Manligt eller femeninnt?

Man ska aldrig underskatta indianpärlor.

Blev himla glad när jag hittade det här linnet på min säng igår när jag kom hem. Har varit hos min kusin sen i somras, saknat det!

Hamnade i en liten disskusion med mark, erik, pless och carro om manligt och femenint. Är motorcyklar verkligen manliga? Eller är det tvärt om väldigt femenint eftersom de kanske åker motorcykeln för att de vill framhäva sin manlighet som de då inte är säkra på? Och en halvnaken tjej som skärmsläckare, är det manligt eftersom männen attraheras av det och därför har den, eller är den femenin eftersom det ju faktiskt är en tjej på den?
Samma sak gäller ju kläder. Är en rosa tröja femenint på en kille efterson rosa anses vara en tjejfärg, eller är det manligt eftersom det visar att killen är säker på sin manlighet och alltså kan bära vilken färg han vill?

Nu ska jag iväg till jobbet
Puss

vårvindar


 det här är ett sånt där inlägg utan text, ni vet tidssparande.


Gwynth Paltrow

Nu är det faktiskt bevisat att man spenderar mycket onödig tid till att göra iordning sig på morgonen. Eller ja, jag har bevisat det. Imorse försov jag mig till 8.20 och började 8.30 och kom i tid! Fast jag började inte halv, jag började kvart i men grejjen var iallafall att jag hann på tio minuter det jag i vanliga fall lägger en timme på, och så förjävlig ser jag ändå inte ut. Så jag funderar på att skära ner på tiden på morgonen, jag hinner ju tydligen på tio minuter, jag skulle ju kunna göra det på 30 iallafall.

Gwyneth Paltrow är ännu en designer som börjar designa kläder. Hon har också själv asfin stil så det känns som att kläderna kan bli fina.

Det här får nog bli dagens inlägg, efter skolan ska jag jobba och sedan ska jag plugga historia tills jag dör.
Puss

Stockholmstankar

En liten sak jag kommer att tänka på varje gång jag är i Stockholm är varför det är så mycket affärer som inte finns i Uppsala som verkligen borde finnas där! Jag menar det är ändå Sveriges fjärde största stad, varför har vi inte tex en TOPSHOP i Uppsala!? Vi borde ha
Mango
Zara
Cubus
TOPSHOP
pärlshopen
Beyond retro
(fast det kanske bara är en lokal secoundhand affär där, men iallafall borde det finns något likande, inte bara myrorna)
pärlshopen

För er som inte vet vad pärlshopen är så kanske ni ändå kan gissa; det är precis som det låter en liten shop fylld med pärlor. Och det är precis som att köpa godis. Man kan antingen köpa vissa för stckespris, eller erbjudanden som "tre för en" eller så köper man på lösvikt. Underbart.


Fikan var iallafall skön, vad hette fiket nu då? Å-nånting. Gamla cafe Lion iallafall, skitmysigt var det.
Puss

Sommartid

Nu är det sommar på riktigt, i natt ställde man om klockorna! Herligt, herligt. Nu är det ljust en timme till på kvällen och i veckan ska det bli varmt (några plus iallafall). Snart är det sista april, alla vet att det är starten på hela sommarperioden. Underbart. Snart lär det börja växa blommor och blad överallt, jag tänker bli brun och ha på mig solglasögon dygnet runt.
Sommarkänslan är på topp, även fast det är mulet idag....

Dags för bikinin kanske?

Tyvärr har jag historiaprov i slutet av nästa vecka och kommer behöva ägna mycket tid åt det så kommer inte kunna njuta. Kan iochförsej sitta ute och plugga. Jo och så påsklov snart, är det veckan efter den som kommer? eller är det veckan efter det? Jag har koll.

Nu ska jag fika med Maria och Lina, ska bli mysigt att träffa dom!

Puss
Våran dygning gick åt helvete, så illa att Mark kallade det dynga.

hey big spender

Traditionen fortsätter, jag är nu hemma från ännu en härlig vintagemässa med Agnes. Som vanligt tär det på plånboken men det är det värt.


Det man måste göra när det är secoundhand är att veta vad man vill ha. I mitt fall är det alltid blommiga saker, skor, väskor och nu var det oliksa saker i jeans. Jeansjacka, jeansshorts, jeansväst. Och för ovanlighetens skull så kom jag faktiskt hem med det jag letade efter. Inte allt dock, inga shorts och inga skor. Men en väska, en jeansväst, något blommigt, jeansjacka och dessutom en liten helt oväntad extrapryl som jag bara va tvungen att köpa.

Jeansväst, 75 kr.

suuperfärggrann väska!!! Somrig eller vad? 100 kr.

Jeansjacka, 300 kr.

blommiga strumpbyxor! ÄNTLIGEN! Måste ge DAGENS till att jag äntligen har hittat ett par blommiga strumpisar, jag vet inte hur länge jag har velat ha sånna. Nu är det bara peacehalsbandet och en oversize kavaj så är jag nog ganska nöjd för ett tag. Dom här köpte jag på H&M för 79 kr, värt!

Och mitt lilla oväntade köp...

En rosa pussmuntelefon! Jaaa jag vet inte vad som flög i mig men jag känner på mig att jag kommer älska den här tills jag är gamal och ful och det kommer vara en sån grej som när nån frågar vad är ditt bästa köp, då kommer jag svara min rosa pussmuntelefon. Den kostade 150 och jag kunde inte låta bli.

Agnes har lagt massa beställningar på kjolar under dagen, får se när jag ska få tid att sy dom bara.
Nu ska jag äta med familjen och sedan blir det dygning med folket.
Puss

Stylist

Vad gör man när man suttit uppe till 1 och räknat med kemiska formler och absolut vill som sova så länge som möjligt? Jo man tar på sig så lätta och snabba kläder som möjligt, det vill säga jeans och T-shirt. Lets go guyish. Jag menar, när man pratar om sin morgon så består ungefär hälften av snoozande, en minut av klädpåtagande och restan av lite frukostätande och färden till skolan. Det jag menar är att påklädandet för en kille tar himla lite tid. Självklart beror ju det på om det är en kille som fixar håret 20 minuter, men i de flesta fall så är det inte så.
Så jag körde på det. Förutom att här skulle ju sminket på och håret faktsikt fixas. Men körde en snabb sminkning och på med en sjal runt huvet så det gick snabbt, fick 20 minuter extra sömn, VÄRT!


Om det inte skulle vara så sjukt svårt att få ett jobb som stylist skulle jag bli en. Jag skulle bli en så hårt! Irene min lilla sötnos kusin är här nu. Vi har precis bastat och fräshat till oss och efter det ville hon att jag skulle fixa till henne, så att hon kunde få lite insperation. Så jag tog på mig utmaningen. Sminkade och fixade håret, så sjukt kul!

Fin huh?

Nu kollar vi på Grease, älskar 50-tal!
Puss, imorgon blir det vintagemässan!

blått och grönt

  

I våras (sommras?) fick jag en kasse kläder av Erika. Den innerhöll blandannat ett linne, legginsar, en jacka, ett par skor och en lång skjorta. Det mesta gick i grått (eftersom det var Erikas kläder och alla vet att grå är hennes favvofärg) förutom linnet som var svart. Har använt det mesta, förutom skjortan. Bestämde mig därför för att ha den idag (och för att den är fin och det var en sån jag ville ha på mig idag) och även skorna jag fick. Det blev helt enkelt en outfit a la Erika Anckarman. Satte lite färg på det hela genom att dra på mig blåa strumpisar och körde en knytning runt midjan med sidenband som får iallafall mig att tänka på Kinesiska kläder(?). Silverband i håret, gud vad det tryckte! Fick nästan huvudvärk.

