jag ändå hitta plagg som är snygga där, vet inte hur det går till.


Hoppas det ger mig lite julkänsla, har fortafarande ingen... Men nu har pappa blivit på bättre humör och skyller inte längre allt julkaos på mig (vilket han gjorde igår) så det gör det lite mer möjligt att vara glad åt julen.
Vi ska klä julgranen och göra julskinkan ikväll så då måste jag ju få lite julkänsla! 
Puss och god jul!

 

My first fashion line

Idag vaknade jag av att klockan ringde kvart i 10, bestämde mig snabbt för att jag behövde mer sömn, skickade ett sms till Erika och sa att jag behövde sova mer och att vi skulle träffas 12 på stan istället för 11, och så snoozade jag en timme. Det var himla skönt.

På stan kollade vi alla tygaffärer efter ett snyggt, guldigt satintyg, det ända vi hittade var brun aktigt, inte som vi hade tänkt men väldigt fint och nyårsglammigt. Det var nämligen tessans lilla systuga som skulle gå igång igen (wiiiie), den här gången var det Erika som beställt. Funderar på att ta betalt, och fixa ett märkesnamn. Theresegarderob kanske skulle vara ett passande namn.
Sydde iallafall kjolen till Erika, den kommer med i visningen efter nyår. Theresegarderob, first fashion line; Here comes 2009! Hehe

DAGENS går till den där väskan som jag sett tre gånger på folk bara i detta lilla Uppsala. Den är svart (finns i rosa också), inte rund men inte fyrkantig heller, gasnka liten, locket täcker hela väskan och är täckt med smutsigt guldiga nitar och det långa axelbandet är en kedja. Den är så sjukt snygg men jag är en fegis så har inte vågat fråga vart de har köpt den. Men nästa gång jag ser någon med den lovar jag att jag ska vara modig. Kanske... Jag tyckte ändå att jag var lite smart när jag kom på google, där kan jag söka på nitväska så kommer det säkert upp en bild på den och sen kan jag hitta vart den kommer ifrån.
Det var inte så smart för:

1. Jag hittade inte väskan så jag vet fortfarande inte vart den kommer ifrån
och:
2. Jag hittade massor av bilder på annat som jag nu också vill ha, jag är helt enkelt olyckligt kär i massor av saker nu.

Kunde liksom inte hjälpa det...
           

Till vänster, åh min älskade Parker (aka Carrie) med underbara kläder, imorgon är det lilljul, är det för o-juligt att ha rosa?
I mitten en superfin kubertväska från monki, blir till att hålla ögonen öppna efter den!
Och till höger ett par gladiator sandaler a la högklackat, sådana blir det i sommar!

Efter förfrågningar gick jag in och granskade Indiskas möss utbud idag. Väldigt stort och massor av fina färger och modeller, men inte den som jag letade efter. Jag letade efter en turbaninsperad mössa eller pannband, men hittade det inte. Kom på att jag har ett vitt mysigt garnnystan som ligger här hemma så jag ska sticka en själv tänkte jag.

Sist men inte minst så gillade jag mina kläder idag, dom var supersköna men ändå fina tycker jag

Grått baslinne från JC (supersköna!), omsydd grå, fladdrig tunika-t-shirt från VILA och mina baggy från Weekday.

Ja, sorry, men sånna här långa och jobbiga inlägg blir det när jag inte fått skriva av mig på ett tag...

Oj, nu hann det visst bli 23e, imorgon är det julafton!! Puss och sov gott, och god jul!

Rött och paljetter

Kan inte direkt säga att det här med lov gör under för mitt bloggande... Vet inte riktigt vad jag har gjort sedan jullovet började men jag har inte haft tid att sitta vid datorn.

Om jag börjar med vad jag kommer ihåg var det gårdagens skumbad med Erika och Sofia vid sjutiden. Sedan kom Lollo, Kristian, Mark, Simon och Erik förbi och väntade på att vi skulle fixa iordning oss. Eftersom det blev lite kaos och brottom blev det bara min blommiga höga kjol (i inlägget SOCKERSÖT) och sedan drog vi till Eriks brorsas lägenhet.

Jag, Erika, Kristian och Mark sov i min källare och så äcklig som jag var i morse var det längesen jag var... Gammalt smink och bara ällment äcklig, så när killarna gått och  Sofia, Lina och Lollo kommit började vi ett efterlängtat spa! Bad, bastu, ansiktsmasker, benvax och hårfärgning på  Lina.

