kvalborg

Onsdag den 29e april, dagen innan valborg, även kallad kvalborg. Fan att det skulle gå och börja regna då, förstörde min kvalborg helt och hållet. Som tur är kommer pless hit och gör mig sällskap.

Så hur planerar man en perfekt valborg outfit? Det är många saker som måste funka:

1. Det får absolut inte vara kläder man måste gå och fixa, som tajat linnen som måste dras ner eller tubtoppar som måste dras upp.
2. Inga strumpbyxor som åker ner och skaver. Fyfan.
3. Om man nu ska ha jeans: yberstresh och hög midja eller baggy. Det får inte vara jobbigt tajt så att man får asscrack varje gång man sätter sig ner.
4. Om det är kallt får man inte frysa.
5. Om det är varmt får man inte svettas, och man måste kunna ta av sig kläder utan att det blir för jobbigt att bära.
6. Skorna måste anpassas för en hel dag av vandring utan fotont.
7. Håret måste funka i alla väder och alla tillfällen.
8. Man får inte vara för rädd om kläderna, spill och smuts risken är stor. Men dom måste samtidigt vara fina.
9. För tjejer, nylånstrumbyxor och kort kjol/klänning är inte jättebra eftersom man antagligen kommer sitta skräddare en del. Inte bra med nylonisar då.
10. väskan ska helst vara stor rymlig, men samtidigt inte ta så mycket plats och inte väga någonting (den som uppfinner en sån väska borde få nobelpris)


Ja så vad får man ut av det egentligen. Jeansshorts, sköna strumpbyxor, converse, rymlig och skön tröja, tunn kofta, uppsatt hår och kombinerad halsduk och filt. Väskproblemet vet jag dock inte hur jag ska lösa riktigt.

Sprtig, sportig, sportig idag. Eller ja, adidas t-shirt och shorts. Och converse är ju faktiskt i grund och botten basketskor. Kolla på Grease bara, när danny ska spela basket, alla har converse. Jättebra som sportskor, dom är ju så himla uppbyggda...

DAGENS till shoppingrundan idag:
Mark köpte ett par shnygga mörkblå chinos.
Pless köpte den efterlängtade kepsen och ett par asstekiga gula solbrillor a la rayban stil.

Nu ska jag fräsha, puss o trevlig valborg!

...

DET REGNAR! jag funderar starkt på att ta livet av mig nu.


easy breezy beautiful

Har ni sett reklamen för Lindex "the inbetween collection"? Det finns flera olika bilder och kollektionen är underkläder.

Jag älskar bilden, den känns så himla avslappnad och sommrig och lugn. Hittade min konfirmationsklänning igår och bestämde mig för att själv vara lite avslappnad och sommrig och lugn.
  
Dock andningsnöd i klänningen, och underkjolen är för tajt. Den är ju trorts allt....nästan två år gammal. Härligt. Lite DAGENS till min blomma för jag gillar den himla mycket, håraccesoarer: STORT PLUS I KANTEN!

Jag vill just nu ha blondare och mycket längre hår, en tatuering någonstans på kroppen, fler hål i öronen, långa naglar och en miljon eller två på banken. Livet skulle vara mycket bättre då. Dessutom skulle jag gärna vilja ha en cykel.
Någon som har en till övers?

Puss

snabbgenomgång

Ja nu ska vi se, då kör vi bildvisning då eftersom mina senaste inlägg varit sjukt tråkiga och textiga och extremt obildiga.


är inte hatten underbar? Flickan i den är ju helt klart, men hur söt är inte hatten?! Sätts fast med som en kam ungefär, men kostar 98 kr. Inte nåt man bara köper sådär, eftersom man nog inte kommer använda den jätteofta. Fast den är grymm.

SJUUUUKT underbar klänning på Weekday, kändes som en sommardag och en mumin kombinerat i en klänning. Ni förstår ju själva att jag är kär.
     
sen så va de ju helg och typ sjukt mycket sommar ute vilket jag älskar!!

