playsuit

Vad är oddsen att alla har vita tröjor på sig den dagen det är slafsig tacos som stänker över hela området? inte så stora men alla hade vitt på sig idag iallafall, och visst lyckades många av oss (inklusive mig själv) spilla ner sina kläder. Funderade ett tag på att åka hem och byta, men nej det orkade vi inte.

Efter natinonella provet och tacolunchen hade vi tre timmar till nästa lektion så vi drog till stan. Jag kommer ångra det stor del av mitt liv men jag lät bli att köpa ett par svarta klackskor från Din Sko som kostade 299 kr på rean och passade perfekt. Men någonstans inom mig var det väl npt som sa nej, du har inte råd och nejnejnej du behöver absolut inte par klackskor. 

Vad jag däremot behövde var en ryggsäck, en långärmad tröja och en playsuit!
 
Ryggsäck, 99 kr Gina Tricot

Tröja med spets, 49 kr Gina Tricot.

Playsuit, 99 kr H&M. 

Imorgon är det valborg och jag ÄR SÅ TAGGAD.
Puss

 

uppsats

Nu har jag 4 timmar håltimme, jag kan komma på så många andra saker jag istället skulle kunna göra dem här fyra timmarna av mitt liv.
Nu ska jag skriva min naturuppsats och samma sak där; jag kan komma på så många andra saker jag istället skulle kunna göra.
Typ läsa alla blogar jag vet.
Typ kolla alla shop online sidor.
Typ läsa ELLEs hemsida grundligt.
Typ låna någon modebok ur skolans bibliotek.
Typ vad som helst förutom att skriva naturuppsats.
Puss

vad inspireras du av?

Matthew Williamson, som är en av de designers som gjort samarbete med H&M, har nu gjort ett annat sammarbete. Den här gången med Belvedere vodka. Han har designat en kaftan som är inspirerats av Belvederes senaste smak pink grapefrukt. Ja, man kan inspireras av det mesta.

matthew_belvedere
Puss



home delivery

Nu har ja fått tröjan från H&M!!!! Woho DAGENS! Och den var mycket snyggare i verkligeheten så jag är lycklig och glad.
Puss

frisyrfix

Erik fick sig en klicppning idag. Lite tråkigt kanske att klippa en person som direkt efter säger att han saknar sin gamla frisyr meen har lärt mig att den här grabben inte riktigt är into förändringar så får väl vänta några dagar innan han uppsakattar det. Men han behövde verkligen än klippning (inget illa menat erik)...

Innan...

Under...

Nöjd?

Jaaarå!

Puss

pricken över i




Har inte använt den svarta topen från Rules by Mary på evigheter så kände att det var på tiden. Perfekt med pennkjol och högklackat. Rosetten blev grädden på moset.
Dags att skriva om vindkraft. Underbart.
Puss

sommar hos lindex

Lindex gör en härlig sommarkollektion med klänningar i tunna material och starka färger.

Klänning Gul

Klänning Rosa



Blus Rosa
Gillar framförallt den sista blommiga tunikan, påminner mig lite om H&Ms garden kollektion med de olika blommiga tygerna. Väldigt sommrig och härlig. 249 kr, man kanske ska slå till?
Puss

copy

Har kollat på en klänning på H&Ms hemsida hur länge som helst, och så när jag äntligen bestämt mig för att jo, jag köper den, ja då finns den ju såklart inte kvar i storlek längre. Inte meningen att jag skulle ha den? Kanske.

Men jag vill verkligen ha den, för jag ser medelhavet framför mig när jag ser den här. Jag tänker på mamma mia och grekisk mat, jag tänker på lägenheten i spanien och stråparasollen på staranden. Så nu ska jag sy en liknande modell. Det är ju super, för oftast är livet på en sån här klänning för långt på mig, så nu kan jag sy efter mina egna mått. Funderar på att byta ut broderierna mot spets, för ska jag brodera för hand kommer jag nog bli klar till vintern, och vill ju ha den till sommarn. Satte mig iallafall och skissade, och ja det blev väl i princip en kopia av H&Ms klänning.

Just nu är det vindstilla, klarblå och jag funderar allvarligt på att sätta på mig en bikini. Kanske inte är så bra för förskylningen dock...
Puss

våren checkar in


Puss

färgförändring

Har legat vaken hela natten med huvudvärk och halsont så jag kände att idag var den dagen jag skulle sjukanmäla mig och vara hemma. Så nu sitter jag med en ask ipren i solen och försöker bli frisk. Egentligen borde jag väl bädda ner mig framför en film men det låter alldeles för deprimerande när det är soligt och varmt ute.

Sen funderar jag på om jag är frisk nog för att hoppa upp på cykeln och köpa en hårfärg. För just nu är jag astrött på min tråkiga bruna färg. Jag saknar faktiskt mitt blonda, men det ska nog inte bli blont den här sommarn, det sliter alldeles för mycket på håret.

