skolstartslöfte

JO, jag grubblade i princip hela natten på om jag verkligen kunde ha långklänning i skolan. Jag kan inte ta på mig precis vad som helst utan att ens tänka på vad andra ska tycka.
MEN jag gör det ändå, eftersom jag egentligen tycker att det är roligt att få kommentarer för vad jag har på mig. Iallafall så länge kommentarrerna jag fär är "gud va fin du är" och "va modigt att ha långklännig" och liknande.

Ni kanske har gissat, långklänning idag. Mest för att Lollo hade det igår och fick mig att komma ihåg hur fint det är.


Har ni någonsin gjort ett köp, som ni redan innan ni ens betalat känner att den här tröjan eller den här kjolen eller dom har skorna kommer jag älska resten av mitt liv? Det händer mig ibland, som med skinnjackan och mina bruna ankelboots. Och så hände det idag också. Köpte ett par höst/vinter skor på Monki. Jag såg dom för några dagar sedan och kände att jag kanske skulle vänta någon månad och se ifall jag skulle hitta något annat som jag hellre ville ha. Någon natts sömn och jag fattade att dom där skorna var precis det jag ville ha. Så jag köpte dom och sen fick jag som grädden på moset mamma att betala dom. Underbart! DAGENS!

500 kr hade jag tillochmed kunnat tänka mig att betala för dom själv, jag är kär.

Sen köpte jag en helt underbart skön kofta på Gina för 149kr.





Skulle vilja avge något slags nyårslöfte, det får bli ett skolstartslöfte:
Jag ska börja med GI, vilket innebär inget socker och inga kolhydrater.
Jag ska skaffa ett jobb, där jag tjänar hyfsat och bara jobbar någon dag i veckan.
Jag ska börja träna regelbundet, minst två gånger i veckan.
Och sist och nog också svårast: Jag ska sluta shoppa så mycket och spara pengarna till att resa istället... Det kommer gå åt helvete men jag kan ju försöka.

Puss





ton i ton

Gjorde mitt första inköp från Cubus här om dagen, det blev en ljusgrå klänning som jag själv tyckte var väldigt fin men jag hade lika gärna kunnat låta bli.

200 spänn men eftersom det var 25% så blev det ju bara 150, ganska billigt för en klänning. Men jag tycker det var väldigt dåligt utbud, väldigt tråkiga och vanliga kläder. Hoppas dom får in lite roligare grejjer senare.

Låg och läste septembernummret av ELLE och slogs av att dom alltid har minst fyra sidor per tidning där dom rekomenderar olika färgtoner som det setts mycket av på catwalken. Och då är det alltid olika plagg i lite olika nyanser blandade på en sida. I det här nummret rekomenderade dom tillomed att mixa färger som låg nära varnadra och det är faktiskt ganska snyggt.

Två av färgförslagen; chockrosa och toner nära beige. Men det går ju att ta vilken färg man vill. Själv valde jag blå.

Det enda man måste tänka på när man mixar plagg med ungefär samma färg är att man inte får försöka få exakt samma ton. Att mixa en blå tröja med ett par shorts i en väldigt-lika-men-inte-riktigt-samma-ton kan bli väldigt, väldigt fel.

Träffade kusinerna idag, alltid lika roligt att prata med Lovisa som har exakt samma behov och problem när det gäller shopping. Vi skulle alltså kunna sitta och prata om kläder och shopping hur länge som helst vilket är helt underbart. DAGENSDAGENSDAGENS till att jag nu hittat en vintagemässakompis, Lovisa följer med på höstmässan som förresten för allas information är den 26-27 september.

Nu ska jag gå och sy, det var ett bra tag sen!
Puss

Till dig

Det är ju såhär att Agnes och Felix dragit till Kenya nu, och Filip till NYa Zeeland och jag kommer inte träffa dom på ett år. Eller om jag kan samla ihop lite pengar så ska jag åka till Kenya men vi får se hur det går.
Men grejen är, att jag saknar redan Agnes som tusan... Det har typ gått en vecka sen dom åkte!!!!

Någon som la märke till den här bilden på blogg.se förstasidan i förrgår?

I did. Tyckte den var skitcool och bestämde mnig för att härma.

