sommar vintagemässa

En familjekompis till oss sa en himla bra grej. "Jag är en dålig människa på kvällarna" och menade då att han alltåd åt massa mackor på kvällarna. Jag känner att jag kan använda samma uttryck på mig själv, fast "Jag är en dålig människa på helgerna" och då mena att jag är usel på att blogga då. Fast de visste vi ju allihopa redan.

Vintagemässan min lilla älskling. Jag och Agnes har nu varit på höst vinter vår och sommar. Tyvärr kommer hon inte kunna va här och fira ettårs jubileum med mig i höst vilket suger.

Den här gången var det dock mycket färre utställare än vanligt, jag vet inte dom kanske har tagit sommarlov eller något. Men dom hade en ny avdelning med remake utställare som var hur häftiga som helst! En av dom fastande jag riktigt för, det var en tjej och en kille som hittade gamla tyger och sydde kläder av dom, och kläderna var så sjukt snyggt sydda! Dom var underbara med supermycket färger och uppstoppade kanter och rosetter. Härligt härligt.


Nu till det som har shoppats! Och även fast jag åkte dit med inställngen att jag inte skulle köpa så mycket. Vet inte hur bra jag lyckades men jag köpte inte FÖR så mycket iallafall.
  
  


från vänster och ner: 150 kr, 50 kr, 100 kr(guldskorna) och 25 kr (dom röda), 100 kr och guldmedals´jen kostade 10 kr. Så ganska billigt blev det ju! Dock blev resorna fram och tillbaka och hit och dit lite dyra... Orkar inte dra hela storyn men himla fint va de. Kan bara säga att vi tillexempel hamnade på arlanda där jag och agnes snurra runt i våra knälånga kjolar och bara ben. Härligt va de.


Det är allt jag orkar berätta om helgen nu, kanske kommer mera sen! Men Vintagemässan är helt klart HELGENS!
Puss



Färgchock

Det regnade idag men det gör ingenting för jag tänker inte bry mig! Visst jag lider av någon slags humörsvängningar just nu som kan påverkas av lite vad som helst men det fula vädret tänker jag INTE låta påverka mig!

Lönedag idag så drog ner på stan med Plessen som skulle shoppa järnet! Det är det som är bra med mitt lilla shoppingberoende, det är lika kul när någon annan shoppar som om det är jag själv. Så det enda jag köpte idag var ett par asniciga örhängen från Gina Tricot. Ni vet att jag gillar mycket färg och överdrivna grejjer så ni kanske kan tänka er.

Gud jag tror att jag är kär! Kostade 129 kr men det var dom värda! Gina Tricot, måste jag säga, har himla mycket fina smyckan! Iallafall om man som jag gillar lite överdrivna grejjer men som ändå är snygga. Eller jag vet inte, dom här örhängerna kanske inte är snygga men jag älskar dom för alla färger och att jag typ får rysningar av att bara titta på dom! DAGENS, DAGENS, DAGENS!

Och sen så har vi plessen då, skitsnygg hood på carlings i gul, vit och orange. Ett vitt och ett oranget linneo och en ljusblå t-shirt på new Yorker (den affären blir allt mer tilltalnde för mig) och en stor vit tröja med marinblå ränder på Gina. Och allt för under 550 spänn! Är det inte härligt? Längtar till sommarean, då ska jag göra många bra köp!

Hade men t-shirt idag, kommer nog bli ett av mina favoritplagg. Hade min trasiga jeans idag, börjar verkligen tycka om dom, snart en av mina favoriter tror jag. Hade min skinnjacka idag, min favvo-favorit föralltid.


Jag skickade precis in min historiauppsats som jag kämoat med i tre dagar. Okej kämpa var kanske att ta i, jag har faktiskt tyckt det varit lite kul. Enda uppsatsen vi skrivit sen vi började typ. Men skönt att ha den klar iallafall.
Nu ska jag ducha, har varit och tränat. Det var Lindas sista pass, så jäkla trist, hon är bäst!
Puss

t-shirt

Idag var det någon slags skolkamp, vi hade blivit beordrade att ha på oss blått, så visst, jag satte på mig min paljettkjol som tubtop.

Men vi visste liksom inte vad det var som låg framför oss så vi var inte supertaggade. Nästa år ska vi helt klart tagga till, vi ska vara het blåmålade, riktiga huliganer ska vi va. Japp.

Men det trista vädret gjorde att vi hellre gick och käkade hamburgare än satt kvar på gräset och kollade på fotboll. Sen drog vi ner på staden. Jag kan verkligen inte vara där. Det är inte det att just jag måste köpa grejer, men om jag ser något fint så tycker jag iallafall någon borde köpa det! det är som att jag tycker att jag måste offra mig, som att jag gör det för något bra. Jo men precis.... Så iallafall, hittade en megafin t-shirt på New Yorker. Shockad? I am. Hatar egentligen affären för allt känns så plastigt men ibland kan dom ju tydligen ha fina grejer.
  
Älskar den! Dessutom hittade jag ett par blommiga strumpbyxor från gina tricot som jag köpte för några veckor sedan i en väska som jag helt glömt bort att jag köpt! Det är himla härligt!