DAGENS till Oscar, assnygga byxor idag! Dom var gröna, vilket var skitsnyggt. Letade efter ett par förut men hittade aldrig några i rätt grön färg, och nu är det inte riktigt min stil längre. Men hittar jag ett par jag gillar så funkar det ju alltid ändå.




Jumpsuiten jag pratade om att jag skulle sy. Känner att det kommer bli en utmaning, och jag tror det kommer ta ett tag för mig att lista ut hur man syr shorts. Funderar på att ta hjälp av ett mönster, men mönster är inte riktigt min grej. Der är min princip att inte använda sånna, ungefär som att inte dricka te på café.

Nu är det dags för kemi, pussar

Onödiga beroenden

Hm jobbigt det här, men jag tror jag måste åka till Stockholm på lördag, jag kan inte sitta hemma och jobba, knowing att jag skulle kunnat gå runt på vintagemässan. Då kommer jag bryta ihop tror jag. Jag är en svag person.

MIttbene barn idag men jag blev ledsen när min platttång inte var hemma, den är hos Sofia. Egentligen är det så himla mycket vi är beroende av som egentligen är helt onödigt, som en plattång. Eller smink eller allt vad det nu är. Men vi är faktiskt beroende och ser det som något helt nödvändigt, något vi inte kan klara oss utan.
Hur som helst, mittbena. Och en tröjklänning(vad det nu är) som jag inte använt på länge men jag såg en tjej på skolan med en sån igår och kom på att jag faktiskt har en sån hemma.

Och så bruna ankelboots<3

 Det är kemiprov snart, mitt liv innehåller mest räkning med mol och koncetration. Har inte tid, nu måste jag sova.
Puss

palla

Nu blev allt asjobbigt. På lördag ska jag till Stockholm på vintagemässan, aaaaaskul! Men på lördag ska jag också jobba. Fuck. Och Agnes kan inte på söndagen, men jag känner att jag inte kan ta ledigt från min andra dag på jobbet. Ska vi verkligen behöva bryta våran kära tradition?

Anki jag har ångest!


NYGJORD

Igår kväll pluggade jag på det jag behövde kunna för att börja jobba. Det tog ungefär en kvart, sen sydde jag klart en kjol jag började med i lördags.

Själva idén har jag gått och tänkt på ett tag men har inte vetat vilken färg eller vad för tyg jag ville ha. Så hittade jag det här tyget som faktiskt är en gamal gardin från vårat förra sommarställe och bestämde mig för att det var fint. Det känns väldigt lantigt viklket var precis vad jag ville. Det var det temat jag tänkte lite på när jag klädde på mig imorse. Jag gillar att ha teman när jag klär på mig, som idag då jag hade liten-sommarstuga-på-landet-med-stor-rosenträdgård.

Jag har verkligen kommit in i det här med att sy, på tur står en jumpsuit med shorts och utan axelband. Får se om jag kan få till den. Sen en långklänning också. Alla borde sy. Eller alla kanske inte kan få det till något som går att använda, men om man är lite sugen på att försöka, gör det! Tips är att börja med en idé av hur man vill att det ska se ut, sen rita upp vilka delar man kommer behöva för att sy plagget. Och börja inte med byxor, ta typ en kjol i enkel modell. Jag skulle kunna rita en liten instruktion på någon lätt hög kjol någon dag. Får se när jag hinner.

DAGENS måste ändå helt klart va att jag började jobba. Inte så himla stylish kanske (fast säljcoachen Davorka (snyggt namn...?) har himla cool stil faktiskt) men det är ett jobb vilket betyder att jag får pengar vilket betyder att jag kan shoppa igen!

I helgen är det vintagemässan igen! Jey!
Puss

good combo

Jag har söta små skor med rosetter och det snöar. Good combo.

like it short?

Det finaste som finns i hela världen måste vara bebisar. Jag är så sjukt fashinerad över att de överhuvudtaget kan fungera när de e så små. Visst jag har ju själv varit så lite och jag funkar ju fint idag så antagligen funkade jag fint då med men ändå. Dom små tårna och fingrarna, dom runda kinderna, det fjuniga håret, munnen utan tänder och fettvalkarna som sitter liksom mitt på benen och armarna. Gud dom är underbara, jag tror jag vill ha en. Och med risk för att objektisera bebisar så måste jag ge dom DAGENS för det är så himla fint att dels vara gravid och sen gå runt med en söt liten bebis. Dock inte lika fint om ungen skriker, men ändå, fatta hur mycket man kommer älska sitt eget barn!
Tro inte att jag tänker gå och bli gravid nu bara för att det är fint. Men längtar gör man väl.

Idag uttäckte jag att min nyinhandlade klänning är lite på gränsen till för kort...

MEN jag älskar verkligen det blommiga så jag ska nog hitta en fin användning för den  ändå. Och det funkar ju bara det att det känns som att jag visar hela arslet.

NEW BODY grejorna kom igår, herregud jag tror aldrig jag kommer använda nån annan modell på trosor igen, dom är sjukt sköna!

Imorgon börjar jag jobba! Nice det ska bli med pengar, om jag klarar provanställningen vill säga...
Nu ska jag plugga
Puss


Väl utnyttjad helg

Jag är faktiskt väldigt stolt över mig själv. Jag har uttnyttjat den här helgen sjukt bra.


I fredags hann jag med det mesta, först jobbintervju (gick fint), köpte tyg (det jag köpte kosta 200 ungefär och det kommer räcka till två kjolar och en långklänning eller jacka. Så jäkla värt!), träffade Sofia och sydde en kjol åt henne (den blev finfin), satte på Pless massa kvinnliga kläder (vi tyckte hon va fin, det tyckte inte hon), ut i solen och picknicka med josse,johnna, unii, jenny, anki och cissi (MYS), hem och plugga lite (och blogga<3), filmkväll sen med samma gäng som innan (+ Erika) och sen sydde jag en kjol också (). Väl uttnyttjad dag!

Lördagen utnyttjades också väl med träning, jag började sy en annan kjol, plugg, middag hos Sofia och sedan iväg med bussen till Mark där det vanakdes festligheter. Hans föräldrar är bara för underbara. Först Säger dom åt honom att ha fest, åker hemmifrån och dessutom har de köpt fem kilo pyttipanna till dagen-efter-käk. Jag gillar det! Som vanligt en lyckad tillställning! Hade förresten den nysydda kjolen och leopardleggins på mig. Fattar inte varför jag inte haft leopardlegginsarna på fest förut, dom är ju party party.

Nu ska jag umgås lite med familjen, puss


Jeremy scott

Fick en länk av Amanda till hemsidan för märket Jeremy Scott. Har aldrig hört talas om dom men det var faktiskt ganska coola, och framförallt annorlunda kläder.



Just dom här plaggen var inte så annorlunda, men jag tycker de här va bland de snyggaste.
Sen har dom killkläder me, fast de som att de bara tagit tjejkläderna och satt på en kille istället.

Vet inte riktigt om jag tycker det var särskilt snyggt, den här var dessutom inte så farlig. Någon hade typ klänning på sig. Men jaja.
Nu ska jag gå ut o njuta av solen, den e underbar! Jag kanske ska sy lite också.
Puss

DAGENS!