JO!! Sen så har jag sytt nyårskläder åt Sofia och Lina som helt klar får HELGENS till och med. Dom vill att det ska vara en supersurprise på nyårsafton för alla vad dom ska ha på sig så kan tyvärr inte lägga ut några bilder förrän efter nyår, men det är fan inte långt kvar nu ju! Men jag kan iallafall säga att det är massor av rött och paljetter! Jag är faktiskt väldigt nöjd, och det är superkul att ha tid att sy igen. Imorgon ska jag sy något åt Erika också, det blir något guldigt.

NU är jag hur trött som helst, kanske hittar några roliga bilder att lägga upp senare
Ska försöka vara mer aktiv, puss

(Förlåt Mark, jag har ändrat nu!)

Jullov

Igår var det julavslutning och sedan lillejul med släkten. Så nu känns det nästan som att det är jul snart. Jag kan inte fatta att det är julafton om 5 dagar, det känns helt overkligt. Idag tänkte jag gå ner och köpa julklappar, för att öka julkänslan ännu mera.
Igår hade jag paljettkjolen, det funkar faktiskat bra att ha den som vardagskjol om man bara har svarta enkla baskläder till. Småsysslingarna tyckte att jag såg yt som en stor julkula. Vet inte om dom bara syftade på färgen och glittret eller om dom tyckte att jag var rund också...

DAGENS, eller ja GÅRDAGENS går till Cissi, hon hade superfina kläder igår! Såhär såg hon ut, fast för det mesta utan halsduk. Både kjolen och den lila tröjan är från Gina Tricot, men det är kjolen jag gillar mest. Jag är typ kär i den.

Japp, I´m in love.
Nu blir det julklapps-shopp, puss


Tessans beauti

Mamma hade hämtat mina skor och väskan från skomakeriet igår, så idag var det dom som åkte på! Hade bara vanligt linne och min oversize asköna kofta till det, och så aslockigt hår. Glömmer bort hur lockigt det är när jag inte plattar det.

Iallafall var det första dagen på länge som jag inte har behövt plugga efter skolan, så jag sa att jag kunde klippa killarna som jag lovat att jag skulle göra det på; Kristian, Erik och Robert. Efter skolan blev det helt enkelt Tessans Beauti hemma i källaren, med möjlighet för pingis när man väntade, eskort av Härdan till klipprummet och sedan styling by Pless i TV-soffan. Det var skitroligt, det var länge sen jag klippte någon, och jag tror iallafall killarna blev nöjda. Men ofta man säger något annat.
     

Ja, där har ni stylingrummet, ni kan se Pless in full action på den vänstra bilden. Dom andra bilderna är bara roliga och gör mig glaaaaad!

Imorgon är det iallafall julavslutning och efter det är det LOOOV!! Ska bli så sjukt härligt att äntligen få sova ut. Så, julavslutningen ser jag som ett bra tillfälle att ha min paljettkjol, så jag skulle tro att det blir den imorgon. På kvällen ska jag på lillejul med släkten, det ska bli supermysigt!

DAGENS är himla svår idag, det står mellan pless och friseringarna, men det måste nog bli Maria Pless! För hon klippte sig själv igår, HELLUGG!! Fint gumman!

Nu ska jag baka pepparkakshus och fixa håret, puss.

duchkunskap

Det bästa som finns är att ducha länge och sjukt varmt. Alltså så varmt att man typ kan köra ångbastu i badrummet efteråt. Fast mitt shampo luktar hostmedicin, det är nice...
Orkar inte blåsa håret, så imorgon blir det lockigt!
Nu blir det kudden, god natt

Hej, måste man alltid vara som alla andra?

Ni vet som små barn är, stirrar utan att veta att man egentligen inte borde stirra så. Det har väl mycket med den jäkla jantelagen att göra att man växer ifrån det senare, ni vet man ska vara lagom, inte sticka ut eller vara annorlunda eller något sånt... Uppsala är typ jantelagaens centrum; ingen sticker ut när det gäller klädstil och när det är någon som gör det glor alla sönder en.

Och varför babblar jag om det här? Jo, hade ju mina strumbyxor idag!

