Går till sängs med VOUGE

Det fick bli en 400 sidor tjock VOUGE att bläddra i på flygplatsen i Milano. Den brittiska. Egentligen ville jag ha den Italienska, men det skulle verkligen förstöra mina chanser att kunna läsa en enda rad. Eller ja läsa kan man ju, förstå är en annan sak.
Puss o godnatt.

Glada brallor

Gick till skolan i sovit-med-blött-hår-och-flätor-vågigt hår och blommiga byxor, bara för att göra konstras mot grå mark, grå himmel, gråa människor... Jo, men neh, för mötte glada människor som hämtat ut sina studentmössor när jag kom till skolan. Möttes också av köttbullar, Oscar med en fin snödjups-app och fint betyg på uppsats.
Nu är jag precis hemkommen från lax och massor av trevligt snack hos Karlssons.
Puss

Souze d'oulx

Okej så italen. Mästare på att pista backar, älskar ost, pastellfärgade overaller från 60 talet, goda viner och härlig sol.
Det var super att få åka lite skidor, har saknat alla här hemma litegrann, men tröstat mig med god mat, soliga dagar, mycket skidor, öl på afterskin och fyrarätters middag varje kväll. Det kan man ju leva med.
Puss

Så jäkla svensk.

Jag är så jäkla svensk ibland så jag vill spy på mig själv. Jag menar, jag måste ju erkänna att Cia Jansson är lite av en idol, och Hermine Coyet är ju inte så tokig heller. Alltså modechef och chefsredaktör på ELLE.
Iallafall, jag ser dom på flygplatsen i Milano (tänker skumt, dom va här förra gången ja va på milanos flygplats också, och precis som förra gången hatar jag att jag står där i skidjacka och lite halvslitna mjukiskläder) men går liksom bara förbi. Vågar inte säga ett ord, men vadå, random o bara gå fram när dom står i check in, eller hur?
Sen krånglar det lite med platserna på flyget och vi kommer dela rad med några andra och jag håller på o kvävas när jag går på för jag tror att Cia och Hermine sitter på de raden vi ska sitta på. Varför? VARFÖR är jag så mesig? Det skulle ju vara så jäkla coolt. Men iallfall, raden framför satt jag på. Hörde dom äta chips och riva ut sidor ur italienska modetidningarna. Ville egentligen bara vända mig om och fråga vad dom gjort i Milano och säga att jag lever för ELLE.
Men är så jäkla svensk så jag gjorde det inte.
Iallafall så är jag hemma i Sverige nu. Hejhej.
Puss

Drar till alperna

Har precis plockat fram skidbrallorna och pjäxorna, nu packar vi snart in oss i bilen och kör mot Arlanda.
Italien nästa! Ska bli supert med lite skidor! Ses om en vecka.
Puss

Wannabe onepice

Det verkar som om H&M kommer med sin egen onepice i sin nya fashion against aids kollektion. Undrar vilken prisklass den hamnar i?
Idag var vi och klättrade med idrotten, galet kul. Men jag har dubbel träningsvärk från det och power igår.
Puss

Vart är min ELLE?

Puss

Snyggt?!



Försöker hitta en plats för min tatuering.
Puss

FöreEfter

Före


Efter

Visst är inte det här mörkblond? Jag skulle kalla det rödbrun. Eller möjligen rödljusbrun. Men bryr mig inte sådär övermycket om min hårfärg, bara det är fint liksom. Jag är nöjd.
Puss


Färgat

Mamma förstod inte riktigt mina hårfärgs-önskningar. Eller egentligen gjorde hon väl de fast jag sagt fel. Det var egentligen jag som inte förstod vad jag sa.
Hur som helst hade jag ju tänkt blont från början, men har nu färgat mörkblont. Och vad det betyder får ni se imårrn.
Puss

we<3it

Jag och lisa satt och kollade efter inspiration till affishen och hon gick in på we<3it, störtskön och genomgo (som min kära pless skulle sagt) hemsida med tusentals inspirerande och snygga bilder!
Tumblr_lgp7e9gvci1qgl6z1o1_500_large
Tumblr_lfr0010ghs1qcfuabo1_500_large
Tumblr_lgeej40bcp1qf4kzeo1_500_large_132965494_large
Tumblr_l5v8jye2rm1qcfuabo1_r1_500_large
Tumblr_lgq21prgeb1qgwibpo1_500_large
Tumblr_lgorxglbqp1qdrf8oo1_500_large
Vanessa3_large
Puss

