Sonia Rykiel under kläderna

Sonia Rykiel är det designsammarbete med H&M som står på tur. Underkläder it is. Vill man ha kvalité ska man absolut ta sig dit den 5 december och inhandla en bh eller något annat. Fina material och bra hållbarhet. 
För min egen del kan jag inte ens köpa underkläder på Victoria Secret för att jag bara ÄLSKAR H&Ms orginalsortiment av underkläder. Och dom har ändå ganska liknande modeller och design. Sonia Rykiels design; inte i närheten av samma utseende.
 
Man kanske kan hitta något, men dyra underkläder är för äldre. Det här är ett designsammarbete för mammorna.
Något man kan ta sig tid att göra är däremot att slå på datan om 36 timmar och se en direktsänd modevisning från Paris med underkläderna.
Puss 

stilrent

Jeans är allt bra fint ibland.

 


united

Hejsan. Har varit borta från Uppsala ett litet tag, jag drog till skåne på rehab.
Nej det gjorde jag inte, eller egentligen kan man väl kalla att vara med familjen och några familjekompisar är ungefär samma sak som rehab. Superskönt va det iallfall.
Ängelholm bor dom i, skulle inte vilja bo där, känns som en liten håla där alla känner alla (och då menar jag att vänskapen typ går i arv, inte som i Uppsala där alla bara vet vilka alla i samma ålder är) men att vara där och hälsa på är helt okej. Då är staden skitmysig.

Hittade en särskilt mysig butik på deras lilla gågata dom hade; united. det roliga var att man kom in i en klinisk lokal, allt vitt och väldigt litet. Men gick man in hittade man en trapp ner i en mörk och mysig källare och det var där alla kläder fanns. Och gick man istället upp en trapp kom man upp i deras frisörsalong. Butiken hade bara killkläder, så när frugan tar en liten frisyrfix kan mannen shoppa. Super. Inte för att jag någonsin varit med om en kille som kan vara i en butik i över en timme, men men.
     

Nu orkar jag verkligen inte göra någonting över huvud taget. Och jag som har sagt att jag ska träna. Men då måste jag gymma för missade passet jag skulle på och gymma är så jäkla trist. Fy. Och det är sugväder ute. Det är i sånna här lägen man skulle ha en pilatesboll (årets julklapp?)

Puss

ringat

Jag hittade mina gamla "Gör egna smycken"-böcker. Hade en period ett tag då jag knåpade ihop det ena halsbandet efter det andra. Och armband med för den delen, men mest halsband. Så, nu har jag ett litet förråd av pärlor, trådar, verktyg och böcker där det står vad jag kan göra med allt.



Men, sen slutade jag använda sånna halsband, så jag slutade göra dom och gav bort alla jag hade gjort. Men nu hittade jag istället en sida med ringar, och ja, ringar använder jag ju en del. Så rotade fram lite pärlor och ståltråd och körde igång.
Resultetet
     
Like! Speciellt den röda som ska sitta över två fingrar, DAGENS!
Den lila är för lillfingret och den med två pärlor är för tummen. Älskar ringar!

Vet inte, men antar att alla ni som läser min blogg vet att jag gör reklam överallt. Så nu har Sofia härd den roliga lilla flickan gjort en liten ironisk grupp om det på facebook. "Alla vi som fortfarnde inte vet vad Therese Östmans blogg heter" heter den. det är faktiskt jäkligt roligt, men kanske mest liten interngrej mellan mig och sofia. Skön tjej det där!

Nu ska jag ägna all min upmärksamhet åt so you think you can dance.
Puss



modeblogg

Jaapp, vi ska till stockholm snart. Soft.

Hittade en fin blogg också, Linns blogg, skön blogg om mode, shopping och stil.
Litet urval av bilder från hennes blogg






Puss




bara lite hälsosnack

Okej. Skrev lite om mina teckningar i förra inlägget. Visst, inget kroppsideal, jag tycker det är helt okej att man knubbig och tjock och man ska absolut vara nöjd med sig själv för hur man ser ut!
MEN, har ni sett reklamen på 5an för programmet om en vääldigt överviktig kille som verkligen trivs med sig själv? Det är ju underbart, bara det att det är livsfarligt. Han kommer dö om några år, omöjligt att han kommer kunna leva länge. Så visst visa program om överviktiga personer som har mer självförtroende än många va oss men man måste också berätta hur farligt det är.