Jag tyckte det var skitkul, lite annorlunda sådär. Men så mycket blickar som jag har fått idag har jag aldrig fåt förut! Och jag vet inte vad felet är, det är ju kul när någon tycker det är fint (det var faktiskt en tjej som jag inte hade en aning om vem det var som sa det till mig) men många gånger fick jag för mig att dom bara tyckte jag var cp. Inte för att jag egentligen bryr mig, men kan folk vara lite roligare? Det är det bästa med storstäder, typ Stockholm, det finns så många som har skön stil och man framstår inte som ett ufo bara för att man vill ha olika färg på benen en dag! DAGENS till mig själv för att jag vågar ha på mig det jag själv vill, och DAGENS till alla andra som också har kläder som sticker ut lite!

Såja, nu har jag avregerat mig lite. Träffade kära kusin Irene idag, så himla länge sedan sist så det var supermysigt! Hon är så himla söt och cool, älskar din frisyr kusin!
Iallafall drog vi en sväng på Holmlunds efter fikat, och jag hittade ett supergulligt
jeans-volang-halterneck linne, men det kostade 349 kr så jag ska komma på ett sätt att sy det själv istället. Det blir en kluring.

Puss

Förresten måste jag nästan ändra GÅRDAGENS till att Mark köpte fett fina Nudie-jeans! Fast killen är smart och det första han gjorde var att gå hem och tvätta dom så att dom krymte typ två size... Så dagen har ägnas åt att mobba han för att han gjorde det, men dom var faktiskt himla snygga när dom var skittajta med! Nudie-jeans på killar måste vara det bästa som finns, alla får sjukt snygg rumpa i det!

Minimarket

Minimarket, min kärlek förra våren tror jag att det var. Deras blommiga satinjacka var mitt drömobjekt i flera månader, underbaraste jag sett. Kollade i gamla ELLE-tidningar och blev liksom nykär. DAGENS till Minimarket, en av mina favoriter bland svenska designers.
 
Varför jag inte köpte den? Den kostade drygt 3000 kr och jag kände att jag kunde leva med att bara drömma för att få behålla dem pengarna. Det här är de tre flickorna som designar för minimarket, systrarna Sofie, Jennifer och Pernilla Elvestedt, här på ELLE-galan förra vintern i sina egen-designade jackor.

I våras fanns en kopia på Gina tricot för ca 200 kr skulle jag tror, men eftersom de lagt in hjärtan och dödskallar mellan blommorna kunde jag inte köpa den. Varför förstöra en fin jacka med dödskallar, jag förstår inte poängen.

Hittade den här bilden i augusti nummret och fick världens snilleblixt.

Vad jag syftar på är strumbyxorna med ett ben i svart och ett i vitt. Superhärligt och jag har alltid velat ha dom. Kom precis på att jag nu har en användning för mina trasiga strumpbyxor som jag av någon anledning har kvar.
Alltså, jag klippte av det benet som var trasigt på ett par gula strumpbyxor och ett par bruna, satte på mig båda samtidigt och så hade jag plötsligt ett par minimarket-wannabe strumpbyxor. Duger för mig. Så imårrn blir det nog tvåfärgat.
Puss, nu ska jag kolla på Titanic

FÖRRESTEN!!! Jag glömde sminket i skolan idag så imorgon blir det en söndergråten (efter att ha kollat på Titanic) och osminkad Therese som kommer till skolan...


ELLE galan

Nu har dem lanserat vilka som blivit de 10 finalisterna, tyvärr var jag inte en av dom. Himla trist, hade varit sjukt kul att gå på ELLE-galan.

Här är tre av finsalisterna, känner att jag missade att färglägga min klänning, men till nästa år då blir det satsa järnet, ska börja på den redan nu fan.

Sen blir jag ganska störd på att ELLE har ändrat sin hemsida så nu hittar jag ingenting längre. Förstår inte vad det var för fel på den gamla. Satt och försökte lära mig hitta på den när det stod "Köp biljetter till ELLE-galan" och jag blev superglad, gick in på länken, blev inte alls särsilt glad längre för biljetten kostade 1495 spänn. Känner att jag inte riktigt har råd, särsilt eftersom jag inte vet om jag är hemma då.