Älskar kill t-shirtar. Inte priset dock. Dom flesta kostar ju minst 300 spänn, sånt har man ju inte råd med! men det är fett snyggt, färggranna typ. Lite som min med solbrillorna på, och alla på t-shirt store i forum. Dom är sjukt snygga! Så skulle vilja ge DAGENS till kill t-shirtar och alla som verkligen hittar dom där lite extra snygga till bra pris. Som svante idag på New Yorker (shockad, igen!) eller som Erik på marks n brands!

Really nice! Och där ser ni chinosarna och skorna som fick DAGENS igår!

Nu ska jag plugga historia...
Glöm inte candy på fredag, vintagemässan på lördag och ni får absolut inte glömma mors dag på söndag!
Puss

sommarklippning

Nu har solen precis gått i moln, men det har fram till nu varit en extreeeemt solig dag! Idag hade jag kjol och bara ben för första gången och det var super nice och skönt! Och vattenkrig har jag nu haft, vilket betyder att sommaren är här på riktigt!

Klippte Bobban idag också, himla stilig vart han. Dessutom var det bara underbart för vi satt ute på gräsmattan och klippte, sköljde håret i trädgårdslangen och mark, erik och pless satt brevid, himla lättklädda och solade. UNDERBART! Allt bli så himla mycket mer värt när man kan göra det ute!

In action, ser det inte härligt ut? Väntar nu på min betalning som ska bli i form av en somrig båttur!
Det blev väldigt fint faktiskt, börjar gillar att klippa killar nu också, och nu var det så länge sen jag klippte en tjej att jag tror det skulle bli svårt istället.

DAGENS till Erik idag, himla snygga blågråa chinos och himla snygga skor! Asfint!! Fick tyvärr ingen bild på det...
Tror jag måste köpa ett par färggranna tygskor. På söndag ska jag till Stockholm och Vintagemässan med Agnes (den sista innan hon åker tror jag...) så då kanske jag kan hålla utkik efter ett par.

Gillar speciellt dom gula som är från asos och kostar 202 kr. Väldigt konstigt pris måste jag säga men... Annars är nummer 5 snygga också, din sko 249 kr.

Nu luktar det supergott i hela huset, måste se vad mamma håller på med i köket.
Jag e superglad! Puss


inom den närmsta framtiden

Ni kanske visste att Kate Moss samarbetar med TOPSHOP? Eller så kanske inte men det gör hon och hon designar himla mycket fina kläder faktiskt! Sen tror jag iof att hon har hjälp med själva designen men hon är ju med och bestämmer iallfall. Och nu ska sommarkollektionen lanseras! Imorgon rättare sagt.


Och sen så är det fashion against aids på hm, kändisar som har designat och så går väl en andel av pengarna till aidsforskning.

Förutom katy perry har tokyo hotel, dita von teese och robyn oxå designat plagg och jag tror allt kommer vara i butik den 28, på torsdag alltså.
En annan grej på torsdag är fotoutställning på beyond retro i stockholm, har du vägarna dra dit! Shoppa lite härligt secound hand, lyssna på lite livemusik och kolla på härliga bilder som är tagna på Gröna lund.

Pusspuss


solbrills

Underbart, underbart, UNDERBART väder idag! Blir bara megalycklig av sånt här!
Drog ner på stan efter skolan för Erik skulle shoppa järnet, han dissade tyvärr oss för sin brorsa och shoppade med han istället så jag har inte sett kläderna, men rykterna säger att det blev ett par chinos, massa t-shirtar, en hatt, skor och kanske oxå ett par solbrillor. Det är en shoppare i oss alla!

Måste ge DAGENS till pappa faktiskt. Det har hänt förut att han kommer hem med solbrillor som är typ stora med diamanter eller massa färger. Och nu hände det igen. Och grejen är inte den att han köper dom till mig, han köper dom faktiskt till sig själv, men när han sedan ser familjens reaktion bestämmer han för att ge dom till mig istället. Idag var det bäst hittills eftersom det faktiskt är brillor jag sett förut och tyckt varit snygga!

Like,like!

Fick ett par solglasögon av min mormor för ett tag sedan också. Fast dom var inte nyinhandlade, dom är nog från kanske....70-talet. Tycker själv att dom är coola, men man ser verkligen ut som en riktig mormor i dom. Annars ville jag bara ha bekväma kläder idag, gärna enfärgade just nu för mitt hår är så orangeaktigt att det typ skär sig till färgade kläder...
  

Ikväll är det project runway och imorgon ska det vara superyber soligt! Det enda som förstör mitt liv just nu är det fyra timmar långa nationella provet i matte B som jag kommer behöva sitta och göra istället för att vara ute i solen. Men det klarar jag!
Pusspuss

tidslinje

Skulle man sammanfatta stilen som finns nu, stilen för 2000 talet, så är det ju en blandning av hela 1900 talet. Så 1900 dårå...

Bilden är datera mode 1902. Långklänningar och smal midja, kvinnligt helt enkelt. Kan ses i de tajta midjebälterna och de långa maxiklänningarna.





1920 talet, kvinnan blev en del av samhället och det återspeglades i kläderna.
Raka siluetter, kort hår. Skulle kunna säga att dagens använd-din-killes-kläder
återspeglas i det fast något extremare. Då ville man ta den manliga modellen,
nu bara tar man deras kläder.