Sjukt coolt halsband från Fendi. Hela collectionen, med kläder, skor och accesoarer inräknade ser ut att vara gjorda av tjockt papper. Jag tänker på sånna här pappersfigurer man gör genom att vika och klippa i papper.

Halsbandet ser inte riktigt ut som allt annat ur kollectionen, men jag tycker det är supergulligt. DAGENS!

Topshop

Förutom att det bjöds på vin, det var 20% på allt och det var mellan 8 och 10 på kvällen var det faktiskt bara som att gå på stan. Fast på nåt sätt roligare, det var ju trorts allt inte nåt man gör varje dag.

Skoavdelningen på TOPSHOP gör en knäsvag, iallafall mig. Bara skyhöga klackar överallt. Tyvärr är skorna dyra, så det blir en slags sorgsen åtrå. Ett par var som knytnigen på ett par kängor med bara sidor, skithög smal klack och en "kängsula". Dom var faktiskt ganska bekväma. Och sjukt coola och snygga.

Egentligen skulle jag ha velat ställa mig någonstans och bara stoppa varenda person som gick förbi och ta kort på dom för alla i stockholm (nästan alla) har sjukt snygga kläder. Det är mera genomtänkt och unikt än i Uppsala. Gud vad jag älskar stora städer, jag måste verkligen flytta till nån storstad i mitt liv, snart.




Lollo va söt, jag va glad.
Det var en tjej som kom fram och sa att hon tyckte min T-shirt va fin och hon fråga vart jag köpt den. Jag älskar sånt.

Beyond retro hade också öppet och 20%, testade dock mest oseriöst där. Tillexempel den här partystassen.

Den här som får mig att tänka på en amerikansk servitris på rullskriskor.

Och så den här skönheten. Skulle inte bangat på att köpa den att mysa runt i hemma om jag inte fick cameltoe i den, det är inte så skönt.

Sen var vi faktiskt lite seriösa i vårat klädprovande också.

Köpte faktiskt klänningen jag har på mig. Trots att det är två delar som är ihopsydda, men jag gillade den. I vanliga fall hatar jag kläder som är ihopsydda, tillexempel som massa saker på Gina Tricot.

Ångrar att jag inte köpte den här, men man är ju inte gjord av pengar...

Puss

Min idol, kind of

Hemma från stockholm nu. Imorgon är vi lediga, och gissa vem som skaffat sig en jobbintervju? Är jag inte duktig?! Litegrann DAGENS till det, fast mest DAGENS till tjejen i skolan idag som hade de blå conversen med paljetter som jag la upp bilder på för ganska länge sen. Jag tror faktiskt det är samma tjej som har ett sånt peace halsband som jag vill ha. Hon är lite av min idol.

Måste bara säga att den här dagen var full av highlights, bara två saker som inte va så kul:
- jag har tappat bort min labbmapp. Synd. (okej kanske inte så farligt)
- asfina blommiga strumpbyxor på TOPSHOP, precis sånna jag letat efter hur länge som helst, var slut! (faktiskt tråkigt på riktigt och jag ville gråta en skvätt)

Och jo, jag slösade pengar... Meeeen eftersom jag till ganska stor chans får jobbet imorgon så är det okej (om jag inte får det är jag dead)

Jag berättar mer om Stockholmsutflykten imorgon, nu ska jag sova. Länge!
Puss

Underwere

När solen värmer, då är det helt klart vår. Idag, då värmde solen. Betyder alltså att det är vår nu, officiellt.
Tog därför solbrillor när jag gick till skolan, och mina rosa espandrillos! Like it a lot. Gud vad det är vårigt ute, alla är på toppenhumör och jag säger bara DAGENS! Till allt det våriga och alla glada härliga människor!
Vårtecken nummer ett var dock picknick på altanen. Stekande hetta, pless satt tillomed i bara linne ett tag. Pless var btw väldigt manlig idag, himla härligt.

Igår tror jag att jag seriöst fick mitt första sammanbrott efter mitt sluta-att-shoppa beslut. Jag hittade verkligen ingenting jag ville ha på mig. Erik tyckte jag skulle vara manlig, tänkte att om brorsan hade någon fin T-shirt skulle jag kunna tänka mig det. Men nej, han har bara fula kläder (förutom några tröjor jag köpt åt han). Jag måste nog ta en shoppingtur med han, om inte för att få slösa hans pengar. Blev mer frustrerad, bestämde mig för att manligheten inte var något att satsa på. Gick in och rotade i mammas lådor som jag inte kollat i här om dagen och hittade lite sov linnen från victoria secret. Ljusrosa och broderade, jag tänkte what the hell, det får funka.
  
Under mitt lilla sammanbrott igår bestämde jag mig även för att göra ett par örhängen. Hade en period förut när jag gjorde himla mycket och långa pärlhalsband i alla möjliga färger. Använder dom inte längre, så klippte ett på mitten och gjorde de här örhängerna av delarna. Gillar dom, och efter att jag gjort dom var jag även lite lugnare.

Imorgon drar jag till huvudstaden med lollo på VIP kväll på TOPSHOP. Och jag berättar det redan nu: hittar jag något jag vill ha till ett hyfsat rimligt pris, då kommer jag bryta mitt köpförbud. Så är det bara. Men jag fick iallafall pengar till tåget av mamma. Hon är snäll hon.

Puss


Född snygg

Elle.se min älskling, men idag blev jag irriterad. Hela den här lågkonjunkturen, att den blivit så illa beror ju faktiskt inte bara på bankerna i USA som screwed up big time, utan även på alla vi vanliga människor som inte köper de saker vi tänkt bara för att media säger att det är lågkonjunktur och alla kommer gå i personlig konkurs om vi spenderar våra pengar just nu. Visst, det kanske är smart att hålla i pengarna i ett sånt här läge, men samtidigt betyder det att tex flyvärdinnor blir sparkade, eftersom ingen bokar resor, vilket betyder att flygbolagen inte får in tillräckligt med pengar för att ha råd med alla anställda, vilket betyder att det blir många arbetslösa som då inte kommer köpa tillexempel de möbler de tänkt för att spara sina pengar vilket leder till att möbelaffärerna inte får inte pengar vilket leder till... ja ni fattar det bara fortsätter. Så vi skapar mycket av det här själva.
Och ELLE skriver att "Stella McCartney tydligen inte känner av lågkonjunkturen eftersom hon nyligen öppnade en ny butik". All cred till henne tycker jag! DAGENS till och med, hoppas det är några som handlar bara så hon inte behöver dras in i den där onda cirkeln.

Iallfall är det snart dags för nästa design sammarbete med H&M, den här gången med brittiske designer Matthew Williamsson. Sommrigt, mönstrat, klara färger som rosa, gul och blå. Tyvärr, även fast det är H&M, blir kläderna dyra när det är designade av känd designer, mest på grund av materialen skulle jag tro men visst betalar man lite för designern också.
Det har kommit ut lite smakbitar av kollektionen som kommer ut 23 April (samma dag som Mando diao har konsert i Anexet! Och det är nice, en lördag, första gången tror jag. Annars har det alltid varit på typ tisdagar)

Pless, jag vet att du tror jag driver, men jag måste verkligen skaffa mig en jumpsuit tror jag. Kanske inte just den där på Gina men någon fin. Tror jag. Kanske försöka sy en själv?


Långklänning måste helt klart införskaffas.

Varför är han en underbar designer? Jag är kär.