I go flower power

Innan den lilla insidenten på cafét hade vi varit och julhandlat lite, jag, sofia, erika och lovisa. Det blev även en sväng på H&M där jag köpte en liten kasse med massor av hårsnoddar, hårnolar, ett gigantiskt rosa hårspänne och två flätade hårband. 
I fredags köpte jag också en blommig tunika på vero moda för 300kr som jag tänkte ha imorgon med ett av hårbanden (ni vet sådär åvanpå håret) och mina bruna ankelboots. Insperation: hippie. Det skulle sitta fint med det där peace-halsbandet nu...

DAGENS med jäkligt stort D

Okej, jag satt på Cappucino med Erika och sörpla latte och åt muffins med saffranssmak och kände mig himla mysig och typ vuxen, när en man brevid böjer sig fram och visar klart och tydligt att han har röda string på sig. HIMLA NICE ASSÅ. Pricken över i: det sitter en rosa liten ros på dem också. Ja du, sedan var det lite andra grejjer som gjorde att han framstod som världens mest äckliga snubbe, men dem detaljerna tar jag inte här. DAGENS iallafall, bara för att det var så himla ovanligt och konstigt.

Skrev liten önskelista idag för att mamma och pappa tjatade så mycket:
1. Lukatar så jäkla gott!

2.
Världens bästa serie och jag måste ju ha alla sesonger för att vara ett riktigt fan.

3.
 Sminkborstar i alla storlekar och en bra ögonbrynsnoppare, awesome

4.
 Vet inte vad den är om, men jag hittade boken på stockhome och det står fashion med stora bokstäver på den, så den måset ju vara härlig.

Ja, det var det ända jag kom på, plus pengar och biljett till Peace and Love, men detv et jag redan att jag ska få och jag är så jäkla lycklig över det! Så, ni borde önska er det med, kommer bli så sjukt kul!

Allt för idag, puss och kram

Birger et Mikkelsen

Sitter här nu för jag har försökt somna i en timme men det går inte så bra, så jag sitter här helt enkelt...


Den ljuslila-rosa blusen köpte jag för 250kr, den var från Birger et Mikkelsen som är ett danskt märke. Här är en söt tunkika från samma märke, inte vintage då.
Gonatt

Skomakarn


Som jag lovade; bilder på vad jag handlade på vintagemässan. Både skorna och väskan måste tyvärr lämnas in hos en skomakare innan för att fixa lite småsaker, men det lär vara klart inom en vecka.

Idag är det söndag vilket betyder fula kläder, osminkat, plugg och träning. Lollo och Sofia har precis dragit med mig på 3 och en halv timmes träning mellan 2 och halv 6... Får se om jag ens kan röra mig imorgon. Tveksamt...
Puss

Vintagemässan

Nu är jag hemma med ont i rygg och fötter efter en hel dag med shopping i Sthlm. Det var ju då Vintagemässan, och eftersom jag och Agnes vart där förut visste vi nu hurr vi skulle förbereda oss:

1.
Kontanter! Det går inte så bra med kort på den här mässan!
2. Kläderna ska funka att testa kläder på och under för det finns knappt några omklädningsrum och skorna ska INTE  vara knyt; dom måste vara lätta att få på och av sig.
3. (Vilket vi tyvärr inte lärt oss) Äta ordentligt innan för att slippa bli hungrig och slösa onödig tid på att äta.


Det var iallafall skitkul och väldigt värt, jag köpte en väska, en kjol (heltäckt i blåa paljetter, AWSOME!), ankelboots och en tunn blus. Allt för lite drygt 700 tror jag, vilket jag inte tycker var så farligt. Bilder på allt kanske ni får ni kanske imorgon.

Sedan drog vi en liten runda med tunnelbana till ställen vi ville till; vi skulle till Urban outfitters men hamnade av någon konstig anledning i gamla stan... Vet inte hur man lyckas, but we did it. Sket i Urban och drog till SOAK- gallerian istället och lekte lite med alla paljettkläder som vi hittade där.
      