1930, det kvinnliga kommer tillbaka, mest hos överklass med mycket diamanter. Hår a la marilyn Monroe med sofistikerade vågar och röda läppar.



1940 var det arbetarklass och hemmafruar, Klänningarna gick underknäd,
 de var åtsnörda i midjan och funkade perfekt att knyta ett förkläde runt.




1950, sett grease? På bilden har vi ena sidan av 50-talet men sen så har vi ju den andra, danny suko med gänget i skinnjackor och tajta svarta jeans. Den sidan är nog den som syns mest idag.

Kloxkklänningar i straka färger, finns att hitta i många sommarkollektioner den här sommaren.

1970, en personlig favorit måste jag säga. Hippiehippiehippie. Höga,vida jeams, brumt, oranget, gult och grönt. Finns ju överallt i modevärlden nu, kanske inte taget rakt från 70-talet men inspirerat.











1980 visas bäst genom killmodet. Jag behöver inte säga något, det är bara underbart. Kan man kanske se de färggranna chinosarna och snörskorna som är så himla populära nu? och sjuuukt snygga!

90-talet tänker jag inte ens försöka hitta en bild ifrån. Gå hem och kolla skolkatalogen från när du gick i trean. Inte okej.
Pusspuss

skynda och fynda

Jag har tillbringat mycket av den här helgen tillsammans med min lilla Agnes, och även fast jag kanske skulle haft tid att blogga var datorn ute på landet. Lämnade nämligen den där när jag åkte hem därifrån med buss lördag förmiddag.


Anledningen till att jag åkte hem så tidigt: Jag skulle på loppis med agnes. Det var alltså där allt började, vårat lilla umgås-30-timmar-i-sträck-maraton.
Loppisen var på en liten söt innergård någonstans mellan svenssons taverna och domkyrkan. Det var tre tjejer som höll i den, en av dom jobbar på monki och mycket av kläderna där var i sån stil, dvs det var mycket snyggt!
Jag höpte en söt liten t-shirt som från början är från weekday. Den kostade 15 kr!


Så köpte jag en helt underbart grön pennkjol! jag älskar färgen, men den var lite lång bara så jag ska sy upp den. En av tjejerna tipsade om att köpa någon slags häft/tejp/lim som man strök upp kanten på kjolen istället för att sy och riskerna en ful söm. Kjolen kostade 20 kr, också lite värt och billigt.


Och så köpte jag en väska, jag vet egentligen inte varför jag gör det för jag använder ändå alltid samma väska för jag orkar inte flytta över alla grejer. Men, den var också superbillig, 20 kr, och fin, så jag kunde inte låta bli!
 
Ska börja hålla utkik efter loppis-plansher, det är ju hur värt som helst! HELGENS!

Resten av dagen ägnades åt att färga mitt hår, träffa felix, filp, thomas och en tjej som var fett skön och hette Camilla. Det var en himla härlig kväll!
Vaknade upp av att helvetesmobilen hade lågt batteri och lät massor, kollade OC och åkte sedan ut till Lyssnarängen, badade och tände en fet eld. Fin dag idag med!

Pusspuss


Marc Jacobs

Blev ingen hårfärgning igår, men sola och träna gjorde jag, det var underbart! Istället för hårfärgning drog jag och träffade tjejorna (utom jossan) + mark och robert. Lite vattenpipa, nötter och allmänt onödigt snack. Mysigt!

Agnes ska iväg till Afrikat och plugga ett år. Jag höll redan innan igår på att dö inombord för jag kommer sakna henne grovt och så sa hon att nu kommer vi ju inte kunna åka på vintagemässan tillsammans. Jag var ganska nära på att bryta sönder och samman. Nu får jag hitta någon annan att åka med.
Just därför kanske vi borde åke på den som är nu, den 30-31, som en avslutning liksom. Men ekonomin är lite knackig såhär inför sommarn, det är så mycket man vill göra.

Marc Jacobs: måste vara en av dom coolaste männoskarna på denna jord. Inte bara det att han är snygg,  han är bög, är en av världens mest eftertraktade kläddesigners och har färgglada tatueringar på olika ställen på kroppen som tillexempel svampbob och pussande hundvalpar.


Segelbåt

Ska iväg och träna snart, har äntligen blivit frisk!
Sen tror jag att jag ska sola och färga håret. Hudfärgen är inte på topp, inte hårfärgen heller.

Tillbringade natten i en iskall segelbåt och fick inte supermycketsömn direkt. Så imorse drog jag hem till Sofia där vi kollade på Twilight där det enda som höll oss vakna var den sjukt snygga Robert Pattinson. Efteråt satte vi på Harry Potter och den flammande bägaren (där han ju också är med) för att se om han var lika snygg i den. Det var han och vi kunde efter att ha konstaterat det tillåta oss att somna.
Men jag hann lägga märke till att det är en kille i ett band som spelar på deras bal (eller vad man ska kalla det) som ser ut som han har Martin Margiela jackan av hår fast svart.

Skithäftig tycker jag, skulle nog dra en del blickar till sig om man gick på gågatan med den där på sig.

Älskade mina kläder igår (onsdag).