Trodde alldrig jag skulle vara den som brydde mig om mitt hår när jag i 8an tuperade mitt röda hår och använde minst en hårspraysflaska om dagen. Det var tider det.
Puss

somriga färger

Har precis gråtit en timme till 16 and pregnant. Föräldrarna är urgulliga och kära och ska adoptera bort barnet. Det är nåt med folk som måste skiljas från någon dem älskar som får mig att böla som ett barn.

Iallafall, lite slö idag så har mest (bara) suttit inne och sytt hela dagen och är nu klar med min klänning jag började på för ett bra tag sen. Den blev inte som det var tänkt, men jag gillar den.

Vill bara vara brun med ett par klackskor en varm sommarväll. Blanda blommigt, genomskinligt med beigh- och rosatonade plagg och skor och ett par snygga solbrillor. Och smycken. Massor av smycken.
Men framförallt gillar jag urringningen, eller själva "kragen.

Puss

pärlor och ballerinaskor

Gårdagen spenderades i pärlor och ballerinaskor. Tröjan är som ett alternativ till buister, bra för den sim kanske inte vågar sig på just buister. Är superlätt att fixa själv, ta en tröja, klipp av den till lagom längd och sy upp kanten. Det tar tio minuter och tillochmed erika anckarman den händiga flickan skulle klara av det.  




På kvällen drog jag till Oscar där fet vankades idre middag. Grillat och gott efterföljt och lite festligheter.
Puss


vinter igen

Hur ledsen blev inte jag när jag vaknade och såg de här utanför mitt fönster? Tårar i mina ögon säger jag bara.


Nej men hade kläder inspirerade av ett reportage i ELLE, prärieprinsessa. Så lite varm kände jag mig, trots den jäkla snön. Vågar inte ens kolla ut om det fortfarnade snöar.




 
Och på tal om ELLE, jag fick det där jäkla nummeret av ELLE som jag aldrig fick. Värt, för dom sa att jag inte skulle få det när vi frågade. Så nu har jag två nummer, så är det nån som är sugen på ett gratisnummer, just let me know.

puss

nätshoppat

Beställde lite kläder från H&M, får se när dom kommer. Åh det bara skriker sommar om dem.



puss

festivaldags

Nu är det dags för fashion against aids på H&M igen! Förr har ju kollektionerna designats av kändisar, men nu har H&M designat en festivalinspirerad kollektion själva!

Kollektionen släpps 20 maj, då är det dags att shoppa festivalkläder!
Puss

VOX

På lördag har är det dags för VOXvintage.
Innebär: mellan 12 och 4 kan man pallra sig till VOX och om man känner för det kan man ta med sig mellan 1 och 5 plagg man inte vill ha längre (inte skitplagg dock) och byta in dem mot klädkuponger som man kan köpa andras kläder för. Eller så kan man bara gå dit med sin plånka och shoppa loss.
Man kanske ska ta och titta in en sväng, jag har faktiskt aldrig varit där inne.

Puss

sånt där regn man bara blir lockig av

Pappa håller på och bryter upp golvet på vinden, men det låter som han river hela huset. Hoppas han slutar någon gång under kvällen, när han väl kommit igång kan det vara svårt att få honom o sluta...

Inte direkt väderanpassade kläder idag kanske, långklänning är väl inte det optimala när det regnar. Och vad var grejen med regnet egentligen? Bara jobbigt, det hade varit bättre med snö eller spöregn. 
Fick lite komplimanger av min samhällslärare idag också för min stil, sånt sitter ju aldrig fel.




Jo och nu börjar det här med projektarbetet bli på riktigt, man ska lämna in en plan senast 5e maj. Jag skulle inte banga på att sätta igång nu med en gång. Jag är cptaggad.
Puss


on the bridge

Mormor köpte en randig T-shirt med tryck när vi var på vintagemässan. Nästa dag kom hon förbi med T-shirten, sa att jag skulle ha den istället. Himla gullit. Hon som sålde den (samma tjej som jag köpte glasögonen av) åkte till paris ibland och köpte in secound hand plagg som hon alltså sen sålde i Sverige. Så T-shirten är fransk, och känner mig lite fransk i den faktiskt. Eller nej, mer som en sjäman. Sommrigt med jeans, kavaj, stråhatt och sjömansinspirerade kilklackar.



Puss


25% rabatt på vad jag vill på H&M, vad ska jag nu köpa?











Puss


det var en annan dag i mitt liv


Volangtop, VILA
Skjorta, Weekdays secound hand
Kjol, Picky Girl
Armband, blandat från H&M, lindex och farmors smyckesskrin.