Härliga tider! DAGENS till paljetter och vintage, oh ja! jag längtar redan till nästa vintagemässa!
Puss

Till er killar

Okej jag klarade mitt mission ganska snabbt, jag letade inte så värst mycket. Gick bara in på en sida jag brukar vara inne på http://www.asos.com/ men jag har aldrig kollat om det funnits killkläder. Men det gjorde det, och gasnka billigt också!
 Denna fina cardigan för 24.47 pund, och jag tror punden ligger på ungefär 12 kr så tänk efter lite nu så kommer ni fram till hur mycket den kostar. Plus frakt sedan ioförsej men det blir ändå billigare än att gå ner på stan. Så killar det är bara att shoppa loss, och annan bra grej kan ju vara att man inte behöver gå ner på stan, vilket många killar ofta vill slippa av någon anledning.
Iallafall blev det en stad- runda med Mark, som ställde sig i provrummet och sade åt mig att ge honom allt jag tyckte var snyggt! O herregud är det något som gör mig lycklig så är det när killar säger sådant! Så jag måset ta tillbaka DAGENS och ge den till Mark istället för det var skitkul!
Puss nu ska jag designa Sofias nyårsklänning, tänker mig paljetter!

Blondinbella

Okej jag är typ galen och beroende av att hitta bra shoppingsidor på nätet just nu. Har faktiskt inte köpt något än men kan nog inte stå emot så mycket längre. Inte nu när jag hittat den ultimata sidan! http://www.stylebystars.com/ den är väldigt billig och dessutom är alla (speciellt klänningarna och kjolarna) kläder sjukt fina!
Den här kjolen för 349 kr, det är inte dyrt och den är ju bara för söt!

Hittade den via Blondinbellas blogg, hon är stammis där. Känner att jag är på god väg att joina henne.

Sitter här med Mark och Simon som inte allls gillar att jag kan få en kjol för mindre pengar än de får typ ett par kalsonger för. Nej men iallafall en T-shirt. Och jag håller med! Stackars er killar! Det finns knappt något att välja på och det som finns är fett dyrt. När man tänker så, så är det nästan rättvist att killar får högre lön, men så får man väl inte säga...
Mitt mission är att hitta en hemsida med billiga killkläder, får se om jag lyckas.

blogglovin´

Ha hjälp att följa bloggar lättare? Gå in på http://www.bloglovin.com/welcome.php. Där kan man prenumerera på en eller flera bloggar vilket gör det så mycket lättare att hålla koll, särsilt om man följer flera bloggar. Så människor, få lite bloggkoll!


Red lips

Hej det är tydligen inte min dag idag:
-Jag vaknar och även fast jag gick och la mig typ nio igår var jag fett trött och somnade om.
-Vaknade och blev fett stressad men hade ju bestämt kläder dagen innan så jag tyckte att så mycket problem kan det inte bli. Men I was wrong, för tröjan passade inte så bra som jag trodde och av någon anledning så har alla mina svarta nylonstrumpbyxor försvunnit. Så det blev till att byta kjol som jag kunde ha till strumpyxorna jag nu behövde ha och fixa tröjan så den passade.
- Klockan var nu typ 8 (börjar om en halvtimme) och jag skulle börja fixa håret. Tänkte att det bara skulle vara att släppa ut det men ikke, luggen var tvungen att tvättes och blåsas och plattas, massor av tid!
- Sminket skulle bli tvungen att gå snabbt (börjar om en kvart) men ojojoj, både puder och concealer är slut... Okej får bli en nödlösning med massa gammalt smink i fel färger.
- FINNS INGEN MAT HEMMA! Så det får bli en lussebulle och sedan till skolan. Skithungrig och så får vi risgrynsgröt till lunch som man blir illamårende av efter några skedar så nu sitter jag här, hungrig.

Kan trösta mig med att det var luciatåg idag där alla var jäkla snygga och sjöng himla fint... Och dessutom blev mina kläder fina, även fast det blev lite impuls. Lite rockstil idag, fick insperation av nya nummret av ELLE! Åh jag älskar ELLE, DAGENS! Hann bara kolla igenom lite men fastnade för en sida där modellerna var svartklädda med mörka luggar och röda läppar. Kände att jag kunde fixa det, men som sagt, röda läppar, inte riktigt min grej...

bagsandfashion

Kände att idag var en dag för jeans. Har typ aldrig det eftersom höga kjolar helt klart är mitt favoritplagg, inget annat är i närheten lika bra. Som alltid kommer jag på hur oskönt jeans faktiskt är:

1. Det är tajt vilket leder till att...
2. fettet hänger över jeanskanten vilket leder till att...
3. man går runt och känner sig obekväm hela dagen vilket betyder att...
4. man inte alls är på lika bra humör som vanligt.