Men kan liksom inte hålla mig till en stil. Jag har ingen stil.

Puss

på sättet du gillar bäst

Jag har inte tränat ordentligt sen ja började jobba (vilket va ett bra tag sen) och idag skulle vi springa fem kilometer på tid i skolan. Trodde aldrig att jag skulle ha tappat så mycket av min kondition! Sprang visserligen på en halvminut mer än mvg tiden, men det var himla jobbigt! Men jag bara måste älska mina tajta springbyxor, feel sorry för alla som sprang i mjukisbyxor, det är ju hemskt!

I senaste numret av ELLE skrev cehfredaktören Hermine att man ska ha sin presonliga stil och det som passar en bäst, och därför kommer hon i sommar ha sin Michael Kors klänning bak och fram eftersom det är så den passar bäst på henne. Och varför inte? Jag tänkte lite på det där och kom på att jag har flera plagg jag bara kan vända på så blir det ju något helt annat och nytt! Och samma sak kan man väl egentligen säga om allt: använd det du gillar mest, på det sättet du gillar bäst. Du kan tillexempel använda vad som helst som en accosear. Ett gammalt bokmärke, inplastade frimärken eller bilder ur tidningar, stenar inlindade i ståltråd, foton.... Jag gjorde ett halsband idag av en pusselbit. Kommer iochförsej saknas en bit på det pusslet nu, men det är sånt man får leva med.

Idag tog jag vara på "passar bättre bak och fram" och "använd det du gillar mest på sättet du gillar bäst" och satte min rosa tajta klänning bak och fram och använde måttbandet som midjebälte.


Har du en tråkig enfärgad aldeles för stor T-shirt: gör den lite roligare!
  
Superenkelt, du behöver bara lite nål och tråd och en bra sax. Man klipper bara lika långa revor brevid varandra och sedan liksom flätar man ihop dom.

Ikväll ska kah sova tidigt, puss


bildinlägg

Någon som kan förklara hur internet kan funka på en dator i huset och inte på dom andra när det är samma internet?

Iallafall: bildinlägg då!


Business-fredag


Fröken som har bilderna på veronica maggio går sam och har därför tonvis med plugg just nu och har därför inte tid att skicka bilderna till mig förren efter den här veckan. Men jag köpte iallafall ett linne, tyckte det var skitsnyggt och kommer passa perfekt i sommar. Dessutom kom Maggio själv in bakom disken och signerade när jag stog där, så det blev ju pricken över i! Gör liksom plagget lite mer personligt, vilket jag gillar.


Matthew Willimsson bikini, älskar mönstret och snörningen.

Efter att ha legat i en solstol o sovit i två timmar igår (mådde sådär efter lördagen) sydde jag mig en kjol av ett gammalt lakan. Bestämde mig för att jag inte ville att den skulle vara för snyggt sydd och sicksackade kanterna med stora rosa stygn och struntade i att sy upp dom. DAGENS!


Pusspuss

helgen

lite sådär halvdålig på att blogga den här helgen känner jag. Har inte varit hemma, inte rört datorn sen skolan i fredags.

Fredag
Såg ut som en business woman litegrann, med vit skjorta, hög kjol och små klackar.
Bytte om, åt pizza med tjejerna och drog till Katalin och kollade Veronica Maggio med Erika. Sjukt bra, sjukt snygg.

Lördag
Drog på stan med Agnes. Hon köpte tyg till en klänning vi sen drog hem och sydde, den blev supersöt. Jag köpte tyg till jumpsuit, men vi får se om jag använder det. det kostade bara 19 kr metern så inte så farligt.
Köpte en bikini överdel a la Matthew Williamsson på H&M. Asfin!
Drog till Erik på kvällen och inveg min gula klänning, gillar den skarpt! Helt klart trevlig kväll.

HELGENS till Agnes finfina idé att ha måttbandet som midjebälte! Det ska jag helt klart ha. Inte bara avspeglar det mitt intresse men det var faktiskt snyggt också.

Jätte tråkigt inlägg med noll bilder, men jag lovar, senare kommer ett inlägg som ska vara späckat med bilder.

Ses senare pusspuss

födelsedag

Reservationen vi hade gjort igår för bion var tydligen inte gjord så det blev ingen änglar och demoner. Illa. Fick istället chansen att se män som hatar kvinnor + att vi då kunde använda csn kortet och fick gå in för bara 60 kr istället för 110. LIKE!

Sen så spelade vi in en scen till vår film vi gör på svenskan. Gillar speciellt klippet där jag får panik och av mig själv hoppar in i framsätet på bilen, medan mark som ska kidnappa mig försöker dra in mig i baksätet. Mycket fint av mig.

Idag fyller min lilla bror år, han fyller fjortis och jag e superlycklig för chinosarna jag köpte passade perfekt. T-shirtarna var tyvärr för stora men dom ska bytas.

Hade feste sovmorgonen så hade gott om tid att sy klart min klänning (eftersom jag var tvungen att gå upp o sjunga för min brorsa) och hade sedan på mig den idag. Jag blev riktigt nöjd!
  

Nu ska jag göra jordgubbstårta.
Puss

anslag

Nu har jag äntligen fixat min anslagstavla!

Nu kan jag fylla upp den med allt som inspererar mig! Härligt!