ModeRedo

Kände mig som värsta buissness woman när jag gick till skolan idag med kläder på sina galjar i skyddsfodral dinglande i ena handen och portföljliknande väska i den andra, full med skisser och block. Allt för att visa vår handledare på mötet (som han inte kom till) vi skulle ha.
Jaja, sen jobbade vi lite mer med projektet, började designa affishen och sydde klart den 5e klänningen!
Puss

Extramatte

Igår var vi ute och tog oss några öl så idag är jag lite småshleten.
Klarade dock skolan fint, men brandalarmet gick två gånger och det dödade mitt huvud. Va och pratade med rektorn (om projektarbetet) och han sa att det kostar skolan 5000 kr varje gång larmet går så han var inte på så bra humör...
Nu är lina här och jag ska leka hjälplärare i matte.
Puss

Nej

Och jag tänkte att jag kunde rida i nylånstrumpor och kjol. Jag frös ihjäl mjukiar så hade nog inte gått så bra i min första outfit.
Puss

Röda rosetter och volanger

Idag ska vi till Lurbo och rida med idrotten... Vet inte vad man har på sig då, men drar på mig mina bruna stövlar och hoppas på det bästa.
Puss

Alla hjärtans

Behöver väl inte bara va för dom som har ett förhållande? Alla man älskar o gillar här i livet kan väl få lite extra kärlek. Man kan ju gå runt och säga "jag hatar den här dagen, det är ytligt påhitt". Men ingen kan motstå kärleken.
Men kanske ändå går ut ikväll, tar en öl, hatear på den här dagen, killar och kärlek i allmänhet. Bara för att man som singel ska de.
Min familj får iallafall lite kärlek av mig, i form av blommor och hjärtan i olika smaker.
Puss

klädkoder

Kusin min var här idag och sydde för projektet. Gav henne en lite smått försenad julklapp också.
Tyvärr hade hon tydligen en rosa o en vit sån här... Men hon blev glad för en lila också.
Nu måste ja sova. Imorgon ska jag till lurbo och rida och det är alla hjärtans, hur kombinerar man dom klädkoderna?
Puss

Valentine

Kollar på lite OC och njuter av en ikke-halsont och ikke-huvudvärk. Frisk ja. Typ iallafall, tillräckligt frisk för att leva iallafall.
Imorgon ska jag på alla hjärtans dag dejt. Med Mark o Pless. Men iallafall, det kräver sina planeringar. Hjärtans dag är ju ingen dag jag hurrar för, men bomba med rött och rosa, det kommer jag iallafall göra.
Valention är väl en perfekt valentines day designer?
Puss

H&M by night

Fina saker från H&M. Älskar dom matshiga byxorna och kavajen. Härligt. Känns som att chica kavajer och byxor är det enda rätta i vår. I skolan, på krogen, på festen. Med rätt smycken och skor kan det bli SÅ FINT! På önskelistan står nu en vit kort skräddad kavaj. Gärna med matshimatshi byxor.
Puss

Inta lika kul längre

Fortfarande sjuk. Och det blir inte bättre heller. Så det blir en till dag i soffan. För vad fan kan man göra om inte det, när man är sjuk och inte har några krafter?
Förhoppningsvis blir jag frisk snart.
Puss

Före sin tid

Lite lustigt. Project runway från 2006. En av tjejerna gör en klänning, och åker ut. Motiveringen är att man inte vill se modellens underkläder och att den genomskinliga kjolen ser slarvig ut. Och jag tänker, men vänta, är den inte ganska lik...
Project runway                    Ida Sjöstedt
Jo, Ida Sjöstedts aw11. Lite före sin tid kanske. Synd att Heidi, Michel och Nina inte kunde förstå sig på det genomskinliga modet redan då.
Puss

Blond eller brun?