Så anledningarna till att inte ha jeans är många. Men ibland så vill man ha en tröja som är snyggast till jeans och då får man helt enkelt stå ut. Hade långärmad under min trekvartsärmade kavaj, något som jag velat testa länge. Alltså långärmat under inte-lika-långärmat. Det funkade prima, förutom att jag höll på att dö av värme mot slutet av dagen. Då åkte polon av, som tur var hade jag ett annat linne över så det gick finfint ändå. Awsome.

Förresten är jag ju helt inne på det här med internetshopping, och samtidigt älskar jag acccesoarer. Thats how I found this: http://www.bagsandfashion.com/. Skitbra sida med massor av smycken, väskor och för den som vill ha det: bh-band med strass. The best part? Det är väldigt billigt!

Nu ska det sovas, pussgodnatt

Olyckligt kär

Okej jag hade inte kollat igenom den där hemsidan jag länkade tidigare ordentligt (http://shop.abfab.eu/) och lollo hittade ett peacehalsband där och först blev jag skitglad och så gick jag in och kollade på det och blev ännu gladare men sedan kollade jag priset och så var jag plötsligt olyckligt kär för det kostade 1250 kr, och det kan ju ingen normal människa betala! Så jag får fortsätta leta, så om någon ser ett sådant någonstans i närheten av Uppsala, please tell me!

ALL STAR

OKEJ JAG VILL HA DOM, SO BAD! tror jag vill ha dom rosa(dom finns i blått också) dom är så himla fina DAGENS!!!!

Nobelmiddagen

Herrgud vad jag inte gillar vinter, man blir bara sjuk! Jag var så himla febrig igår att jag gick och somnade och hann alltså inte blogga igår kväll. Jag hann iallafall se lite av nobelmiddagen, inte för att det var så kul men prinsessan Madeleine hade en jättesöt bolero över sin annars ganska tråkiga klänning.


Jätte söt, får bli GÅRDAGNES tror jag!
puss så länge


Peace and Love


Om jag inte kan få tag på ett peacehalsband så får det fan bli dom här istället, något med ett peacemärke vill jag iallafall ha. Så himla fint. Dom här kostar 395 kr på http://shop.abfab.eu/ från Gold Digger, mycket finfina smycken.
By the way, Peace and Love i Borlänge i sommar, åk dit! Jag ska iallafall.

nominerade


Det här är de designers som nominerats till årets designer på ELLE-galan i januari.
Det är Dagmar längs till vänster, tre systrar tror jag att det är som har mycket stickat och som lärt sig allt dom kan från sin mormor. I mitten är det Astrid Olsson och Lee Cotter, designers för Fift Avenue Shoe Repair. Mycket onaturliga former i deras design. Och sedan Diana Orving, henne vet jag knappt något om men jag vet att hon inte gått på någon modeskola utan är helt självlärd. Gemensamt för alla är att de har mest svart vitt och grått i sina kollektioner, något jag gillar!

Vintagemässan

Hejsan, nu sitter jag här och tittar på Desperate Housewives med min kära Agnes. Hon är så himla fin i sin vintage skjorta och bruna höga kjol som hon hittat i sin utklädningslåda. Himla fin, DAGENS så himla mycket!

Skjortan köpte hon på Vintage-mässan som vi var på i September, det var så sjukt kul! Och nu är det dags igen! Jag och Agnes tänkte fira Lucia med ett besök i stockholm och kolla på massor av vintage-kläder!

Enskillda galleriet, you should go!

OKEJ NU ÄLSKAR JAG INTE AGNES LIKA MYCKET LÄNGRE FÖR HON SA PRECIS ATT HON HADE TÄNKT TA ME MIG PÅ VINTAGE-MODEVISNING MEN ATT HON TYP GLÖMDE DET ELLER TYP SKET I DET MEN JAG ORKAR INTE BRY MIG JAG HAR FULLT UPP ATT HATA HENNE BARA!! aaahhhh

aja puss

time to shine

Ja men då var det alltså fotografering som gällde idag, himla kul! Sedan kom man på att postlådan tömdes 3 och när jag väl postat det nere på stan (där töms dom 6) sa mamma att jag inte borde tagit julfrimärke för det kan ta längre tid då. Så vafan, allting verkar skita sig men jag pallar inte bry mig just nu. Till nästa år kan jag det här, då jävlar!

Iallafall så är min hjärna äntligen tömd på allt jobbigt skolarbete och jag måste inte använda all min vakna tid till plugg. Drog därför en liten stanrunda med underbara Lovisa, köpte glittriga skitstora hårspännen på H&M fär 29:50, VÄRT!