Vi fick finbesök av Sebbe på fyris idag, finklädd med skjorta och allt. Alltid lika snygga kläder, född med snygg stil!

Puss

god natt

Tog ett besök i mamma och pappas garderob, hittade ett guldband jag tror mamma använde som midjebälte på en fest med temat glimmit,glitter,guldigt eller vad det nu var. Jag tog det.
Hittade pappas T-shirt som han vunnit på fisktävling. Jag tog den med.
Sex and the City...Ska jag orka kolla? Nej.
God natt

guysnight

Måndag kväll (fast känns inte som det), ni vet vad det betyder: Project runway.
Guysnight igår med dygning och aldeles för mycket powerking har gjort att jag nu är i någon sorts trans, jag koncentrerar mig inte särskilt och märker inte direkt när jag gör saker och vad som händer. Var i samma tillstånd fast något allvarligare vid halv nio tiden imorse, hade då inte sovit på 23 timmar.Sofia hade failat och låg och snarkade vid mina fötter, Elin, Sickan och Hanna hade somnat för ett bra tag sedan, jag somnade ungefär en minut efter att jag varit vaken ett dygn och Pless, ja hon satt vaken själv till (REKLAM FÖR ENSAM MAMMA SÖKER PÅ TV NU! whooo jag längtar tills det börjar!) klockan 12 när hon skulle iväg på utvecklingssamtal.
 
Ungefär såhär pigg var jag mellan nio och fyra, sedan iväg på utvecklingssamtal med Ingmar vilket inte gjorde mig piggare.

Iallafall, project runway, utmaningen är att inspereras av New York at night. Jag vet inte vad jag skulle göra, om jag skulle försöka att återspegla New York i det, det vill säga få in helhetsbilden av staden i plagget. För nu när designerna var ute och fotade, tog de kort på trasiga tidningar på gatan, lyktstolpar, grafitti, brunnar och andra basic grejjer som finns i varje stad. Men jag vet inte om domarna bryr sig så mycket. Dom kanske kollar på hur bra man har utnyttjat det som finns i bilden de tagit, det kanske inte spelar någon roll riktigt vad de är. Men då skulle man i princip lika gärna kunna ge utmaningen att v'lja vad som helst att inspereras av. Men jaja.

puss

?

"Köp mindre, handla mer."
Slogan för någon nyöppnad butik i stan. Jag förstår den inte. Menar dom egentligen "Köp för mindre, handla mer" men glömde skriva det? Eller sket dom i att skriva det för att dom vet att folk förstår att det är så dom menar och det lät bättre att skriva utan? Eller menar dom något helt annat men vet att folk kommer tro att det betyder det jag skrev de lurar helt enkelt folk? Jag förstår iallafall inte.

workout

Söndag idag och ändå är det mycket kvar av helgen. Ledig imorgon så ikväll blir det Guysnight, dvs några plattor energidryck (borde egentligen ha öl), porr, fotboll, bastu, poker och vakna hela natten. Just vakna hela natten vet jag inte om det är särskilt guyish men det la vi till själva.

Innan dess ska det tränas, först lite friskis och sedan lite natilus. Först lite gym med Lollo (eller?) och sedan yoga med Erika. Jag känner mig lite småtöntig sådär när jag gymmar i mina tajta jumpabyxor. På jumpan har ju alla sånna, men på gymmet är det mer mjukisar och shorts. Men är man i grund och botten en jumpanörd så är man. Träningskläder är ju ändå en favorit, om dom är något sånär snygga. Egentligen är det något i mig som säger att herregud, det är ju träningskläder, varför måste du bry dig om dom är snygga? Men jag kan inte låta bli. Och faktiskt, för första gången i mitt liv, så gillar jag till och med mina skor.


Någon som kollade på melodifestivalen igår? Oväntad vinnare, kanske lite.

Jag måste bara påpeka once more, att accesoarer är det absolut bästa stylingstipset i alla lägen. Vad som helst får en outfit intressantare. Verkligen. Och ha fantasi. Tillexempel, varför inte en pistol i hårbandet?


Puss

melodifestivalen

Gårdagskvällen blev faktiskt väldigt lyckad, dock var det inte maskerad. Men mina kläder funkade både som normala och som hippie, så det spelade ingen roll för mig. Tur att man inte klädde ut sig extremt. Det hade varit lite småpinsamt.

Idag blev det bandy för hela slanten tillsammans med Lollo och Erika, shit vi var taggade och vi var (iallafall jag och erika) klädda för ordentlig kyla (lollo frös som satan mot slutet, jag och erika svettades). Tyvärr så fölorade ju Sirius, betyder att det inte blir några fler matcher för deras del, synd synd.

Nu sitter jag här och kollar på melodifestivalen med Lovisa, och shockande nog så är de flesta åtarna bra. Har kollat på en deltävling så låtarma är ju dessutom ganska nya för mig, eller iallafall framträdanderna. deltävlinge jag  såg var den när Agnes gick vidare med sin Love, love, love. Låten är bra men det bästa är hennes kläder ocg framförallt hennes hår. Underbart fluffigt!

Den här bilden är från deltävlingen och nu i finalen så är faktiskt håret ännu större. Undrar om hon har extrahår i, eller om hennes hår är astjockt?

Nu ska jag fortsätta kolla, Puss
(ganska otroligt att jag faktiskt uppdaterar under helgen va?)


Långhelg

hejsan hejsan, nu är det fredag och det vankas långhelg. Gillar det väldigt mycket att vi är lediga på måndag.
Trodde det skulle bli en hemma kväll med kusin men icke, hon gick och blev sjuk.
Trodde sen det skulle bli en hemma kväll med erika, men icke hon var väldigt trött.
Nu blir det så att jag drar till tvillingarna Lundkvist, det var någonting någonstans(?) där vi nog kommer hamna. Tror det var maskerad? Underbart att jag är bra på att planera!

Idag tyckte jag det var lite väl länge se jag körde på "härma en modebild" stilen. Så jag gjorde det idag.

Tyvärr är inte skrivaren min vän. Istället för att scanna in bilden jag "härmade" i datorn skrev den ut den och stängde sedan av sig och gick inte att starta igen.

Nu måste jag dra iallafall, och ni vet, nu e det helg så vi får se när vi ses.
Puss

vad var ditt senaste modeinköp?

Ett par byxor (16%)
En överdel/topp/tröja (29%)
Skor/stövlar (19%)
En accessoar (väska, mössa, smycke) (16%)
Ett ytterplagg (7%)
Annat (13%)

Antal röster: 211

Undersökning på ELLE. Vad va ditt senaste köp?

hissa och dissa

Hade min kjol idag och jag blev himla glad för jag fick komplimanger för den.


DAGENS tänker jag ge till Coffiehouse precis vid stationen. Drog en liten fika där med Sofia, Pless, Hanna och Elin efter skolan. Jag har aldrig varit där men det var helt underbart. Dels för att det ligger lite off så det är inte så mycket folk där men också för att det är så mycket folk som rör sig utanför som man kan roa sig med att kolla på. Tänkte jag skulle hissa och dissa:
Jag hissar killen som hade ascool stil som gick förbi utanför: Svarta ganska tajta chinos, mönstrad hood med luvan uppdragen och vanliga glasögon i sån där ray-ban modell. Och sneeakers. Sjukt cool. Önskar alla hade den stilen, fast det måste gå ihop med personligheten och typ sättet personen rör sig, annars blir det bara fult och fake.