Jag håller på med GI just nu. Inte helt fullt ut, jag käkar lite pasta, lite bröd, lite ris... Men i stort sätt. Och nej, jag bantar inte. Men det är en ganska skön bieffekt att man faktiskt går ner i vikt. Själva poängen är dock att inte få åldersdiabetes och lägga på sig farligt fett.
tack o hej.

mini

Köpte en jeansväst på vintagemässan för ganska så länge sen. Var dock tvungen att sy om den innan jag använde den. Så det blev inte av men jag sprättade iaf upp massa sömmar. Så nu orkade jag inte vänta längre och hade den på mig iallafall, utan att fixa sömmarna. Men det gjorde ingenting de.
  
Gillar grejen med två olika bälten. Jag tycker det är snyggt med långa bälten som går att vira flera varv, men helt olika bälten är faktiskt också snyggt. DAGENS till det!

Jag har ju en lite speciell stil när jag ritar; långa smala ben, långa smala armar, smal midja, breda axlar, huvuden med bara ögon o mun. Jag lägger inte ner någon tid på dom detaljerna helt enkelt, eftersom det är kläderna jag ritar och inte människorna. Men människor har tendens att reagera på de där. Speciellt killar faktiskt. Kom på att de måste bero på att dom faktiskt är killar. Killar kollar ju på kroppen och det är tydligen inget undantag när det är en tecknig. Som tur är så är oftast komentarerna att det inte ser normalt ut och idag tyckte erik att "En sån där smal midja är ju inte realistisk! Du ritar ju dina bilder photoshopade". Ja, kanske. Men det är inte en sån kropp jag tycker man ska ha bara för att jag ritar sånna. Bara så ingen tror nåt.

Miniatyr.
Puss


Storstads abstinenst

Först måste jag ge lite cred till bläckpennor; bästa uppfinningen som finns.

Iallafall.
Vill du designa Vero Modas nästa bästsäljare? Jo varför inte.

Jag är så sugen på Stockholm. Bestämde i somras att jag o min kusin skulle dra till Stockholm nu under hösten. Men sen så går hon och flyttar till Oslo! Bara sådär liksom. Okej, fett kul för henne, jag vill också bara kunna åka iväg dit jag vill och jobba.
Men iallafall, Stockholm. Tror iof vi ska dit med vår samhällskunskapslärare om några veckor så då kan man ju stanna och shoppa litegranna. Är supersugen på Beyond retro, dom har en ganska härlig hemsida också. Ispirerande.

Puss nu ska jag återgå till kemin.

Fashion show with glow

Kom precis hem från en liten modevisning på skolan. Modellerna var killer o tjejer från skolan och kläder och skor kom från Holmlunds och Nilsons. Väldigt kul faktiskt. Var ett projektarbete gjort av några treor på skolan, himla skoj. Tyvärr glömde jag min kamera hemma, så det sög. Men de va nice ändå, kunde ju koncentrera mig mer på att kolla på vad som hände.

Ja, så fick jag ju tag i mina nördbrillor tillslut.

Just love it. DAGENS.

Köpte en Make Up Store concealer, den är mega. Finns ingen bättre. Det är en mixpalett med tre färger, 265 spänn men det är det värt om ni vill ha en bra concealer.

Hm, och jo just ja, jag ska skicka in mitt fördiga bidrag till ELLE nu (designtävling) som jag gjorde klart idag, Mark köpte en skitsnygg jacka på H&M (dom har just nu 20% på alla jackor så skynda dit om ni ändå är ute o letar efter jacka) och jag har färgat mitt hår!

Ehm DAGENS... Har redan gett det... okej det får bli en DAGENS på hela inlägget för allt är fett bra och nu ska jag försöka bli bättre på att blogga! Ska försöka blogga mer i skolan för vi har så jäkla mycket pluggg hela tiden att jag inte hinner med nånting.