Mycket ben i sommar!! Gud vad man önskade att man hade långa ben ibland...
  

Kom på att om jag har bestämt mig för en stil jag vill ha en dag, så kan jag inte ändra den. Idag var det helt klary hatt, så när jag sen skulle ner på stan för att träffa agnes tänkte jag att solhatten måste funka lika bra. Men nej, det funkade helt enkelt inte. Kände absolut inte för den o jag kunde heller inte gå utan, så fick helt enkelt ta hatten. Tvångstankar?

Nu ska jag ducha. har varit på ett sjukt spinningpass. Min cykel har dessutom blivit stulen, det tycker jag är jättekul...verkligen.
Puss


äntligen arbetslös!

Jaa nu är det gjort, jag är uppsagd. Det är sjuuuuuukt skönt, helt underbart. Det är inte ofta man kommer kunna säga "Gud va skönt att vara arbetslös!" så det är bäst att passa på nu.
Jag får sjukt mycket tid över till andra må-bra grejer, som att sy, vara med kompisar och TRÄNA! det ska bli sjukt skönt att träna, jag har inte tränat på aslänge förutom någon liten springtur då och då och idag ska jag äntligen träna på riktigt. Spinning ska det bli. Så jäkla skönt!

Dessutom kommer jag kunna gå tillbaka till att skriva om det den här bloggen egentligen ska handla om mest, kläder och mode. Ska också bli skönt att äntligen ha tid med det.

 NU är det underbar spanska lektion (eller?!)
hejsvejs så länge

(Och pless, förlåt, men jag klarade inte jobbet längre....)

nörd?

Nej det får faktiskt vara nog nu. Jag vet att jag är kass som vill sluta jobba efter bara 8 jobbdagar (jag räknade precis, känns som jag har jobbat minst fem år) men så är det ibland. Dessutom har jag en ganska stor lust av att bara skippa skolan med. När en helt underbar helg då jag kan komma på så sjukt mycket härliga saker jag skulle kunnat gjort ute i solen går till spillo för matteplugg vill man ju inte riktigt leva längre. Tur att jag iaalfall kan sitta ute med plugget, annars skulle det bara vara pest och pina.

Har ändå hunnit med att njuta av sommarvärmen det faktikt är, var och grillade igårkväll. När man sitter i tjocktröja hela kvällen utan att frysa (okje, jag frös lite på slutet men det var bara för jag var trött också) då är det sommar på riktigt!!

Jaja, dags att sova och ladda för ännu en morgondag av plugg....
puss

solhatt

Hej jag hann inte blogga igår. Det sög. Jag blir så jäkla stressad av allting , jag tror jag ska sluta jobbet. Varför ska jag göra det när det bara gör mig stressad och det är fet tråkigt? Visst jag tjänar pengar, men nej, inte värt. Jag får skaffa pengar på nåt annat sätt helt enkelt.

Ja, stressad alltså = ingen blogg. Skulle jag lägga nr mitt jobbande skulle jag ha tid att blogga. Är det okej att välja blogg före jobb??

Peacehalsband!!! jag va lite cool igår faktiskt, jeansshorts, tubtop, peacehalsband, gammal beigh zippertröja, skinnjacka, converse plus att jag köpte nog världens coolaste hatt igår.

okje invalid på den bilden men kläderna syns braa, hatten är helt klart megasnygg och jag älskar den! GÅRDAGNES dårå. Köpte den på H&M för 79 spänn. Jag och Pless gick dit för att kolla på Matthew Willamson kollektionen men vi kom dit tio över tio och då var allt slutsålt. Härligt. Men inte så ledsen för det, vi tog en runda på sat noch jag köpte ju som sagt hatten och en ljusrosa blomma som var kombinerad brosh och hårspänne.
Pless hittade en ascool hatt också, som hon lätt ska köpa! (bild lite senare)

NU ska jag sola Puss

ringaren

Underbart är det när man hittar nya sätt att kombinera sina kläder eller nya sätt att använda dom på. Som idag, en tröja blev till en kjol. Har aldrig tänkt på att använda den tröjan som kjol. Finfint.

sommriggt!!