Igår inhandladde jag lite smink:
ett röd-oranget läppstift
ett röd-oranget läppglans
en blå ögonskuggspenna
en kombinaerar svart och guld mascara

NU ska jag ducha och ikväll ska jag se änglar och demoner! Nice.

Puss


sommarkollektion

sjukare än aldrig förr och trots det soliga vädret har jag en stor och varm peak skjorta och min största halsduk på mig. inte för att jag fryser men pappa tycker jag borde klä på mig orentligt för att någon gång bli av med den här jäkla förskylningen. Och det vill jag verkligen bli nu, jag är så jäkla trött på den.

Imorgon är det 14 maj, då lanseras sommarkollektionen med Matthew Williamson på H&M.

jag ska dock inte gå dit, har sovmorgon till halv 12 och ska absolut utnyttja den till max. Nu ska jag också sova lite, har haft håltimme hela dagen, jag hade lika gärna kunnat stanna hemma.

Puss

byxknep

Just nu mår jag piss, men det går nog över snart.
Project runway igår, designerna var som vanligt duktiga och vinnaren i tävlingen gjorde en supersnygg hög och tajt kjol, en söt top och en supersstor kofta över. Och heidi som var snygg som vanligt hade en himla fin håruppsättning, INSPERATION!

Och igår tog jag tag i hammaren och gjorde mig ett par snäckörhängen, härligt.

Träffade Irene idag och köpte en present åt min bror som fyller 14 på torsdag. Mörkblå chinos och två randagia T-shirtar. Super sommrigt men han är så himla tråkig, så han kommer säkert inte gilla dom, och chinosarna kommer säkert vara förstora. Men förhoppningsvis inte, för dom var skjitsnygga!
Irene visade mig ett nytt knep också som äe hur smart som helst! Om du vill veta om ett par byxor är lagom i midjan, bara ta tag i linningen och sätt den runt halsen, om kanterna precis nubbar varandra kommer de antagligen passa perfekt. Runt midjan dårå, sen är det ju mycket annat som måste passa när man ska köpa ett par byxor förstås. Men kul att det faktiskt stämmer, DAGENS!

På fredag blir det Veronica Maggio på katalin, det ska bli superduper!


Nu sk jag tycka lite synd om mig själv och sy litegrann, pusspuss

gummistövlar

Nu skiner solen, men imårse var det minsann grått och regn. Orkade verkligen inte bli blöt, och bytte därför gladiatorsandalerna mot dom blommiga gummistövlarna.

Snyggt eller nördigt? Jag vet inte, och det spelar ingen roll egentligen. Nu är tiden du blir accepterad oberoende på vad du har på dig, och de nördiga märkerna/plaggen blir attraktiva inom modevärlden. Fjällräven, där vi dels har den enorma dunjackan som tyvärr blivit förstörd av alla fjortisar, men också ryggsäcken. Dr. marten kängorna. Och så har vi då gummistöveln, som gjorts i många olika varianter.

En typ av gummistövel. Snygg? Jag gillar mer den klassiska, men uppiggad med mönster och färg.

Nu kan du shoppa på msn. Skynda och fynda, finns allt mellan söta kjolar för 50 kr och folkdräckter för 10000 kr. Bara att välja och vraka.

Och nu har jag skaffat lite ny design! Kände att jag haft den gamla lite för länge. Men var tvungen att ha kvar laboutin skorna, dom är så sjukt snygga! Iallafall, DAGENS till designen, och tack Pless för hjälpen!

Pusspuss


Ingvar Kamprad, Elmtaryd, Agunnaryd

Hamnade på stan med min kära vän Lovisa. En passande regnskur tog mig in på Gina där jag såg en sötsötsöt klänning jag senare var tvungen att gå tillbaka och testa. Plockade på mig massa annat fint på vägen till provrummet, och märkte när jag kom dit att jag fått tag i fem-sex plagg i nyansen korall. Bandageklänning, satinklänning, byxdress, shorts. Allt var fint, men gick där ifrån endast med shortsen. Himla bra investering måste jag säga, särskilt eftersom dom bara kostade 149 kr.


Sen drog vil till IKEA, måste ge DAGENS till våran härliga impulsresa till dom nya, så himla fina, IKEA lokalerna. Sjukt stort, och jag bara längtar tills jag flyttar hemmifrån och kan go cracy och köpa allt jag behöver på IKEA. Köpte tyg till min anslagstavla som pappa äntligen fixat och som nu bara ska kläs med ett svart linnetyg, och så köpte jag ett himla färgglatt tyg som (om det blir som jag vill) ska bli en supersöt och snygg coctailklänning.
Dessutom köpte jag en rosa plastlåda med hjul som min hög med strumpbyxor passar perfekt i.

Dags att fixa. puss

nätshopping

För insperation, gå in på net-a-porter. Tyvärr blir det just bara insperation, om man inte är himla tät, för det är kläder från designers som Wivianne Westwood och Balmain. Men inspereras kan man ju.

Men net-a-porter har nu öppnat en outlet sida, The Outnet. Kanske att man har råd med det. Den billigaste klänningen kostar ca 600 kr. Sen så finns de ju dom så är lite dyrare, men åh så fina, som den här från Marchesa som kostar 1631,92. Euro...