Hittade en skitfin väska på JC från SEDDLER för 499 kr (helt klart DAGENS) men bestämde att jag ska önska mig den i julklapp!
 Kolla min regnjacka jag hittade by the way, den är sådär lagom diskret som jag älskar.

Tack för idag
Puss

Förresten, Lovisa din jacka är ursnygg!



Äntligen bestämt mig


Ja men den här blir det iallafall till tävlingen. Var ner på stan idag och letade som en tokig efter en öppen tygaffär och hittade till slut Ohlssons tyger där jag tog ett tygprov på ett mörkgrönt satintyg. Så klänningen blir alltså mörkgrön med svarta pärlor, jag är inte så nöjd för jag hann inte lägga ner den tid jag ville på det eftersom skolan är helt kaos just nu, men bättre än ingenting.

Tillsammans med bilden och tygprov ska man skicka in personuppgifter och en bild på sig själv. Har ingen bra så imorgon blir det till och leka fotomodel. Det blir kul det, får se om jag lyckas få någon fin bild... DAGENS helt klart till att jag äntligen kunde bestämma mig för vilken klänning jag skulle skicka in.
Nu måste jag plugga, jag hatar skolan just nu den tar alldeles för mycket tid...
puss

Oj vilken rödtott

Patricia Field, detta är hon som dressade Sex and the city-flickorna i både serien och filmen. Tack för tipset kusin!<3

MAMMA MIA!

Hej bloggen och läsare, jag känner att det var ett stort misslyckande att missa bloggandet igår... Inte bra.
Iallafall pluggade jag biologi långt in på småtimmarna i torsdags och vaknade igår, helt slut och verklingen inte in the mood för att klä upp mig. Fick bli mina baggy jeans, ribbat boxarlinne och håret uppsatt i en knut. Inte en av mina bättre kläddagar kanske, vilket jag fick lida för senare på dagen när jag blev piggare och väldigt sugen på att vara uppklädd.

Så när Erik ringde och sa åt oss att komma sit jublade jag inombords efresom jag nu hade en anledning att byta om. Latexkjolen, lila paljettröja och utsläppt den här gången. Tror jag måste fixa luggen snart, jag ser nästan inget nu för att den är så lång.

Ja, och sedan såg jag den bästa filmen någonsin, Mamma mia! Oh ja det blir HELGENS till och med!

Helt underbar: musiken gör att man bara vill hoppa runt och sjunga, kläderna gör att man längtar efter sommarkvällar vid medelhavet då man kan klä sig i tunna vita tyger och Maryl Streep får en att tro på livet ordentligt! Maryl Streep, jag bara älskar att hon kan se sexig ut, även fast hon fyller 60 i juni och har hängselbyxor genom hela filmen. Hon är ju med i Djävulen bär Prada där hon också är bara bäst. Hennes jobb i den filmen skulle jag kunna dö för. Eller jag skulle nästan hellre vilja ha Anne Hathaways jobb och springa ärenden i affärer och köpa sjalar och hämta kläder hos märkesbutiker. Och ni vet, med den där latten i handen. 

Ibland älskar man ju sånna dagar när man är hemma och bara kan gå runt i mysiga kläder hela dagen. Idag var en sådan dag, och jag märkte att mitt hår blir himla lockigt om jag inte gör något med det.

Jaja, nu tror jag att jag ska gå och kolla på Mamma Mia.
Puss

oj jävlar o lite party

SHIT JAG GLÖMDE BLOGGA! SKANDAAAL!!! nu är jag iallafall hemma hos Don Goellllii och partar loss lite bland snygga festklädda people! allt för idag tyvärr. Eller förresten, jag köpte skoltröja idaaaag!!!
pusss

Grease is the word

Jättelänge sedan jag såg den filmen, men den är ju så härlig. Älskar Sandys klääder, både genom filmen och sen på slutet. Såhär ser mina kläder ut idag (som Sandys kläder)

Älskar 50-tals kläder, det har jag alltid gjort, det bästa som fanns när jag var liten var att klä upp mig i farmors gamla kjolar och blusar. Gud, nu blev jag jättesugen på grease, ska nog kolla den snart. DAGENS- till 50-talet, underbar tid. Faktiskt så är dom flesta modeperioderna härliga, den ända som jag aldrig vill se igen är 90-talsmodet. Snälla, jag skulle dö om platåskor och magtröja blev modernt igen...