Träffade lina idag och fikade med henne och några andra väl utvalda. Det var mysigt och träffa henne, hon är nyhemkommen från Egypten, och hon var visst brun, fast hon förnekar själv.
Pless hittade sedan sin kära Sweet keps på SKANK, hon grät nästan glädjetårar av lycka, vilket gjorde mig lycklig. Den är väldigt cool faktiskt och hon ska köpa den så fort hon fått pengar från sitt sparkonto (jobbigt att behöva ta därifrån för att köpa en keps men fan den är ju skitsnygg).

Sen gick vi till Olssons tyger hon och jag där jag köpte gult och mörkrosa tyg. NU ska här sys den där förbannade klänningen jag pratat om så länge. Och varje gång jag köper tyg blir jag lika glad för att det är så billigt och bra att sy sina egna kläder. 70 kr och det kommer bli en klänning. Hur bra som helst.
Tog också en sväng in H&M. Just nu är ringar mitt favoritsmycke, så jag drogs till smyckesavdelningen där jag inhandlade 10 ringar... Ja, lite tråkigt att köpa dom bara sådär liksom, då har dom ju inte direkt någon historia eller "personlighet". MEn jag ska blanda dom med mina andra ringar som har det, som den från kanarieöarna som jag köpte på melleniumskiftet, eller den från öland jag köpte för några sommrar sedan, eller den jag fått av mormor som är så liten att jag bara kan ha den på lillfingret (hon kan säkert ha den på tummen, sjukt smala fingrar!)


På tal om mormor och ringar så ska jag på baletten Ringaren i Notredame på stockholmsoperan med henne på söndag. Det ska bli supernice.

Nu måste jag plugga, tengo un prueba the español mañana (lite skillad är jag allt. Eller?).
Puss

Matthew Willimson

 
Tagga till gott folk, imorgon är det gäst deisgner på H&M. Och PLess får DAGENS idag för hon har limegröna converse. Fast hon redan fått en den här veckan.

vad ska sebbe göra när han är stor tro?

Idag hade vi en megalång håltimme. Vi satt i bibloteket o skulle plugga matte, jag var iallafall lite duktig och gjorde kanske tre uppgifter. Resten av tiden diskuterade vi betydelsen av märken på kläder, hur det går till när flygplan krockar i luften och sebbes skolgång och vad han ska bli när han bli stor. Helt klart olika samtalämnen.

Fick liten impuls vid halvelva tiden igårkväll att sätta igång med snäcksmyckerna. Kände dock att jag kanske inte skulle dra ut i garaget och sätta igång med att borra hål i alla snäckor utan nöjde mig med att göra ett halsbandssmycke av en snäcka det redan var hål i.
 like it och tycker det är värt DAGENS dels för att det är fint men det känns sjukt somrigt och det luktar strand om det.

Är lite into starka färger just nu, kan man dels märka på vad jag har på mig (röda jeans idag tex) men också på kläder jag ritade när jag var borta.
Färgla gamla bilder...

(okej just den var sjukt ofärgglad)


..och lite nya.



Ja jag har ju sytt pärlkjolen (på översta bilden var grundiden till den kjolen, gjorde sedan om det till en volangkjol), klippt av mina höga jeans så att det blev sånna höga jeansshorts, ska sy den gröna klänningen, ska sy den gula klänningen, och dom andra två vet jag inte. Den blå kanske är ett möjligt bidrag till nästa års ELLE-tävling. Nu ska jag sova, eller nåt. Måla naglarna kanske. Puss

Copycat?

hejsan hejsan. Fin dag idag förutom att jag fortfarande är grovt jet lag och häll på att dö första timmarna i skolan. Dessutom hade vi dubbellektion med matte och Ingar = sömnpiller vilket inte underlättade för mitt sömnbehov.