Örhänge, Claire's
Min favoritsminkning med mörk lila färg över hela ögonlocket och guld i ögonvrån.
Puss

waterfall, you're beautiful

Helgen har till stor del tillbringats hemma hos tvillingarna som bjussade stackars mig på lite huserum. Har nog vart där konstant sen torsdag eftermiddag med undantag från en liten tupplur jag gick hem och tog fredag natt. Härligt, jag gillart.





Min rosring från Gina.

Erika firades med tårta!

Nyss satt jag ute i en solstol och lapade sol med Gavin på högsta volym, sen kom molnjäveln så nu sitter jag inne och tjurar, men fortfarande med Gavin på högsta. Han är en riktigt fin grabb han.
Puss

boomerang effekten

Du kastar bort något, så kommer det tillbaka. Och det har mörket boomerang tagit vara på och infört något som kallas just Boomerang Effekten. Alltså, den som har ett boomerang plagg liggande hemma kan gå och lämna tillbaka det i en av deras butiker och får då 10 % på ett nytt plagg. Plaggen säljs sedan speciellt som Boomerang Vintage i vissa butiker eller återanvänds på annat sätt. För er som har boomerang plagg liggande hemma alltså.

Puss

unni shoppar

Drog med Josse, Unni och Pless till stan i torsdags efter skolan. Inte okej att jag seriöst överväger att börja jobba med telefonförsäljning igen, för jag ville typ ta mitt liv förra gången. Men ett jobb måste skaffas, för nu lever ja på några få ören som ska räcka till tillexempel valborg... Tur är iallafall att jag tycker det är nästan lika kul att shoppa åt andra för deras pengar, dvs gå runt och leta kläder som jag tror den personen tycker om. Får mig att fundera på om personlig stylist kanske är min grej.
Unni (som tjänar fet kosing på telefonförsäljning och kan shoppa som en galning) höll sig ganska bra och köpte bara en klänning, men åh den klänningen va sötsötsöt.

Sen testade hon en annan klänning som jag själv är ganska sugen på. Jag älskar färgarena och modellen känns sjukt sommrig.

Nu har Lina precis kommit hit och lånat en kasse kläder med vårtema, Arpine ska firas, grattisgrattis!

Nu ska jag dra till gymmet med pless, pumpa lite...
Puss

budgetvarianten?

Vad sägs om den här strandoutfiten?




Sammanlagd kostnad: 34 800 kr.
Nästan gratis ju...

Puss


coca cola light gör det igen

Coca Cola light har ju gjort sammarbeten med massor av stora designers, tillexempel Sonia Rykiel och Donatella Versace, och nu gör dem även ett med Karl Lagerfeld som ju är chefdesigner hos Chanel.
cocacola_lagerfeld
Man kommer kunna köpa en flaska för ungefär 40 kr, eller en hel box för 600 kr och då ingpr en finfin kapsylöppnare. Intressant.
Puss

Jag säger det med bilderna

Pluggade matte hela dagen igår så det blev inte mycket bloggande. Jag älskade dock kläderna.

Ett dragkedjeörhänge. Ett örhänge, ett fint tips till alla. Gör det lite roligare.


Skinnjacka med nitar, höga chinos/kostymbyxor och hemmasydd blus.


Så äntligen, nu har jag min ELLE. Inte med prenumerationomslag, men nu har jag den iallafall. En fin förbättring sen jag började läsa ELLE är att dom nu också har månadens kap i varje nummer där det är moderiktiga plagg och accesoarer till rimliga priser iställer för dem 4,5,6 siffriga priserna som allt annat i tidningen har.

Jag vet att jag tjatar massor om ELLE, men jag är verkligen kär. ELLE fick upp mitt intresse för mode, ELLE håller mitt intresse och ja, jag tror nog jag ska döpa min första dotter till Elle.

Mitt första nummer av ELLE, april 2006... Och efter önskan om att jag ska visa min ELLEsamling kommer här en bild.

Funderar på att göra nåt kul med dem. Läste om någon som hade byggt ett tidningsställ över hela väggen, så att det såg ut som om väggen var tapetserad med tidningarna. Kanske något att satsa på.

Idag blev det långklänning, som jag själv tycker e väldigt somrigt. Men kanske kan hålla me mark om att en svartlångklänning faktiskt inte är så himla somrigt ändå. Men det var skönt!

Imorgon har jag sovmorgon till 13.20, inte helt fel.
Puss


Agnes!!

Bästa samtalet i mitt liv! NU mår jag bra! Och nu ska jag träna!

Agnes!

Nu ska jag prata me agnes!!!

soligt plugg

Jag har tydligen fått någon faktura där det står att jag måste betala för att få fler ELLE... Nejnej, jag har inte fått någon faktura och jag vill ha min ELLE. Så imorgon förlänger jag min prenumeration och drar till närmsta butik och köper ELLE. Min samling skulle inte vara värd ett smack utan alla nummer. Herregud jag måste ha det, jag känner mig vilsen utan...