Och så dissar jag tjejen som Sofia pekade ut  inne på cafeet som hade gjort något konstigt med håret. Det var uppsatt i en stram tofs och hon hade halvlockig rätt kort lugg. Håret som sitter ovenför öronen hade hon lagt upp på huvudet och satt fast med hårspännen, så det såg ut som ett sju centimeter brett hårband, gjort av hår. Det var inte snyggt och inte helt okej.

Puss

seethrough

Kommer ni ihåg de genomskinliga väskorna som var det alla skulle ha? När var det nu då... förra hösten kanske? Chanel har nu gjort en helt ny variant av den genomskinliga väskan.

Det är som en sån förpackning man fick kämpa med som barn för att få ut leksaken som fanns där i. Eller det ser ut som en sådan iallafall. Och väskan är specialtillverkad för att få plats med den lilla rosa väskan, Ipod (sammarbete?), läppstift, någon slags sminkförpackning, glasögon och parfym. Allt man behöver helt enkelt. Eller? Egentligen är den ju inte så snygg, men den är sjukt härlig och man kan ju inte säga att det inte är nytänkande. Eller jag har iallafall inte sett någon liknande förut.

Dags för träning, puss

tivoli,hippie,mumin.

Har precis kommit hem från en lång härlig promenad med ms Sofia Härd. Eller det var inte så mycket med den där promenaden, satt mest på en bänk men härligt var det.

Kom att tänka på en sak idag; att kombinera sina klädesplagg på nya sätt är som att ha köpt nya kläder. Idag tillexempel fick jag till en ny kombinaton.
Jag hade mina rosa strumpbyxor som alltid har känts lite tivoli och gett alla kläder något slags oseriöst över sig.

Jag hade min blommiga tunika som jag bara sett som hippie.

(Men varför har jag ingen bild när jag har den?!)

Jag hade min svarta klänninga som jag alltid sett som mumin/emo klänning.


 Men idag kände jag mig varken tivoli, hippie eller mumin. Mitt mål idag var Gullig, vet inte om jag lyckades, men lite iallafall.

Gjorde jag?

Poängen är iallafall att plagg kan få ett helt nytt utseende beroende på vad du har till; en gullig klänning blir mera grunsh med ett par grova kängor och en skinnjacka blir inte lika rockig med en söt tröja. Skor är det som kan ändra en stil helt. Klackar gör tråkiga kläder fina och intressanta, sneeakers gör din stil street och ballerinaskor gör vilka kläder som helst nätta och chica (okej inte alla, men många).

Nu ska jag kolla på Sex and the city (shit jag älskart!) och sedan få en ordentlig sömn, jag börjar halv 12 imorgon!

Puss

finally

En step up 2 och ett avsnitt sex and the city senare är äntligen kjolen klar.

Ska inte säga att det gick felfritt. Nu ser den äntligen ut som jag ville och som jag tänkte mig, men har gjort om än del allt eftersom. Iallafall, den blev bra tillslut. DAGENS!

Dags för träning, Puss

.

KAN DET SLUTA SNÖA ELLER?! Jag hatar det, fast ännu mer hatar jag att det faktiskt är fint ute nu med all snö vilket gör det omöjligt för mig att hata det så mycket som jag egentligen vill, så det är himla mycket hat nu.

NEJ TACK

Orkade inte ta mig till träningen idag heller eftersom det tydligen bestämt sig för att vara vinter i det här landet. Jag blev inte glad imorse när jag vaknade och det snöade! Nej tack, jag tror jag klarar mig utan. Iallafall vägrar jag använda min dunjacka mer så det blev trenchcoaten ändå. Och som jag skrev tidigare: manlighet idag, vilket betyder baggy jeans.

DAGENS måste jag ge till Rebecka för hon hade sjukt snygga nätstrumpbyxor på sig idag, precis sånna jag vill ha med stora hål. Tyvärr fick jag aldrig tillfälle att fråga vart hon hade köpt dom, får försöka komma ihåg att göra det imorgon.

Vi dansade idag på jumpan. Jag fattar inte varför jag inte fortsatte med dansen, det är typ det härligaste i världen. Till hösten ska jag verkligen försöka börja igen, någon som är på?
Är ni dansintresserade och tycker det är kul att kolla på så tipsar jag om ett program på MTW som går på söndagar, Americas best dance crew. Det är ett sjukt bra program, och man blir sjukt sugen på att dansa!


Nu ska jag laga mat åt min handlingsförlamade bror och sedan göra klart min kjol.
PUSS

känsla för detaljer

Måndagskvällar är underbara när man bestämmer sig för att vara bara vara hemma. Jag satt och sydde från sextiden igår och slutai nte förrän 12. Jag kan inte sluta, jag älskar det! Sydde nästan klart hela kjolen men håller på att sy på pärlor. Den kommer bli awsome, tror jag. Vi får se.
Vid tio var det dessutom project runway, dom är så sjukt duktiga, det är himla härligt och se vad dom kan skapa själva av bara lite tyg. Lite synd däremot att man inte får se mera hur dom gör när dom syr, det skulle vara intressant och man kan säkert lära sig en del. Det som är så underbart och som jag älskar är att de fokuserar så mycket på detaljer i kläderna. Överhuvudtaget så tänker de flesta designerna på detaljer, inte bara i kläderna. På Sonia Rykels visning tillexempel, var allt uttänkt in i minsta detalj, till och med coca cola flaskorna var special designade.


Iallafall höjden av lycka var när Sex and the city satte igång direkt efter project runway. Det är så sjukt bra!


Idag behövde jag kompencera för igår, idag är jag manlig.
Puss nu ska jag koncentrera mig på historian.

bröllop på gång

Vaknade i morse och tänkte ta på mig mina baggy jeans och sno en T-shirt av brorsan (himla praktiskt att hans kläder passar nu och att han snart kommer växa ur dom vilket betyder att jag kommer få massor av T-shirtar och hoodtröjor, gillar!) men hittade ingen snygg som var ren, så jag bestämde mig för något annat. Det blev raka motsatsen och jag tror faktiskt jag nådde toppen av kvinnlighet (när det gäller kläderna) idag:
Tajt klänning
Markerad midja med ett (inte siden men jag vet inte vad för material) band
Nylånstrumpbyxor
Midjekort kavaj
Skyhöga klackar
Enorma örhängen
Trenchcoat
  
Ser ni vilka skor? Mina älsklingar! Jag orkade inte vänta tills snön försvunnit helt, men den har ju nästan försvunnit! Det känns nu nästan som vår ute (eller inte, varje gång man ska ut till spanskan fryser man ihjäl), det är härligt! Jag måste faktiskt ge DAGENS till mina skor för dom är himla fina och jag är faktiskt lycklig för att jag har dom. Jag tror vi ska gifta oss.

Ja, slutet av mars närmar sig vilket betyder vårkläder i alla butiker! Jag kommer ju däremot bara kunna titta på allt men jag nöjer mig med det. Har dessutom lagrat lite tyg som jag kan sy grejjer av istället, vilket är minst lika kul om inte roligare.
Slutet av mars betyder också massor av födelsedagar eftersom massa kåta föräldrar bestämde sig för att göra lite barn på midsommar. Räkna efter själva, exakt nio månader. Tycker det är ganska härligt.