Har skickat iväg mamma för att köpa hårfärg (okej, nej, hon skulle handla och erbjöd sig att fixa hårfärgen), och förhoppningsvis kommer resultatet bli ungefär såhär.
Fast lite kortare då. Det vore dock fint om man kunde ha dom där längderna utstickande under studentmössan 1 juni. Jag och Elin pratade om clips. Men herregud det är ju dyrt! Kostar typ 700 spänn.
Fast vem vet, jag kanske inte ens är blond då längre. Vad tycker ni, blond eller brun?
Puss

Noll energi

Kollar på gamla avsnitt OC och slänger blickar på godisskålen.
Är så otroligt uttråkad, och värre är att jag är för sjuk för att göra något överhuvudtaget. Antagligen blir det en hemma-ensam helg. Träffar jag någon kommer dom bara bli sjuka.
Skulle nog dock kunna träffa hanna och elin, eftersom dom redan har haft sjukan och antagligen var dom som smittade mig. Dom jävlarna.
Om jag samlar på mig lite ork kanske jag rensar garderoben. Lär inte hända.
Puss

djupa diskussioner

Har börjat med en ny grej; sova med sån där ögonlapp-grej. Fast den jag har är typ från nåt flygplan och inte så där överskön, så kanske ska skaffa mig en bättre.
Pratade med Sofia om det här för ett tag sen. Vi kom fram till att det är så himla mycket grejer man skulle lärt sig när man var liten, för det skulle vart så coolt nu.
Dansa balett.
Åka skateboard.
Åka snowboard.
Sjunga (vilket kanske inte är nåt man lär sig, utan bara kan...)
Jag och Sofia kan komma fram till så bra saker ibland när vi pratar. Som att allt kommer sluta med att Sofia är president över hela världen, och att en klubb där man lämnar in sina skor i utbyte mot tofflor vid dörren är precis vad Uppsala behöver.
Puss

Uggla

Dollyblond har länkat till Lolux, en smyckes site som just nu har en tävling där man kan vinna ett av deras smyckan om man likear deras facebooksida eller bloggar om dem (vilket jag gör nu). Gå in på Dollyblond för att läsa mer om tävlingen!
Stor djur ring strass
Stor djur ring strass
Det här var ringen jag ville ha!
Puss

LOOKBOOK

Hemma från skolan idag med en bomb i huvudet. Försöker få bomben att inte sprängas med halstabletter, nässpray och Ipren. Får se hur jag mår imårrn.
Nu sitter jag och drömmer mig bort på LOOKBOOK, och önskar att det var jag som åkte till London idga och inte Pless. Eller kanske att jag fick åka med henne.
Undefined Jecket, Zara Dress, Asos Boots, Asos Glasses
Vintage Dress, Diy Turban, Jc Lita
Puss

Sandat

Pless väckte mig imorse vid sju och kom inklampande i mun lilla stuga. Men de va lungt, fick tid att trassla ut mina guldiga halsband från den här härvan och äta kiwi till frukost (som annars tar för lång tid). Hon hjälpte mig fota också. Annars använder jag själutlösare. Om någon undrade.
Puss

Season 2

Precis kollat finalen av project runway säsong 2, där den här tjejen Chloe vann och hon förtjänade det verkligen för dom klänningarna hon lyckats sy... Herregud dom var underbara och ryggen på hennes finalklänning var inte att leka med.
Nu ska jag ta och sy lite till projektet, en fluffig rosa sockerbakelse står som inspiration för den här klänningen som kommer sättas på min kusin på visningen.
Det är 40 kr/kg på Luthis och jag ahr nu ätit alldeles för mycket godis. Nu mår jag illa och vill helst bara ligga still tills det försvinner, men har bokat in spinning halv åtta och hoppas på att illamåendet lugnat ner sig då.
Puss

Lite filmskapande

Sara som Gud...
Puss

designdrömmar

Sitter och pillar på en av klänningarna för projektarbetet. Jag vet inte riktigt vad jag kommer fram till genom att sy dagarna i enda.
Att jag älskar det?
Att det verkligen är det här jag vill hålla på med?
Att det inte finns en chans att jag någonsin kommer tröttna på det?
Men har jag talangen? Well, ni får väl avgöra själva när ni går på min och Lisas modevisning 28 april. För ni ska fan gå...
Ringde till några restauranger i Öregrund idag också. Jobbsökandet för sommaren har börjat...
ÄNTLIGEN KLAR MED BIOLOGIN! Ingen mer biologi, ever. Gött.
Puss