Puss


favoriter från senaste tiden










H&M julspecial

Har precis avklarat fysikprovet som tagit upp all min tid de senaste dagarna, därav inaktiviteten på bloggen. Sitter nu och är osocial med min dator, ganska roligt.
Jag måste verkligen säga att H&M har lyckats med sin julspecial, den är riktigt rolig att kolla igenom. Du kan snabbt se allt som finns, ser du en färg eller modell du gillar kan du gå in på den ikonen och se andra saker med liknande färg eller form. Sen kan du välja om du bara vill se dam, eller herr eller barn. Ska du tillexempel köpa en julklapp åt brorsan kan du ju då gå in och se hela killkollektionen. Hur praktiskt som helst när man har lite dötid över men inte hinner gå ner på stan. Att gå ner på stan och in real se kläderna slår ju dock allt.

När alla killar klagar på att "dom verkligen inte fattar varför det är sån uppståndelse över twiligt, för så himla snygg är han ju inte den där snubben. Han är ju bara blek..." Jo, visst är han blek. Men han står också för en slags ovårdad skönhet om man nu kan uttrycka det så. Han är just nu en av dom största stilikonerna; med sina trasiga t-shirts, rutiga skjortor med uppkavlade ärmar, reyban brillorna och slitna  eller svarta jeans. Och ja, det är i princip det ända han har på sig men det är attityden i han klädsel.



Bla H&M använder sig av en "robert-kopia" på sin hemsida, i butiker och i tidningar. Och då är det det charmiga men lite ovårdade utseendet och de tydliga kinbenen som är den största likheten.

Well, bye.

Stylist? Javisst!

Vi har ju nu på fyris fått lite utökat elevantal i år. Stor del av Linne har nu pressat sig in våra lokaler, jag vet jag låter missnöjd och ja, det kan man ju bli ibland när man tillexempel inte har någon stans att sitta i matsalen... Men nu när man lärt sig sina knep är det inte direkt något man tänker på lika ofta.
Iallafall, det jag skulle säga var att vi har fått frisör och stylist klasserna. Och man skulle väl kunna tro att jag som tjej ska vara lite småirriterad på att det kommer massor av tjejer hit till skolan, men nej jag tycker nog att det är rätt skoj! Blir dock lite avensjuk när jag ser någon tjej springa förbi i korridoren med ett förkläde fyllt med sminkborstar. Fatta att få träna på att sminka i skolan! Jag har allvarligt tänkt på att stylist är något jag skulle kunna tänka mig, så jäkla kul.

Har en tjej i min multimediagrupp som jag alltid tyckt sminkar sig nästan för perfekt. När jag än ser henne så har hon alltid haft perfekt ögonskugga för hennes ögon och ansiktsform (iof har hon hittat en grej som passar och sminkar sig aldrig annorlunda så det kan ju vara lite tråkigt) och perfekt smink för hyn. Nu när skolkatalogen kommit; ja, hon går stylist.
Jag tror att vi vanliga människor som går vanliga linjer faktiskt kan välja till sminkkurs, det vore jäkligt kul. Ska kolla upp det.

Ett annat litet plus är att vi har supermycket böcker om hårstyling och smink i biblioteket, och jag har äntligen hittat hyllan alla böcker står på. Toppen!
Puss


småpengar

Filmkvällen i fredags drog ut lite på tiden så orkade inte pallra mig upp och dra ner till H&M när dom öppnade igår. Fast jag verkligen, verkligen velat stå där med ett par Jimmy choo så upptäckte jag att jag inte har dom pengarna längre. Vet inte ens hur det hände, men pengarna är slut. Skoj. Får köra på det där shoppingcelibatet jag och erika snackade om kanske.
Drog däremot ner på stan på eftermiddan med erika och kollade in på H&M. Men som vanligt så tar ju allt slut på en gång. Eller nej, men skor och väskor. Och kläderna är egentligen inte speciella, de är liksom det som alla andra affärer har också; latexleggins, paljettjackan, den lilla svarta... Så drog in på Gina tricot istället, lite mer i min prisklass.

149 kr, täckt av tidningsartiklar.

19 kr, fint pris.

Drog en liten sväng om på holmlunds men köpte inget.
  

Sen bar det av till Sickan, mycket härligt folk. Me like.

Puss


Lila

Var nere på stan igår och kände att jag inte hade varit där på evigheter. Var egentligen bara där för att köpa biljetter till New moon, awesome!! Ska bli skoj o se den om en vecka. Och sen så drog vi till apollo och kollade resor till sommaren, vi ska nog fösöka boka något inom två veckor så inte alla bra resor försvinner.