puss

pärlor och dimanter mitt i hysterin

Jag har haft så mycket med skolan på senaste tiden att jag knappt märkt att det gått och blivit december. Och än sen? jag har inte reagerat särsilt på det heller, men herregud, det är ju julafton om tre veckor!!! Jag har knappt hunnit ägna en enda tanke åt julklappar och det kändes helt fel att baka lussebullar och hänga upp stjärnor i fönstret. Men jag antar att det är gymnasiet. Det som är värre är att jag aldrig hinner lägga ner tid på bloggen och dessutom kom jag nyss på att bidraget till ELLE-tävlingen ska in senast 8e december! Det är ju om 5 dagar, så kommer inte hinna lägga ner så mycket tid. Jag skickar väl in något, om alla andra bidrag suger kanske jag vinner ändå...
vad tycker ni om den här? Vita pärlor i uringningen fram och bak, och tyget typ glansigt svar? Får gå ner på stan någon dag och kolla tider, om jag nu hinner...


Idag blev det till att rota igenom smyckeskorgen, oj vilket trassel säger jag bara. Lyckades reda ut några halsband som jag hängde på mig och så drog jag iväg till skolan, rasslande av alla pärlor som slog mot varandra.


Hm, DAGENS, har inte tänkt så mycket på saken, men tack Mark för att du hjälpte mig fixa min blogg, den var så tråkig innan<3

Hejsvejs


Även i mina drömmar

Ställde mig i garderoben igår kväll och skulle bestämma what to wear. Slutade med att jag bara tog fram det mesta svarta jag kunde hitta och hoppades att jag i mina drömmar skulle komma fram till vad jag skulle ta på mig (vadå mysko?). Funkade faktiskt eftersom jag på morgon visste att det enda rätta var att ta på sig allting jag tagit fram plus leggins och kängor.
Så jag kom till skolan med x antal svarta linnen och mitt gröna spetslinna och ett med stjärnor. Måste säga tack till Sofia Härd som gjort mig insatt i hur lager-på-lager stilen funkar: man tar helt enkelt på sig tröjor tills man hittar en snygg som man vill ha på sig, men istället för att ta av sig varje tröja som man inte är nöjd med sättar man på sig nästa tröja utanpå. Måste nog träna lite mer på den metoden, men Sofia, du vet att du förtjänar den för att du är en så superhärlig snygg figur: DAGENS!

Min dator är inte på min sida och låter mig inte ladda upp någon bild idag...Hittade iallafall en bild på massor av smycken som jag kände kunde bli något kul, vi får se hur jag ser ut imorgon.
Godnatt puss


Sockersöt

Det är ju himla tur att jag är en sådan människa som alltid bestämmer vad jag ska ha på mig kvällen innan när det kommer dagar då jag försover mig och vaknar en kvart innan skolan börjar. Eftersom jag är en sådan person så har jag redan plattat håret kvällen innan så det ända jag behöver göra är att borsta och spraya lite. På med kläderna som ligger i en hög på skrivbordet (eftrsom jag fortfarande inte fixat någon upphängninganrodning i mitt rum...) och så är det bara sminkningen som efter så många år bara går på någon minut. Så jag hann gott och väl till skolan, men utan mat i magen så det fick bli en mack-pause under kemilektionen.

Japp, dagens klädsel blev alltså det nyinhandlade: kjol+trenchcoat. Kände mig nästan för gullig i den rosiga kjolen och med den jackan till, men bestämde mig för att det var helt okej idag. Imorgon måste jag kontra mot dagens sockersöta klädsel så vi får se vad det blir. Tänker på svartrockare och hippies, får se vad jag klurar ihop...
Puss


Bäst att ni klär er snyggt kära vänner


Ja, så kan det gå om man inte tänker innan man klär på sig.... (HAHA xD http://www.explosm.net/comics/1309/ och tryck på random)
Fashion police förresten, kanske ett yrke att tänka på.
puss

modevisning, ja tack!

Ja men då sitter jag här i skolans aula och kollar på en modevisning. Tyvärr är det skolkläderna som visas så det är lite tråkigt men när det är skolans snyggaste kille som visar upp dom så känns det ju bara underbart värt det! DAGENS!!!!!!

RSS 2.0