Just nu väljer jag mellan att dra och träna eller gå och lägga mig. Hur som helst måste jag sitta vid TVn tio, då är det Project runway. Just nu lutar det åt att vara hemma, känner mig helt slut efter den gångna veckan och tror jag kommer bli sjuk om jag går och tränar. Det känns som att det ligger en liten sjuka och lurar. Dessutom skulle jag få tid för att sy om jag stannar hemma. Jo det får nog bli så. Jag ska vara slö idag, det förtjänar man ibland.

Puss


Dunderlördag

Som jag trodde, nu är det söndag, men det här är faktiskt första gången jag är hemma själv och tar det lungt sen senaste blogginlägget skrevs, det har vart fullt upp för min del.

Klockan sex på lördagmorgon ringde Sofias helvetes väckarklocka, vi gick upp, gjorde en apgod couscous salld och drog iväg till bussen. Japp vi drog till Romme, tack everybode för en ashärlig dag!

(mer bilder kommer på min bilddagbok och på facebook)

Till nästa år ska inhandlas:
- ett par sköna och snygga pjäxor
- ett par balla skidglasögon, inte tråkiga och svarta.
- en större och färggrann skidjacka, typ rosa.

Japp, eller jag kan inte inhandla det, skidgrejor är lite dyrt, men julklapp? Födelsedagspresent?

Powernapade på bussen hem, drog en snabb duch, på med kvällsutstyrsel som för dagen bestod av det nya linnet från MQ, svart kjol under det och som vanligt svarta strumpbyxor och brett midjebälte. Dock inte kavajen för den hade Härdisen, det fick bli skinnjacka istället och smart som jag är tog jag klackskor och vi skulle gå från stan till rickomberga. Underbart för ett par fötter att ena halvan av dagen ha pjäxor och andra halvan ha klackskor. Eller kanske inte.

Drog till mark, där det var rejäl folksamling. Det var också där kvällen slutade, och tyvärr misslyckades vi med att dygna; vi somnade fyra. Två timmar till och vi hade klarat det. Men ioförsej så sov vi ju alla på bussen hem från romme, så det kanske inte räknades ändå.

HELGENS måste jag helt klart ge till hela lördagen som var en sjukt värd dag med skidåkning, sköna människor och lite festande.

 Nu är det Gossip Girl, puss



lina o lollen

Hejsan nu sitter jag här med en supersnygg Lovisa i en dundersnygg tröja som hon köpte på carlings för massor av år sedan, red label, det är fina grejer! NU är lina här också och hon är superfin hon med. Just nu står dom båda och rotar i min garderob efter något fint, lina ska på tjejmiddag på lördag med tema rosa fluffig dröm, vi får väl se om hon hittar något som passar.


Pärlbältet åkte på idag och en gamal goding; den rödrandiga skjortan som jag köpte på myrornas i sjuan typ. Så sjukt skön, fast lite jobbigt att det säkert är någon äcklig gubbe som haft den innan mig. Mina vita strumpbyxor kom också till användning precis som mina röda pumps. Kändes hur vårigt som helst, gud vad jag hatar slask!

Nu ska jag packa litegrann för imorgon, då drar jag till romme! Jag är taggad till tusen men inte lika mycket som Sofia, hon är taggad som fan. Ska till henne snart och tagga till, sova där och så upp imorgon, bussen går kvart över sju...
Ses någon gång, vet inte när nästa blogginlägg blir. Blir väl som vanligt på söndag eller nåt.
Puss

Pless du behöver inte läsa för jag har redan förklarat det här för dej


Paljetter, riktigt "inne" (jag hatar det ordet) just nu. Här är från Christophe Decarnins visning på modeveckan i Paris som är i full gång nu. Och det jag vill säga med det här är att jag faktiskt tycker det är snyggt, nu. Men för typ ett år sedan skulle jag aldrig satt på mig något med paljetter på. Nu har jag både köpt en tröja med paljetter på och en hel jäkla kjol täckt av dom. Så smaken ändras ju helt klart, men grejjen är den att jag från början inte alls gillade paljetter men bara intalade mig själv att jag gjorde det, och nu gör jag det. Men så är jag med ganska mycket grejjer, kan tillexempel vilja ha huvudvärk, då lever jag mig in i att jag har det och till slut får jag det. Det är väl vanligt? eller?!

Puss


johanna lundkvist

Egentligen så är min regel litegrann att inte ge ut DAGENS förrän i slutet av dagen efterson jag kanske stöter på något som är mer värt DAGENS senare under dagnes. Men, jag tänker ändå ge ut DAGENS nu till Johanna Lundkvist för hennes halsband var verkligen asfint idag!

Kedjan på Misha Bartons väska, det var en sån kedja som johanna använde som halsband och det var skitsnyggt! Vill förresten ha en väska med ett sånt här axelband men har inte hittat nån bra. Kanske kan hitta en på vintage mässan som är snart. Vi får se.

Puss

Dagens

Mamma sov och det fanns inga så underbara snäckor som jag ville.

Tips: släng inte kläder du faktiskt tycker är fina men som kanske inte är din stil längre eller det kanske är så att modellen är helt fel. Lägg dom i en låda och ta fram dom någon gång senare i livet.
Tex idag hade jag en tröja som jag inte haft på jättelänge (typ två år) och som jag helt glömt. Älskade den tröjan förut, Men sen kändes modellen för kort för att jag skulle gilla den och dessutom för gullig (jag hade en rosa-och-blommor-in-my-ass period...) så jag la undan den, slängde den alltså inte. Och nu när jag älskar blommor och dessutom har höga kjolar hela tiden så gör det inget att den är kort, tvärt om ganska bra. Så släng inte!

DAGENS till att ELLE kom idag, underbart!
Puss


please?

Och förresten, kan jag få bli blond igen? Nu skulle sitta fint.

(älskar min snygga pose, det här är sommar 07)

har du stil?

Egentligen så finns det ju ingen dålig stil, det finns ju bara olika smak när det gäller kläder. Sen så finns det ju såklart dom som verkligen inte bryr sig och har på sig vad mamma köpte åt dej på Ica Maxi för x antal år sedan; för korta byxor uppdragna över naveln med instoppad halvsliten skjorta, hyfstat ovårdat hår (eller himla välkammat) och ett par glasögon på näsan. Och folk skäller på dom för att de inte har någon stil. Men kolla på catwalken, vad har dom på sig där? Jo exakt samma sak bara det att det står ett känt märke på lappen och priset är bara en aning högre än på Ica Maxi varorna.
Samtididigt är det mycket av det mode som visas på catwalken och som det skrivs om i modemagasin som inte går att anvaända, det aldeles för extremt och överdrivet och många tycker nog inte ens att det är snyggt. Så vem besämmer vad som är snyggt och vem som har känsla för stil? Upp till var och en skulle jag säga. Och det som jag precis skrev, det är egentligen helt emot vad jag tänker. Det vet varända person som känner mig, eftersom det ganska ofta händer att jag blir skitsur efter att ha sett en sådan person som jag nämnde i början av inlägget på stan. Jag klarar inte av det, iallafall 9 av 10 tillfällen gör jag inte det. Men jag önskar att jag gjorde.

Hur som helst är Pless sämst på att få mig att inte köpa saker eftersom hon lovat att stoppa mig från det när vi gick ner på stan och det första som händer är att jag köper en tröja på MQ (pitt jag glömde kolla efter det där midjebältet kom jag på nu). Måste ändå säga att hon gjorde ett bra försök men tröjan kostade faktiskt bara 24 kr, det är fan mindre än en latte kostar! Så jag kände att jag hade råd ändå.