Idag grillade vi och satt ute ock käkade och pluggade tills solen gick ner bakom husen vid sex. Det var varmt, det var sol och det luktade sommar. Herregud vad skönt.

puss

Nynna en sång, tralla en trall. Gnola en låt som minner om sommar. Känn hur det doftar ifrån salta hav. Sjung om en härlig sommardag.



Det är sommarhimmel utanför mitt fönster.
Puss

Begränsad upplaga

ELLEs moderedaktör Jenny Fredriksson släppte en limited edition kollektion med skor för vagabond nuj i veckan. 40 par skor, så dom är antagligen slutsålda by now, men jag tycker dom är riktigt gulliga.
 elle_vagabond1

elle_vagabond3
995 kr... Har ett par gråa som jag köpte för kanske en hundring på skopunkten, kanske ska ta lite blommigt tyg och limma på, kan bli snyggt.
Puss

fjällvärlden

Jag klev för ett tag sedan innaför dörren, rätt så skönt att vara hemma. Jag har ont i hela kroppen, rätt så skönt.
Gud vad jag älskar att åka skidor, och en grej jag kom på är att jag har helt annan syn på vad som är snyggt i vanliga fall och vad som är snyggt i skidbacken. Tillexempel tajta jeans, ja det är ju snyggt. Men tajta jeans på två tjejer i skidbackan; nej. Komigen, om man inte ens kan sätta på sig ordentliga skidkläder kan man lika gärna stanna hemma.









Puss

(Skrev det här inlägget i fredags men datorn la av så kunde inte publicera...)


skiss

Tillbringat massa tid med Lina i helgen, kulkulkul. Som jag så köte vi båda tyg och jag ägnade en stund på torsdagskvällen åt at skissa lite olika modeller som kan funka med tyget och som jag faktiskt kan sy.

Nu ska jag bara välja....
Puss
(Snodde bilden från din blogg lina, bara så du veet)

vi drar till fjällen

Okej jag kanske tjatar, men äntligen är den där biten av mig tillbaka. Nu kan jag va så som jag vill va, nu när dte är sol igen och man slipper dunis och man måste ha brillor.
Jag är mig själv igen.
Förstår mig inte riktigt på påsken egentligen, för det är en himla blandning av massa olika saker. Egentligen så är väl påsken ett mine av jesus korsfästelse och uppståndelse och så. Men varför firar man egentligen med middagar och luncher och allt, för det gör man ju på lördagen eller fredagen, och då hängde ju jesus på korset och var död. Och vad kommer äggen ifrån? Och påskkärringarna är ju ännu konstigare? Det är som att man bara slagit ihop en röra av olika grejer, för vad påskägg och godis har att göra med jesus korsfästelse har iaf inte jag någon aning om.

Iallafall härligt, man kan se det som ett hej till våren.

Ikväll drar jag till fjällen. Solen kommer steka och jag glider i backarna. Sköönt.
Ses efter påsk.
Puss

ännu en stanrunda

Drog till staden i mina glajjor, öppen skinnjacka och cyklade på torra grusiga vägar. Jag mår bra när det är vår i luften. Idag var det vår i luften. Inhandlade ett par svarta shorts på Gina för 99 kr. Har ett par likadana fast korallfärgade som typ inte går att matcha med någonting men modellen är awesome. Så svarta blir nog prima. DAGENS till Hanna för hon shoppar som en tok när hon är bakis. Helt rätt om man frågar mig, det är så det ska gå till.



Puss

Jag sprider vår med blommiga ben en mulen dag som denna


jag har faktiskt 38 på skor

Lärarna ställde in lektioner hit och dit så det sluta med att jag bara hade ne lektion idag, 13.20. Så vad gör man, för sova kan man ju inte göra. Jo, man drar till stan med fina Lina och sätter sprätt på det nya studiebidraget. Jag var rätt duktig. Lina med för dne delen. Hon började med att säga att hon inte hade några pengar alls och kom ändå hem men några kassar. Duktigt.
Mina kassar inehöll mycket fint, tillexempel skorna som jag igår inte tyckte jag kunde ha.... Idag åkte nylånstrumporna på och jag klämde på mig 38orna. Fast det var inte så farligt, så det funkar fint.

DAGENSDAGENS jag älskar att bara titta på dem.
Sen köpte jag en beigh skinnjacka med nitar för 199 kr på Holmlunds, kände redan i provrummet att jag nog kommer använda den en del i vår.

Sen drog vi till Olssons tyger där vi hittade ett helt bord med helt underbara, lätt transparanta blommiga tyger. Lina köpte ett, och jag ett annat som vi (jag?) ska sy fina fladdriga sommarklännignar av. Ska sätta mig och rita nu tänkte jag, njuta av lov.

Puss


RSS 2.0