Eller så går man in på got to get, en sida där man själv lägger ut annonser på kläder, och alltså ett ställe att fynda på. Du kan få allt från en klänning för 79 kr till en för 10 000 från Roberto Cavalli. Det finns det mesta.

Puss


GÅRDAGENS

Två saker som inte gick som planerat igår:
1. Polishuset stängde 3, vi kom dit halv fyra, så det blev inget leg fixat.
2. Olssons tyger stängde 4, vi kom dit halv 5, så det blev inget tyg fixat.

Men jag fick iallafall reda på att Indiska samarbeter med en designer från Indien, Manish Arora. Färgsprakande och kul, men som vanligt när det är en välkänd designer: plaggen blir dyra. Här är några plagg ut kollektionen och den söta klänningen till vänster (utan den vita kjolen under) tror jag kostade ungefär 1200.


Och eftersom tygaffären var stängd fick vi lösa deft på ett annat sätt och gick till Lindex för att leta småblommiga sommartoppar till Erika. Hittade ett sött linne, fast utan blommor, som hon köpte, och jag hittade en långärmad, beigh spetströja. På REA! 99 kr kosta den, och mycket av nöjet låg ju i att det var just Lindex, det var länge sen jag handlade där! DAGENS! (GÅRDAGENS)
  

Pusspuss

måste skärpa mig.

Nej, det här funkar inte. Gjorde ju den här bloggen för att jag vill bidra till den goda stilen här i Uppsala, då kan jag ju inte råda folk till att inte köpa sånt som jag tycker är snyggt!
Så, skorna jag köpte. Jag älskar dom, tycker dom är jättefina och dom är hur sköna som helst.
Skulle säga lite safari, lite på-besök-i-en-överhettad-afrikansk-stad och lite vilse i öknen. Den stilen skulle jag lätt kunna satsa på. Kläder i tunna fladdriga material, beigha toner, djurmönstrat och stora blommiga gröna klänningr. Bruna linneshorts kanske. Och så ett par gladiatorsandaler.
Finns ju dom dyrare och kanske lite mer hållbara (men inte nödvändigtvis snyggare) vertionerna, men sen har vi budget på skopunkten (där jag köpte mina, men fanns flera modeller med tillexempel liten klack), din sko och H&M.
Kommer absolut sitta på mina fötter en del i sommar!

Sitter och väntar på mamma och sen ska vi över till grannen: polisen och fixa leg. Jag vet, borde ha haft det för hundra år sen men glömmer alltid bort att fixa.
Man kan ju se det som en tråkig sak och slöseri med tid. Eller så ser man det som jag gör, en viktig fotografering, den viktigaste man gjort, som den första för en fotomodell som vill slå igenom, och man måste verkligen ta fram det finsate hos en själv. Så det jobbar jag på just nu, det blir mycket roligare att se det på det sättet.

Sen ska jag ner på stan med Erika som ska köpa tyg, som jag sedan ska sy en fladdrig blommig tröjklänning (som är beskrivningen på vad hon vill ha) av. Ska bli niiice!

Dags för lunch pusspuss

shopping

Hejsan svejsan, snuvan fortsätter att plåga mig. Men jag är inte världens bästa på att vara sjuk, satte på mig nätstrumpbyxor, vilket inte värmer sådär jättemycket. Vet inte riktigt hur det gick till, för jag bestämde igårkväll att jag skulle ha långbyxor. Men antar att jag någongång mellan det och att jag klädde på mig bestämde mig för att ta min nya spetskjol och nätstrupbyxor. Dessutom ett linne som är jätte djupt urringat i ryggen så det värmde inget heller. Men jag kände att jag villa använda min freebra, den är så rolig.
 

Lovely, iallafall. det här med att jag inte är shoppoholic längre, det var nog bara ljug. För jag fick värsta kicken av att shoppa idag. JObbigt för mig. Men jag shoppade billigt iallafall så lite duktig är jag och jag köpte niciga skor och en tröja som jag har velat ha hur länge som helst!

250 spänn, älskar dom. Men jag råder er inte att köpa likadan, för jag vill inte att alla ska ha sånna.
Eller?

Skärp eller band eller vad man nu vill ha det till, 15 kr så jag var ju tvungen. Typiskt shoppoholic syndrom.

Och ja min älskade tröja, jag har velat ha den sen den kostade 350 kr och nu kostade den 150 kr. Älskar den, faktiskt den som gav mig idén till volangkjolen. Och nu är min!!!

Puss nu ska jag mysa med tjejerna


definiera normal tack

Nya ELLE damp ner i min brevlåda idag! Im super mega happy now! Och det står STORT SOMMARMODE med feta bokstäver på framsidan som gör mig ännu lyckligare. DAGENS!!!

ELLE är min bibel, både tidningarna och hemsidan. Där finns allt man behöver för att leva, tips på vad du ska ha på dig, tips på vad du ska göra, tips på vad du ska läsa, tips på vad du ska se för filmer, tips på vad du ska äta... Allt du behöver veta helt enkelt. Men mycket av det dom skriver där (speciellt om kläder) är jag oftast ganska negativ mot precis när jag läser det. Som reportaget i senaste tidningen där alla hade trasiga jeans. Gillade det inte, och kolla vad jag hade på mig idag då.