Dessutom! Det är Paris, Kate and I (märket) och jag har velat köpa något i det märket hur långe som helst för deras kläder är supersöta men allt har varit lite för dyrt. Det här priset var helt perfekt, tröjan var fin, färgen var snygg och den passade. Prima.

Nu ska jag leta snäckor att göra örhängen av, tror ni jag hittar några? Kanske i vattenpölen utanför, vem vet. Och så ska jag fråga om jag får sy om mammas gamla jeansjacka (den är en aning lång och stor för att vara snygg).
See you soon


nu är det höst


Vet inte vad jag tycker om det här lilla inlägget på ELLE.se, och då syftar jag på "det är höga klackar som gäller i höst!"- inlägget. Inte för att klackar inte är det bästa som finns och jag absolut kommer ha det i höst, men fan måste dom skriva om hösten redan nu!? Det är inte ens vår än! Jag som var superlycklig idag bara för jag hade min trenchcoat och det kändes supervårigt även fast det snöade och så kommer man hem och ser det här. Inte okej att skippa årstider sådär, fast så är det alltid, kollektionerna för en sesong visas två sesonger innan, helt onödigt eftersom man inte alls är sugen på höskläder när det är vår eller vinterkläder när det är sommar. Men så kan det vara.

Nu ska jag träna litegrann och sen ska jag kolla i mina pärons garderob efter något kul, kasnke en jeansjacka som mamma inte använder, eller en av pappas kavajer....Får se.
Puss

filmrecension

Igår efter jumpan drog jag hem, tog en lång härlig duch och drog på mig mina sköna mjukiskläder: leggins, stor tröja och raggsockor. Raggsockor måste vara det bästa som finns, inget tvivel om saken. Iallafall en kväll när man sitter hemma i sin soffa och kolla på film. Är det något man borde kunna så är det väl att kunna sticka sockor. Så när jag får tid, då ska jag lära mig det!

Den här kvällen var det lite meningen att Pless skulle få visa några av sina filmer som hon älskar. Vi hann dock inte med så många.

Vi började med The unborne. Den hade ingen sett förut, en skräckis. Den var läskig medans man såg den, lite då och då, men bara för man skrämde upp sig själv. Tips för den som inte gillar skräckfilmer så bra, men den var faktiskt inge läskig.

Sen var det osäriöst som gällde, det blev Yes man med Jim Carry. Fyfasiken vilken bra film! Dels så garvade jag hysteriskt stora delar av filmen men jag blev påverkad av den också! Hela grejen går ut på att han inte får säga nej till någonting, och det ska jag också börja med! Iallafall när det gäller erbjudanden om att göra saker. Underbar film.

Ännu mer oseriöst med Smala Sussie (Pless favoritfilm) och jo, den var ju bra faktiskt. Helt otroligt osäriös och alla människor är jävligt sköna. Sen var det ju så tyvärr att jag hellre ville se en annan film och kunde därför inte riktigt koncentrera mig. Men fan den va skön!

Green street hooligans, den jag hade väntat på! Är så himla många som har snackat om den och sagt att den är skitbra  vilket gjorde att jag hade skithöga förväntningar vilket kanske inte var super. Inte för att den inte var skitbra för det var den verkligen men det är aldrig bra att ha för höga förväntningar. Slutet var sjukt sorgligt och jag tror alla fällde en liten tår (inte Sofia och Pless då kanske, och inte Erik för han sov hela tiden) men hade man sett den ensam hade man gråtit floder. Dessutom: assnygg kille! Värt att se filmen bara därför. Och jag menar inte Elijah wood, för så snygg är inte han.


Sen skulle vi kolla på Torkel i knipa som jag aldrig sett och det blev världens chock när jag fattade att den var tecknad! Jag asgarvade en lång stund och bestämde mig istället för att sova för jag orkade inte kolla på en tecknad film. Klockan var trots allt halv sju på morgonen så jag tycker vi utnyttjade våran filmkväll ganska bra.

Idag har bara ägnats åt plugg och träning. Jag har världens träningsverk i hela kroppen, har nog aldrig varit såhär stel.

Inget om kläder eller mode i det här inlägget (förutom raggsockor...), inte så bra. Men nu måste jag sova. MIna ögonlock faller igen vilken sekund som helst.
Undra vad jag ska ha på mig imorgon...?
Puss, på lördag drar vi till romme! Askul!


varför inte gula naglar?

Hejsan hoppsan, jag är väldigt glad idag. Utanför mitt fönster är dett snö och vinter men vart jag än går känns det som sommar. Fint sagt av mig, men det är sant. Kanske berodde det på dom somriga kläderna jag hade idag (som erik beskrev som lättklädda) eller så är jag bara allmänt happy för det gick bra på svenska nationella (tror jag), mitt betyg höjdes på det senaste historiaprovet, imårrn är vi lediga och ikväll ska massa människor jag tycker om komma hit och vi ska kolla på alla filmer pless tycker man måste ha sett innan man dör. Underbart, det kommer bli en lång natt vare sig vi vill eller inte, tio pers får inte plats att sova i min källare så det blir till att vara vaken.

Hade hur som helst kjolen idag.
     

Jag gillar faktiskt kjolen massor! DAGENS till den! Jag gillar speciellt att jag tog mig tid att sy på en fläta runt om hela för hand, älska detaljer!
Kom dessutom på att det inte finns en enda till person i världen som har en exakt likadan kjol, vilket är ganska grymt. jag är ju inte så himla mycket för det där med Gina tricot stuket. Ni vet, massproduktion och massutförsäljning? Det har ju varit piké tröjan därifrån. Alla hade minst en. Det var koftorna som alla också hade minst en av. Den höga tajta tubkjolen och baslinnerna (okej dom gör det inget att alla har). Den blommiga satinjackan som var och varannan person hade på siv föraa våren. Helt enkelt: I´m no big fan of Gina Tricot. Och även fast jag envisas med att tycka det så går jag alltid in där och hittar alltid något att köpa. helt enkelt dubbelmoral men det är sån jag är. Jag har dubbelmoral angående en del andra grejjer med men dom tänker jag inte gå igenom här.

Förstår inte vad folk har emot att jag har gult nagellack? Eller det är inte så många som tycker det är fult (förutom mamma som tycker att mina naglar ser missfärgade ut) men varje gång jag har det är det minst fyra personer som kommenterar det och alla är alltid typ chockade på något sätt. Det gör mig inget, men vad är det som är så speciellt?

Puss nu ska jag ducha, har haft idrott. Mycket kul med volter och grejjer!

so you think of me?

NU är kjolen klar, härligt! Den blev bra och jag måste säga att en av dom bästa känslorna i världen är när man sytt fast en dragkedja i ett plagg, man tar bort nålningen och den bara funkar, utan att man måste göra om någonting. Det gör mig riktigt jäkla lycklig, jag sitter verkligen och ler. Det är ju himla härligt att jag kan bli lycklig för småsaker. Och plus i kanten är det ju alltid när plagget passar perfekt!
Tänker ha kjolen imorgon, får se hur den funkar ute i riktiga världen. Det är ju inte alltid det funkar super att använda plaggen senare, även fast de verkar passa perfekt när dom är klara. Den kanske kommer åka upp när jag sitter ner, eller så är den för smal nertill för att kunna gå i. Eller nåt annat tråkigt. Men vi får se.