Skolflicka

Om jag skulle vara tvungen att ha en skoluniform, skulle jag vilja ha en sån här. Fast helst med olika färger så man inte alltid måste vara svart-vit.
Igår var det ingen skola, idag var två lektioner. Skolan är ganska skön ibland. Torsdag fredag kommer inte bli lika kul dock; fysik tre ggr på två dagar och halv nio till halv fem fredag...
Puss

Monroe

Har haft två människor här idag som redan vet vilken studentklänning dom ska ha. Läskigt. Jag hade tänkt och sy min egen någon vecka innan sådär, får man göra så? Eller måste man planera det nu? Det kanske är som allt annat som har med studenten att göra: skivan ska bokas mer än ett år innan, studentmössan beställs ett halvår innan...
Man kanske ska ha en studentklänning a la Marilyn Monroe?
Puss

Dagens stil

Lykke Li. Hon har den stilen jag egentligen alltid vill ha. Grunge, high fashion, pråligt och mörkt. Allt på en gång.
Förstår ni vad jag menar? Sen är ju hennes musik himla fin också.
Puss

Hopplock

Lite fina saker som jag gärna skulle ha till våren.
Idag är jag fan rätt död. Helkvällen på Orange var sjukkul dock, blev tillomed lite skaka rumpa på slutet. Nu ska jag nog ta en uppfriskande ducsh så får vi se vad som händer den här kvällen.
Puss

Uppföljare

Nu är en ny Garden Collection från H&M på gång, vilket är nice för jag kommer ihåg den kollektionen från förra året. Den var ju underbar med härliga fladdriga tyger och mängder av blommor och färg i en härlig mix. I år verkar kollektionen dock vara lite med enfärgad, närmare bestämt vit, men har inte sett hela kollektionen.
Klänningen längst till höger; den vill jag ha!
För tankarna till Chloés Ss 09 kollektion, en kollektion som  jag mer än älskade.
Puss

Sitter

Sitter på rummet i kort satin morgonrock och sammetsklackarna och funderar på vad jag ska ta på mig ikväll.
Sitter och längtar till den tiden då man kan ha bara ben utan att få köldskador.
Sitter och bläddrar lite slappt i biologiboken med ena handen och sörplar på et gott te med den andra.
Sitter och undrar vad mamma gör med elvispen där nere, kanske chokladmousse?
Sitter och lyssnar på P3 och önkar att det är kväll snart och att jag gjort klart biologin.
Charlotte Rouge Turban, Cubus Blouse, H&M Wedges, Amisu Sweater
Puss

Elin Kling

Idag lanserades Elin Klings kollektion på H&M. Jag var dock inte där, för jag vaknade full och åt kebabpizza på stabbys. Och sen blev det hem till soffan och sova. Men imorgon när jag har mer ork, så kanske.
Puss

eller?

Tydligen ska det vara bra för träningen att skaffa en unge för man kan använde den som vikt. Toppen.
Puss

vårkänslor

Sitter och målar naglarna i ljusgult och lever vidare på vårkänslorna jag fick idag på stan. Någon annan än jag som märkte att solen faktiskt värmde idag och man var i behov av solglasögon?
Carro undrade hur jag orkar fixa mig varje morgon. Vi kom fram till att jag ändå går upp en timme senare än vad hon behöver göra. Så då disuterade vi inte det så mycket mer.
Idag har vi varit och skaffat sponsorer till modevisningen, fan vad vi är duktiga ibland!
Puss

Ida Sjöstedt aw11

Mh känns ju sådär att dom visar höst/vinter kolletionerna för 2011 nu på modeveckan, när det inte ens blivit vår. Men fint är det iallafall. SUPERfint från Ida Sjöstedt.
Isigt. Gillar framförallt de långa tyllkjolarna på slutet.
Puss

Dags för tatuering

Har sagt det förut, men är ju bara så himla mesig. Jag vill ju göra den, men hela tiden har jag min pappas röst i huvudet som säger att det är för synligt att ha den på armen. Men vafan, sen när blir någon stoppad för ett jobb för att dom har tatueringar. Jag tänker iallafall inte jobba med något sånt ändå. Nej nu jävlar, nu ska jag boka tid.
Puss

Inspiration från föregående inlägg + stora pärlor

Puss

RSS 2.0