Hade iallafall latexlegginsarna. Inspererad av en tjej jag såg på Burger King någongång i Florida: Latexleggins, halvlång skjorta, stickad väst, klackskor. Allt i gråskala dock vilket är lite för ofärgat för mig så den gula klockan, en stor T-shirt full med monkis på och rutig skorta för min del. Lite färg måste man ju sätta på tillvaron!

(hur fan står jag?)

Är lite ledsen också för färgen faller av så jekla snabbt. Blev dock glad när bobban frågade vem den nya bruna tjejen i klassen var. Made my day a little bit<3

Imorgon tänker jag inspereras av en tjej som går på fyris, för hon är ascool och har sin snebena vid örat på ena sidan. Det tänker inte jag ha men det är ganska ballt på henne. Lite överdrivet men sånt gillar ju jag. Hon hade iallafall uppkavlade jeans, keds, jeansjacka. Ska jag med ha.
Är jag en copycat som härmar alla andra eller är jag skön som inspereras av alla andras stilar och gör om dom till min egen?

Gick fint på jobbet idag vilket gjorde mig glad. Pless var däremot väldigt frånvarande vilket inte var lika roligt och hon såg (som hon själv påpekade) ut som en servitris idag. Eller heter det servis? nej det är väl en sån med tallrikar och sånt? Iallafall hon var fin, men får inte DAGENS för hon fick den igår. Dessutom måste jag ge den till att det är project runway idag om en halvtimme. LIKE.

Puss

shoppat

Gårdagen spnderades hos Oscar, härligt var det, människor man inte träffar varje dag så det var kul. Pless hade tillochmed lyckats få på sig något annat än sitt lila långa linne (hon hade en skitfin tajt svart klänning) så DAGENS till henne.

shoppat:
           
   
             
            
 
        

nu hinner jag inte mer, puss

hemma från staterna

Ja nu va man hemma i Sverige igen då. Och som vanligt känns de skumt att blogga igen.

Iallafall, Florida för mig betyder sol, outlets, blodiga stekar och numera färggranna hus. Jo, under våra långa bilfärder då vi starkt bidrog till växthuseffekten märkte jag att det är fullt av färggranna hus i förorterna. Jag fick lust att sy en klänning inspererad av varje hus, det skulle bli oändligt många i kombinationer som turkost och lila, aprikos och ljusblå och fem olika nyanser av grönt.

Packningen hamnade (av en anledning jag inte orkar förklara) i Chicago. Får se när jg ser till den väskan. I den ligger iallafall allt jag köpt, så jag skulle bli lycklig om ´den kom hem snart.

Bästa på semestern (på delad plats med det soliga vädret) var Prime outlet i ellenton. Där spenderade vi två dagar och lyckades fylla en skitstor adidastrunk.
Gillart.
Puss, nu ska jag umgås


amerikat

Jag tog kort på kjolen jag sydde åt Agnes, men teknisk som jag är försvann dom när det var meningen att jag skulle lägga in dom på datorn. Men den var fin, Agnes var nöjd! Jag kaller den slit och släng kjolen. Mest för att tyget är tjockt och nog tål det mesta, sen ser den ut som en blomrabatt vilket jag förknippar med slit. Och lite släng.

Resväskan står packad och klar brevid mig. Eller inte resväskan, handbagaget. Men det är det enda vi reser med, blir lättare så. Då slipper man vänta på väskorna när man kommer fram och man måste köpa desto mer där (GILLLLAAAR).
Jo, jag ska ju till Florida. har inte den delstaten den bästa kombinationen? Det är västindiskt klimat med långa vita stränder ocg varm i vattnet + Florida är känt för sina outlets och malls vilket betyder massa shopping. Dollarn står väl nu i 8 kronor tror jag, inte så farligt. 
 