Jag vet inte riktigt vad jag ska tycka om dom hära typ cykelbyxorna som finns både på H&M och Weekday och Gina. Der är som vanliga leggins bara att dom slutar ovanför knät. Då tycker jag nog den avklippta nylånvarianten är bättre, både utseendemässigt och längdmässigt. Dom andra är lite väl långa tycker jag.
Men jag är absolut all for annorlunda plagg så kommer nog ha sånna själv snart. Och ett par jeans med lappade hål kommer jag säker också ha snart.

DAGENS, eller ja GÅRDAGNES går utan tvekan till Sofia Härd för hon gav mig en underbart fin present igår.
Vi var innne på H&M, jag ser det här pärlhalsbandet som jag bara älskar som jag har velat ha sen det kom till butiken men aldrig köpte för jag inte vill slösa 200 spänn på ett pärlhalsband. Jag säger till Sofia att jag typ skulle dö för det där halsbandet var på hon säger "Vill du ha det i födelsegadspresent? Jag köper det åt dig" tar halsbandet och går till kassan och köper det!!! Jag blev typ överlycklig och jag älskar halsbandet. Wanna know why?

THATS WHY! Det är gigantiskt och jag älskar det! Du är dunder Sofia!

Tänker på dig Agnes!
Puss


70-tal

Mors.
Okej börjar med DAGENS! Den går till Cissi min lilla vän som äntligen,äntligen, ÄNTLIGEN färgat håret ordentligt! Hon äär en liten blondie som vägrat släppa sin hårfärg på rikitgt men nu har hon tagit till den bruna färgen och det blev hur fint som helst!
 ni får tyvärr inget face på henne, men håret ser ni ju iallafall!

Orkade verkligen inte sitta uppe och kolla på båda programmen igår, men kollade på modehuset chanel. Första delen av 5, allt på franska och allt handlar om att få iordning en haute couture kollektion med ca 30 plagg på några veckor. Och haute couture är alltså handsytt och oftast väldigt extrema klänningar med mycket broderier och pärlor och programmet handlar om sömmerskorna, väldigt kul o se tycker jag särskilt eftersom jag gillar att sy själv.

Jag vet inte om jag har nämt det förut men det var ett tag när jag kunde falla för en kille på två sekunder om han hade hatt, spelade gitarr och bara såg allmänt avspänd ut. Plus att det alltid också fick mig att vill se sådär avspänd och härlig  ut. Min stil har gått lite åt det hållet och det kom väl fram extra mycket idag.
  
Kändes iallafall avslappnat och skönt.

Pappa drar på en årlig golfresa imorgon som han åker på med sina polare. Grejen är att han och hans lagkompis har bestämt sig för att se ut som golfare på 70-talet. De har helt enkelt tajta mönstrade piké tröjor och höga och vida byxor i brunt. För att göra det ännu bättre ska dom ha matchande peruker och golfskärmar. Jag tycker iallfall om att dom imiterar, sen att dom väljer just det att imitera är väl lite tragiskt. Fast dom är ju iallafall roliga att kolla på.

PUss

ModeTV

Cubus har öppnat!! 25% rabatt på alla kläder och det gäller fram till på söndag så ner på stan och shoppa tjejer! Tyvärr måste jag ju säga tjejer, inga killkläder... Det är mycket grått, svart och lila, stickat och fladdrigt. Och så jeanslegginsarna som invarderar varenda affär i alla möjliga färger.

Det nya schemat har gett oss idrott som första lektion och återigen är jag tillbaka till samma problem som under högstadiet då vi också hade idrott som första lektion: hur ska man kunna ta med sig kläder när man inte kan testa dom med varnadra innan? Eller kan kan man väl men då måste man ju verkligen ställa sig och testa kläderna dagen innan och det orkar man verkligen inte. SÅ hur ska detta i-lands problem (för det måste jag ju medge att det är) lösas? Får helt enkelt köra på säkra kombinationer på onsdagar, det vill säga kombinationer som jag använt förut eller plagg som helt enkelt inta kan bli fel. Som tillexempel en jumpsuit, och det valde jag idag.

Älskar den, det är som att ha på sig en pjamas! Så skönt att bara kunna dra på sig, ungefär som en klänning bara att det är ännu underbarare eftersom den sitter ihop i grenen så man slipper oroa sig för flashning. DAGENS till enkla bekväma plagg som bara är att dra på. UNderbart!