Trasiga jeans. Så om jag får lite tid på mig så ändrar jag mig alltid. Men jag antar att det kanske är bra, att jag inte håller för hårt i åsikter om saker. Jeanssaker över huvudtaget är något jag gillar just nu. Hittade ett par av Andreas gamla jenas, dom e supersöta och små! Men tänkte att jag kanske kunde göra en kjol av dom. SKulle vara himla nice.

OCH! Jag gjorde världens upptäckt igår: Jag är ingen shoppoholic längre!!! Det är sant! Fast det var ett tag sen jag gick ner på stan, kanske får återfall när jag väl är där, men det är inte så jag känner ett behov av att gå ner på stan längre!

Nu ska jag mysa med min nya ELLE och en kopp te, plugga lite matte och sen kolla på criminal minds. Lovely!
PUsspuss

stockholmsnyheter

Den som har tid och pengar ocg lust:

Dra en sväng till la capital och dra en sväng förbi SOUK. Varför?:


thats why!!

Tror ni man på något sätt kan dra paralell till att jag är sjuk och att jag gjort ett antal fler inlägg idag än jag brukar?
Neeeej....

min andra halva

Okej nu ska vi se, inte bara för att Sofia Härd är en underbar liten figur utn 1) hon handlade på myrornas! och 2) hon köpte ett par gamla snygga killjeans med snusdosemärke på fickan och 3) dom kostade bara 80 kr! och 4) hon gjorde ett par fetsnygga jeansshorts av dom! och det är därför hon får DAGENS!
Och den passar ju helt klart in under kategorin "jag älskar när man gör fina kläder själv!" som var det jag gav DAGENS för tidigare, så fint, det blir på samma DAGENS.

like,like,like!

Jag hittade en liten designtävling för VERO MODA, det hela går ut på att designa deras jubileumslinne nu till deras 20-års jubileum. Så kände att det kunde vara något att roa sig med, men när jag väl startat så kom jag på att datorer... inte min grej. Så det blir liksom inte som jag vill. Men, men.

Puss

Färdigsytt

Nackdelar: Fortfarande sjuk, samma avsnitt av allt som jag såg på TV igår och det regnar ute.
Fördelar: Jag är ensam hemma, jag har massor av tid att göra vad jag vill så jag har sytt klart klänningen och fixat till ett par jeans. OCH jag har äntligen sett hela fight club, i helt närvarande tillstånd så jag uppfattade den helt annorlunda nu. Dessutom såg jag bara den normala delen av filmen förra gången. Slutet visade sig vara lite... oväntat. Men Brad Pitt är het och filmen is a good one.

Så, grundidén till klänningen

och resultatet

Jag tänker inte sy fast någon rosa kant där nere, inte nu iallafall. Jag tror det skulle bli för tungt, alltså, inte för att jag inte skulle orka, men jag tror inte kjolen skulle bli lika snygg med en tung kant. DAGENS,DAGENS,DAGENS jag älskar när ett plagg är färdigsytt. OCH jag är nöjd.
Fint för mig en såhär grå och tråkig dag.

Nu ska jag.... sy nåt mer. Pusspuss


överkläder?

Sett reklamen för KPA pension på senaste tiden? Måste vara väääärldens sötaste unge, love eller vad dom säger att han heter. Iallafall.

Finns inte mycket att säga om idag, allt är grått och igentäppt för min del. En sån här dag behöver man massor va färg, jag behöver piggas upp!! Så satte igång med klänningen igen, min rosa-gula färgklick. Piggar upp litegranna faktiskt, särskilt eftersom sy nog är det bästa jag vet. Shopping har fått en star konkurrent måste jag säga. Dock är denna hobby mycket billigare och vinner ju därför lite fördelar på det.
Hur som helst, har kommit till ett läge där jag måste lista ut hur jag ska göra för att det ska bli bäst, så bloggar under tiden.

Underkläder, vad är det egentligen som gör det så spännande? För visst, bikini kan vi ju alla gå omkring i utan vidare, men aldrig att man skulle gå ut i trosor och bh. Men om man tänker på det, underkläder kan vara himla fina, men att visa bh;n lite grann är verkligen inget man gör, även fast det är finste spetsen med små söta blommor och rosetter och... Nej, det gör man helt enkelt inte.
Men varför inte egentligen? Underkläder kan ju vara hur gulliga som helst!
HIttade en sida, Hopeless med vintage inspererade underkläder, men dom är så himla söta, skulle lika gärna kunna användas som... överkläder.


Den här lilla godingen går på 160 dollar. Inte så farligt, bara ungefär 1300 kr... Men fint är det. Men egentligen, går ju inte att använda under, men kanske inte heller över. Ja, fint som tusan är det iallafall, sött som socker och DAGENS till det.

Jag tror jag ska göra en underkjol. Puss

Blayne

Fan då, Blayne åkte ut ur project runway... Okej fine, de finns dom som gör snyggare kläder men han e så jekla skön. Vet inte riktigt om han är gay men han beter sig iallafall som en och han e så jäkla gullig. Kollar man på några program blir man kär, lovar.

EHm och ursäkta, han har snyggaste peacehalsbandet jag sett!