Shoppinglista:
Ipod
blåa paljettconverse
converse med platt sula
rosa eller gula keds
oversize kavaj
latexleggins
röda jeans
vit tröja med båa ränder
bikini
peacehalsband
solglasögon
vita reebok sneakers
ANNAT ONÖDIGT!

Vi får se vad jag kommer hem med.
Tyvärr betyder ju det här också att bloggen får ta ett uppbehåll, jag kommer tillbaka om två veckor. Men skulle det vara dåligt väder någon dag och jag har tillgång till dator kanske det blir ett blogginlägg. Men vi behöver ju inte hoppas.

Puss

long time no seen

ONSDAG
  
Passade inte riktigt egentligen eftersom det var underbart fint väder ute. Svart + sol = inte bästa combinationen. Livade upp lite med min färggranna väska iallfall men kände mig ganska mörk. När jag kom hem bytte jag dock till rosa shorts och linne, ut på baksidan i solen och pluggade med ett stort glas isvatten. Jag svettades. Jag tror minsann sommaren är här.

TORSDAG

Tänke att jag kunde ta vårkläderna den här dagen istället då eftersom jag varit så svart dagen innan. Dessutom har jag inte använt den här kjolen sen i somras. Eller ja, det är egentligen en klänning men den e finare som kjol.

FREDAG
  
Trodde att det skulle bli grill på eftermiddagen, så tog på mig mina bergsklättrar kläder. Väl anpassade för bergsklättring iallafall. Det vill säga inga nylonstrumpisar och inga klackar. Och jeansjacka måste vara vårens absolut bästa, det är sjukt vårigt och skönt!

LÖRDAG
har ingen bild, men franskjolen åkte på. Perfekt för dansgolvet!
Det bästa med dagen var att bussen till Lagga var gratis, mycket dans där och taxin hem var inte så farligt dyr. Vi fick dessutom plats alla åtta i samma vilket var ett stort plus.

Idag ska jag bara ta det lungt. Köpte en megablondering igår, jag tror jag ska våga. Dock riskerar jag att mitt hår blir screwed up och mitt hår kommer antagligen ramla av någon gång i framtiden för att jag färgardet så mycket, men det är sånt man får ta ibland. Dessutom levar jag ju enligt mitt härliga motto "se alltid det som är bra i saker". Och självklart ser jag då något bra även i att tappa håret nämligen att när jag  gjort det kommer jag ha peruk och då kommer jag kunna ha precis vilken färg och form jag vill på håret från dag till dag. Det är väl bra?!

Nu ska jag sy en kjol till Agnes, sen ska jag ut och springa i vårvädret och sen ska ju håret färgas och så ska jag läsa nya ELLE som låg och väntade när jag kom hem idag (DAGENS).
Filmkväll ikväll kanske?
Puss

sorry men det är summertime outside

Sorry att jag är en så dålig bloggare...
All min tid har verkligen gått åt till att plugga. Nu är det entligen lov och nej, jag kan inte sitta inne vid datorn. Solen lyser och allt är underbart och datorn kommer helt klart i sista hand. Även fast jag har haft lite ångest över att jag inte hunnit blogga.
Träffade härligt folk i Terners kolonistuga igår, niiice! Det är sommarvärme och jag ska iväg till Jessica om en timme, sen blir det Lagga.
Nu måste jag fräsha till mig, jag hoppas jag hinner blogga imorgon lite mer ordentligt.

Förresten såg jag världesn coolaste kille när jag cyklade hem från jobbet idag, han får helt klart DAGENS! Färggrann nike jacka, sneakers, ljusblå chinos och ascoola halsband gjorda av pärlplattor i form av färggranna peacemärken!
När jag får tid, då ska jag göra sånna!
puss

RSS 2.0