Annars så hade Project runway 5 start idag. Heidi klum är supersnygg i asfina kläder som vanligt och det är sjukt kul att se alla sy superfina klänningar (för det är vad de flesta syr faktiskt). Idag blev de inskickade i en livsmedelsaffär med 70 dollar med uppgisten att skapa nåt nytänkande i ett annorlunda material. Det blev cotailklänningar av stora plastglas (fyndigt), smycken av tomater och sallad och flätad klänning gjord av trådarna i en mopp. Härligt med kreativitet!

Puss godnatt

gonna make it

Hejsan hejsan, som johanna sa: Men du är ju inte blond alls?! Och nej, det är jag faktiskt inte. Fan, jag vill vara blond nu med detsamma!

Här ser jag mest orange ut, men det här är den blondaste delen av mitt hår just nu och jag vill att resten ska ha samma färg det med. Resten är nämligen typ samma som innan vilket kanske inte ser helt okej ut. Men jag orkar inte bry mig just nu.

Annars är jag faktiskt ganska glad idag, för jag har kommit fram till en del saker om livet och så. Känns bra!

Det här med att jag lagt mitt kort åt sidan för ett tag, jag är faktiskt seriös med det! Jag tänker inte handla med det. Jag får såklart shoppa, men bara om jag får pengar av mina föräldrar. Jag har två möjliga gränser för när jag får börja använda kortet:

1. När jag skaffat ett jobb och fått min första lön. Dvs det kan ta ett tag.
eller:
2. När jag har mer än 4000 på kortet. Det kräver också att jag ska ha fått lön och då kommer även månadspeng inräknas.

Jag är alltså helt beroende av att jag får ett jobb. Men det är så jäkla svårt! Dels för att jag bara kommer kunna jobba en fast dag i veckan, typ söndag eller lördag, och det är assvårt att hitta nån som vill anställa en som en en-dag-i-veckan anställd. Sen så har jag ingen aning om hur och vad man bör skriva i en cv/ansökan. Så det är lite klurigt.
Men jag har nu stött på mitt första problem. Eller nej, två problem faktiskt (efter en dag!): räkningen på 500 för mina skor jag beställde förut kom idag, illa. Kanske kan få mamma att betala, hon kanske går på att jag behövde vårskor. Och sen så vill jag dödligt mycket ha det där nitbältet på MQ, fast jag vet ju inte vad det kostar. Om det kostar över 300 vill jag inte ha det, då är det för dyrt. Och dessutom så får jag ju inte använda mitt kort! Och det känns som att det kan bli svårare att lura i mamma att jag verkligen,verkligen, verkligen behöver ett midjebälte med nitar, särskilt eftersom jag har ungeför 10 midjebälten redan.

Dagens klädsel:

Blå, vid skjorta från Weekday
Svart latexkjol från Rut.m.fl
Mina nya mösntrade leggins från Monki. Dom är sjukt sköna!
Halsbanden är ett litet hopkok av nästan alla silverfärgade långa kedjor jag har hemma. Egentligen är det ett halsband som nästan ser ut såhär, med massor av kedjor, från Lindex (herregud, ofta jag vill ha nåt från Lindex) som jag vill ha men det är för dyrt (och jag får inte handla...) så jag gjorde mitt eget. Funka lika bra det.

DAGENS

Helt klart underbara! Dom här är från Rodarte som har visats nu på modeveckorna ute i världen. Det är bara lite Milano och sen Paris modevecka kvar nu på årets kaos. Fatta alla modeller. 6 veckors konstant modellande, men inte på samma ställe, det är New York, Milano, Paris, London, Köpenhamn... Det måste vara en himla pers.

Nu ska jag plugga Biologi för hela slanten, jag ska få mvg på provet, så är det bara!

Puss

Platina

Nu är jag platinablond. Eller?!

Nej inte riktigt faktiskt. Hur som helst, håret är färgat men det är inte värsta skillnaden vilket jag hatar med att gå från mörk- till ljushårig. Åt det andra hållet är det bara o smälla på med en mörk fär gå en gång men det går inte att bli blond på en färgning. Det tar skitlång tid och jag är inte tålmodig. Innan jag fått det så blont som jag vill ha det kommer jag ha ändrat mig och vill ha mörkt igen. Iallafall, tack för hjälpen Erika, du är master of hårfärgning!

Jag hann nästan klart med kjolen, kan bli klar med den imorgon om jag inte måste plugga eller nåt.
Nu ska det sovas, Puss

fredag-lördag-söndag, även kallat helg

Jo men hejsan, jag är världens uslaste person och jag ska ge er skäl:
- jag har inte uppdaterat sen i trosdags förutom ett fjuttigt litet inlägg.
- jag har den här helgen smällt i mig ett halvt kilo godis
- mina pengar är nästan slut och det är faktiskt allt annat än okej.

Hur jag ska kompenserar för detta:
- uppdaterar nu och jag varnar er, det kan bli ett långt inlägg
- jag gymmade i två timmar idag och körde yoga
- jag har lagt mitt kontokort i en låda och får inta använda det för än jag har ett jobb.

FREDAG

Hade mitt fina lilla legogubbe-halsband. Pless contra med att säga att hon skulle också göra ett, fast hon skulle göra ett med duplo. Om hon gör det blir jag lycklig! Hon har dessutom köpt ett par baggy, ha dom imorgon så kan vi avgöra om dom e värda att spara?
På kvällen träffade jag Anki och Lollo, längesen jag träffa Agnes så det var mysigt med massor av tjejsnack!

LÖRDAG
Först: fetaste frukosten med Agnes:
- amerikanska pankakor med socker
- varma mackor med massor av ost, senap, ketshup, pesto, tomater, skinka och allt vad det var
- hårdmackor med ost, avokado och havssalt (tack Sofia Härd!)

Efter det träffade jag Erika på stan för hon skulle storshoppa (det sluta med att hon inte köpte nånting men jag kom hem med två kassar...) och vi stötte även på Sofia, Pless och Sickan.

Hög kjol (det var faktiskt länge sen jag köpte en nu, eller?) från Gina, 199 kr. Jag älskar dragkedjan och färgen och modellen, så varför skulle jag inte ha köpt den!? Den var ju inte så dyr heller.

Mönstrade leggins från Monki, 200 kr. Dom var däremot lite dyra, men jag gillar verklugen mönstret och dom är så sjukt sköna! Dessuotm har jag letat efter mönstarde leggins hur länge som helst men inte hittat några snygga.

Senare bar det av till Elin, Tacoparty oh ja! Käkade tills jag höll på att svimma och sen köpte jag det där jäkla godiset och tryckte i mig också. Lite motorsågsmasaken blev det också, men den är så gammal så jag skrattade typ åt den. Ofta jag skrattar åt en skräckis, jag brukar ju vara livrädd.
 DAGENS (eller ja, GÅRDAGENS) ger jag till Empo för hon hade ett ascoolt midjebälte på sig från MQ. Det var brett och svart med guldiga nitar. Det var verkligen skitfint och jag blev typ kär.

IDAG
Idag vaknade jag upp hos Sofia, mera avokadomackor, gymma två timmar, yoga en timme, sola litegranna och nu sitter jag här och har en hel kväll framför mig. Huset står tomt vilket är underbart, jag ska sy, kolla på Gossip girl och förhoppningsvis kommer Erika hit och färgar mitt hår.

Puss
Btw, jag vet att jag nu på senaste börjat skriva mera allmänt om mitt liv, alltså inte bara om kläder. Jag har gjort det lite med flit för jag känner att jag vill skriva om sånt med + att det kanske blir lite roligare för fler att läsa.


RSS 2.0