Har köpt nya galjar så nu ska ja fixa garderoben. Just nu ligger ungefär hälften av mina kjolar på golvet för jag inte har galjar så det räcker i garderoben.
Sen ska jag tipsa om lite modeTV ikväll på TV2; 22.30 börjar "Modehuset chanel" och efter det börjar en dokumentär om Giorgio Armani, det kan bli intressant.

Puss

Fashionista

Morsning! Lite jobbigt att jag redan tröttnat på skolan. VI började ju trots allt igår... Men kanske giller det bättre sen när man kommer igång ordentligt. Får hoppas.

Måste ändå bara älska att det är fullt av människor och saker runt om kring mig nu som jag kan inspireras av till skillnad från på sommaren. Imorse blev det omslaget av senaste ELLE. Eller ja prenumerationsomslaget. ELLE har på de senaste tre tidningarna haft speciella omslag för prenumeranter. Vet inte om jag gillar det egentligen för jag gillar dom gamla, men idag blev det iallafall insperation.
  
Så, långt halsband, jeans, kort oversize kavaj, vit t-shirt med avrt tryck, hög slickad tofs, lite sotiga ögon, röda läppar och en kopia av chanel väskan fast ljusblå. Älskar att försöka bli så lik som möjligt, det är sjukt kul.

Va precis på senaste Harry Potter filmen, den var bra, fast har nog sett bättre. Älskar hur som helst Luna, den stolliga tjejen med störda kläder. Hon är ju fan underbar så jag måste ge DAGENS till henne.

En annan fin grej med skolan; dom får hela tiden in nya böcker om mode och liknande som jag alltid lånar. Nu har jag tillochmed lyckats hitta hyllan dom hamnar på efter att de stått på nyhets hyllan. Idag blev det FASHIONISTA av Martina Bonnier.

Får se vad den handlar om. Mode kanske?
Puss

hellugg va det här

Måste säga att fyris inte riktigt har utrymme för så många elever som det är nu. Ungefär dubbelt så många som förra året, o då var de redan smockat. Fast det kanske inte gör så mycket, mer folk; större chans att fler har cool och inspirerande stil.
Som killen idag, ingen aning om vem det är men cool va han. Gröna uppkavlade jeans, röda hängande hänglslen, en rutig skjorta och ett par gröna solbrillor. Låter lite mycket men måste bara ge honom DAGENS för att han absolut vågar synas och dessutom gör det på ett snyggt sätt!

Har inte haft tid till mycket kreativt i sommar. Så ser på ett sättt fram emot att bara vara hemma så jag kan hålla på med sånt igen. Har börjar med multimedia i skolan, ska sitta o photoshopa på lektionerna. Jobbigt... Så det ska bli skitkul, så kan jag lära mig att fixa mina bilder ordentligt.
Men ser mest fram emot att börja sy igen! Lite kreativitet fick jag iallfall ur mig idag när jag klippte malin. Hellugg blev det den här gången.


Dags att träna. Jag har tränat en gång på hela sommaren så det kommer nog gå bra...
puss


välkomna tillbaka till garderoben

Hallåhallå, de va ett tag sen. säger hej bloggen, hej läsarna och hej mig själv. Äntligen dags för höst måste jag säga. Visst skulle jag kunna leva med att kunna göra precis vad man vill vilken dag i veckan som helst ett tag till, men nej, jag saknar att kunna ha mina kläder på mig. Det ska bli skönt att kunna använda något annat än jeansshorts och linne utan att svettas i hjäl.

Men, sommarn har varit underbar, bättre kan det nog inte bli. Jag har kommit fram till att stora sköna kläder och massor av smycken är min grej, men det spåret var jag nog redan inne på innan skolan slutade.

Jag är kanske lite brunare och har lite blondare hår, men annars är det samma gammla shoppinggalna tjej som innan. Och jo, garderoben har fyllts på en del under sommmarn.

Måste bara dela med mig av lite lycka: Cubus öppnar i stan!

En ny kärlek jag har hittat i sommar, så det är ju super!

Första riktiga dagen i skolan imorgon, what to wear?
Puss

RSS 2.0