           
Gårdagens kläder. Gillar detaljerna.
Filmkväll igår va supert, mysigt värre.

Puss

guru

Det snöar ute!

ELLE låg på min säng när jag kom hem. Uppackad och klar utan plast eftersom mamma vet att jag bara slänger plasten på golvet i min iver att läsa tidningen om jag får ta av den själv. Lite bortskämt är man ju ibland. Iallafall, DAGENS!!



Guido Palau, det kan man kalla en hårguru. Han fixar frissorna hos marc jacobs, han fixar dom hos prada, hos calvin klein.... Att läsa om honom och se vad han gör får en bara att vilja göra något roligt med håret. För min del fick det bli hårband. Inte riktigt något jag har varje dag.

Fin artikel i senaste ELLE med härliga bilder. Inspiration.



Ja men nu ska jag få mig lite skönhetssömn.
Puss


Pastell

Måste bara först säga att visst, Twiligt är nog en av dom bästa filmerna jag har sett, och Pattinsson... vad kan man säga, han är ju inte jobbig att kolla på direkt. Men måste ändå garva litegrann åt alla dom här fansidorna som finns. Fick mig precis ett gott skratt när jag läste ungefär 100 kommentarer på en bild där Rob och Kristen "håller varandra i handen".
Ganska underhållande.

Hittade bilden på bloggen Dagens bästa. Himla skön blogg faktiskt.

Iallafall.
Skissblocket var med till Florida, förra gången sprutade det av inspiration där borta. Inte riktigt lika mycket nu, dock resan dit. Två favoriter från 10 timmars resan över till Amerikat.



Nu kör vi pastellfäger i höst tycker jag, annars har man det ju bara på våren. "Åh nu är våren här, pastellfärger överallt..." ni vet. Varför inte på hösten? Den är ju så mörk ändå.
Kylan är dock fin. Det luktar ute som att det ska finnas en julgran och lussebullar när jag kommer hem. Det är fint.

Puss

WANNA DANCE?

Slå på TVn människor! So you think you can dance säsong 6 går igång!

DAGENS!

Come together!

Fin liten tidning från H&M som damp ner i min brevlåda.

brukar i vanliga fall inte gilla sånna här kataloger eftersom kläderna i dom ofta bara är anpassade efter sånna som själva inte orkar dra ner på stan. Mammor kanske. Eller sånna som inte riktigt bryr sig om vad dom har på sig. Det ända roliga är accessoarerna och underkläderna. MEN den här katalogen! Den va fin den!

  

Sååå fina skor. Jag tror jag älskar skor. Så underbart.

Puss


Jimmy choo på besök

Nu den 14 är det dags för Jimmy Choo att lanseras i massor av H&M butiker världen över. Jag gillar det. Kollektionen kan man kolla in på hm.com och jag har väl hittat några av mina favoriter bland alla dom rockiga plaggen och accesoarerna








Priserna är dock liiiite höga kanske....

puss


back to bussiness

Möttes av slask och regn när jag gick ut från arlanda igår. Ibland hatar man ju verkligen Sverige. Fast jäkligt fint ändå, skönt som tusan att komma hem. Kändes dock skumt att cykla runt i uppsala igen.

Sola, bada, shoppa, äta, leka med ungarna. Så skulle man väl kunna beskriva semestern. Inte helt fel.
Hade lite rätt och lite fel om usa. Det här med att dom har dålig stil; det stämmer. Det här med att dom ligger efter i stil och klär sig som på 90talet många av dom; det stämmer. Men det är inte för att butikerna inte har samma sorts plagg som vi har. Så där hade jag alltså fel. Jag hittade tillexempel massor av overknee stövlar, vilket jag nog inte trodde att jag skulle. Köpte ett par som faktiskt var riktigt billiga. 45 dollar (gånger sju) vad nu det blir i kroner. Inte så jättemycket iallafall.

Större del av det jag köpte. Älskar forever 21, de var där jag köpte stövlarna. Skjortan och paljettklänningen också.

Nu är det ensam mamma söker. Final. Helig stund. Härligt att vara tillbaka.
Puss


RSS 2.0