Men nu är han ute.... sad.


Hösten är här

Jag är sjuk och måste läsa 80 sidor kemi tills imorgon, för imorgon ska vi ha slutprov i kemi A. Det börjar halv nio och slutar 12. Känner att jag är redo.

Det regnade idag, men jag blev faktiskt inte deppad. Jag tyckte tvärtoml det var ganska mysigt att fälla upp paraplyt o gå till  skolan imorse.


DAGENS.... Sofias hår har blivit solblekt och fint, lollos odd molly är som alltid underbar, erika och bahrman var fint o somrigt solbrända, marks tröja var finfin, erik såg somrig ut med uppkavlade byxor.... inte vet jag. Är inte riktigt in the mood today och shit fan, jag sa att jag inte fick sitta här längre än till sju, fem i nu.

Iallafall, imorgon blir det antagligen mjukisar i skolan och picknikkorg packad med frukt och kaffe ska tas med till det tre timmar långa helvetesprovet. Ush jag orkar inte.

Puss

kändischock

Jag vet inte om jag någonsin kommer bestämma mig för en stil, fast just nu har jag verkligen fastnat för...vad ska man kalla den, festivalstil? Sommar-jag-bryr-mig-inte-riktigt stil. Mycket smycken, inte spikrakt hår och inte för fina lockar, lite för stora skjortor och lite för vanliga linnen. Hatten, slipsen, conversen, solglasögonen.
Stilikoner, om jag nu ska säga att jag har några, Courtney Love, Amy Winehouse, Curt Cobain och Kate Moss. Visst, en av dom tog livet av sig (eller blev mördad, gevärsskott i huvudet var det iallfall) och resten har eller går ju fortfarande på droger för fullt. Men ändå, jag behöver ju inte gilla allt i deras beteende.
 
kate, underbar modell, undebar stil.

Ehm, vart tog det plastikopererade äcklet vägen? Sjukt fin, den här bilden är från något av de senaste nummrerna ELLE. Jag älskar kläderna, jag älskar håret, jag älskar henne. Hon har lyckats kämpa sig tillbaka till livet och försöker faktiskt.
Ascoolt.

VAd kan man säga, Amy gör asbra musik, har helt klart sin egen stil (sett någon med liknande hår?) och ser faktiskt inte ut att bry sig så mycket, jag gillart.

Och så Curt, lagom skabbig men så jäkla cool.

Men, antagligen håller det här lika länge som hippie var min grej, vilket inte var så länge. Men for now, this is me.
Sen så går jag ju emot mig själv lite och satte på lösnaglarna igen. Men ja, jag antar att jag aldrig kommer kunna bestämma mig för en stil.

Puss

alla är vackra i solen

Vill börja med att säga att jag badade igår, utomhus alltså. Jag och sofia härd har här med invigt sommaren på riktigt.
Sen vill jag också säga att jag inte har duchat eller tvättat håret sedan onsdag. Härligt va...?

Jo men valborg då, den var helt klart megalyckad! Kan man ha mer tur med vädret!? Tror inte det. Min Outfit var perfekt, bytte dock koftan mot skinnjackan men jag hade lika gärna kunnat lämna den hemma, hade den inte på mig någonting under hela dagen, bara litegrann på kvällen och då var den iochförsej bra.
Agnes, hur underbar du än är, du misslyckades med den optimala klädseln (hon medgav det själv) HOn hade gjort det stora misstaget att ha nylonstrumpbyxor och kort kjol. Inte så bra. Hon var dock snygg!

Fast det var typ alla, alla är snygga när det är sol!!!



Sofias fötter: nej inte så snygga. Hon hade köttsår. Meeeeeeen skorna var skitfina!

Jag tror helt klart den här sommaren kommer bli underbar, valborg var en härlig försmak, och dessutom har det varit stekande sol och minst 50 grader på Sofias land i helgen. Det är nämligen där jag tillbringar mina dagar efter valborg tillsammans med familjen härd och lovisa, Mysigt värre var det! Bättrat på brännan litegrann har vi gjort allihopa! Kändes som sommarlov, men nej, skola imorgon. Inte sugen.

Desuutom är jag lite glad, har återfunnit en kjol jag trodde var borta for good! Sofia har den!
OCH!!! en sak till som jag måste nästan ge DAGENS om jag nu ska välja någonting under valborgsdagen som ska få det, JAG FICK TILLBAKA MIN SATINJACKA!! den har varit hos Sara hur länge som helst och nu fick jag äntligen tillbaka den! Fast sen lämnade jag den hos kristian.... så nu har jag den inte ändå.

Kristians brorsa stötte man också ihop med, han va en skön prick i röda brallor men gillade inte hans humörsvängningar. Men vi skildes som vänner.

Nu ska jag fixa med lite grejjor som man aldrig har tid med annars. Kom på att jag längtar tills jag går i pension, då kan man verkligen göra det man vill med sin tid. Underbart!

Pusspuss


förts maj nu dååå

japp nu ör det ny månad kära vänner dags att ta nya tag!!! ut ocg shoppa järnet!¨

min valborg har varit dunder och nu är jagm e sofia härden:D hon e fin jag e trött gonatt

puss

RSS 2.0