Charlie lookalike

Kände mig som en Charlie Chaplin med Chanel-detaljer idag när jag drog till skolan. Hatten på och pärlor runt halsen. Och hur blev det så kallt på bara några veckor? Iof, ganska skönt att äntligen kunna ha lite ordentliga kläder på sig men snälla kan det inte få vara 10 grader hela vintern istället för att det ska bli -30 som förra? Då är det lite för kallt tycker jag.




Japp och nu är den svarta långkjolen klar. SKÖN som tusan, blir nog den till skolan imorgon.
Puss, nu är det sängdags.


utflykt till boländerna

Sitter hemma hos en nyfärgad Sofia Härd. Vi har idag vart på lite äventyr med Mark och hans bil som hjälpmedel. Först biltema och köpte ett block, sen elgiganten där det var meningen att jag skulle köpa en mobil men som jag inte gjorde. Beslutsångest... Sen IKEA och käkade megabilliga köttbullar för 16 kr. Asbra alternativ om man vill äta ute men inte känna sig rånad! Men ja, det var alltså bara ett block som köptes på den här utflykten men jaja, nice var det!
Puss

Dagmar

Favorit från modeveckan; Dagmars klänning i sammet och skinn. Konstig kombination av material, men åh den är så fin.

Hela kollektionen är mycket sammet och mycket draperat. Den här klänningen sammanfattar kollektionen ganska fint faktiskt.
Puss

FlickornaFitness

Idag hade jag fotografering med Erika, Elin och Hanna, även kallde FlickornaFitness. En hel del fina bilder togs och bloggen fick sig en renovering. Bloggen har dom inte riktigt kommit igång med än men tror vi kan vänta oss en hel del fina tränings tips från dom där brudarna om ett tag.















Fina tjejerna!
Puss


Monki inspiration

Monki hade igår en hylla fylld med deras egen tidning, och sidorna luktade fortfarande färg. Så nytryckta var dom. På hyllan fanns oxå massor av smaksatt vatten och lappen "Kära kund, ta en tidning och en dricka!" Så det gjorde vi.
 
Synd för mig att jag inte ens kan dricka vattnet dårå men jaja, så är det ibland. Tidningen kunde jag ju njuta av iallafall.
Sen drog jag och elin en runda bland tygaffärerna. Svart trikå och brett resårband; nu ska jag sy en långkjol inspirerad av den här från Monki.

Nu är frågan om jag ska orka ta mig i kragen och  orka gå ut idag, eller om det blir hemmakväll?
Puss

hela 18 år

Igår blev fru Pless 18 år så vi passade på att fira både henne och sickan med långbord och sen utgång. Väldigt kul och trevlig kväll.
Men vem visste att det kan vara så svårt att köpa kläder till en tjejkompis. Fast det svåra va väl egentligen för fyra andra tjejkompisar att komma överens om vad man skulle köpa. Jag tror vi var på H&M i drygt två timmar. Men, det blev bra tillslut.

Puss

lillfredag

Idag drog jag till skolan i lite av gårdagens smink, en stor skjorta och en lurvig halsduk. Jag halsade några liter vatten under skoltimmarna och jag har ätit lunch tre gånger idag. Det blir så efter en utekväll mitt i veckan. Men det var jävligt kul, det blir liksom lite roligare så.
Och ibland önskar jag att mitt hår kunde vara såhär platt naturligt.

Puss


ändringar i designen

Dags att säga hej då till jordgubbarna och hälsa en lite mer höstfärgad bakgrund välkommen.

Puss

jackjakt

Okej. Problemet man har varje höst: jackan. Vad ska man ha för jacka?
VILA Fends Fur Jacket Black

VILA Alia Jacket Black
Jag har verkligen ingen aning. Dom här båda är från vila. Får gå på jackshopping någon dag.
Puss




ringkärlek

Hej hopp. På grund av lökning på hög grad igår drog jag på mig lite svalare kläder idag, trots regn. Bara ben, gröna strumpor och utanpå dem ett par fint skitiga vita converse.


Drog efter skolan ner till stan med sickan och pless. Trots att jag är jävligt trött på sommarrean nu lyckades jag hitta en kavaj för 100 kr på monki som jag nog kommer kunna använda en del.

Och sen så har jag ju som vanligt för vana att falla för fina ringar. Idag blev det en stor en från Gina Tricot.

Love. DAGENS?
Puss

gråa lager

Idag blev det lager av grått och en liten turbanliknaden huvudbonad.





Turkosa ringen köpte jag på magaluf, härliga minnen. Den silvriga hittade jag på peace, oxå härliga minnen!


Puss

Gummistövel

Det gick från sommar till höst. Bokstavligen. Solken igår, spöregn och hagel idag. Tur för mig att jag drog på mig gummistövlarna imårse. För er som inte har ett par; skaffa er ett par fina gummistövlar. Jag gillar färgglada stövlar (mitt förra par var helt täckta av blommor i olika färger) men mina nyinköpta stövlar från viking är mer valda för att passa till allt. Svarta med vit snörning. Är det vad man kallar en stilren gummistövel?

Puss

GI-runda

Idrag drog en ny GI-runda igång. Dags att må bra igen kände jag. Mår liksom inte så bra i kroppen efter en sommar fylld av mest skräpmat, alkohol och verkligen noll träning. SÅ! Nu är det dags att må bra helt enkelt. Och det finns inget bättre sätt än att
för det första försöka bli av med magalufförkylningen genom att proppa i mig C-vitamin brustabletter,
för det andra äta GI för att få all skit ur kroppen och
för det tredje ska jag abolut komma igång med träningen så fort helveteshostan försvinner.

Och tro inte att GI inte är gott! Kolla på det här bara

Smarrigt? Ja.

Mysig kväll med Maria Pless, tackar för den.



Det är svalt i mitt rum och nybättat i sängen. Gud så gott jag ska sova.
Puss

Notting hill

Notting hill måste ju helt klart vara den mysigaste filmen som finns. Så känns det iallafall nu när jag sitter här och kollar på den i min soffa med Maria Pless.

Och helt klart älskar brillorna. Toppensnygga.
Puss

stickat

Blev inte så mycket stickande igår. Efter lite betänketid gick jag och la mig istället. MEN, nu vet jag vad som ska stickas!
Höstens absolut största hårtrend är hårband, helst stickat och helst från Prada. Det är prada som satt hårband på sina modeller under sommarens visningar och tidningar världen över har alla gillat det. Och även små personer som mig. Så nu ska här stickas ett hårband! Instruktioner kan man hitta här.

Puss

sommarljus

Idag kan man väl säga var första riktiga dagen i skolan. Riktiga lektioner. Riktiga klasser. Riktiga elver som till stor del består av småfolk som jag känner igen från tiundatiden. Inte så kul, känns som om dem borde gå i 5an allihopa.
Men jaja, ganska skön första dag. Började med projektarbete kl 11. Då satt vi ute i solen och pratade mest med en muf-kille som berättade att han skulle backpacka i Thailand, ville bo i Lund och innan han bestämde sig för politik så ville han hålla på med mode.

Hade inte riktigt förväntat mig sommarvärme idag, så när solen sken imorse drog jag på mig shortsen. Inspirationen kommer från modereportaget Sommarljus i ELLEs julinummer. Första gången jag bläddrade igenom det fick jag typ gåshud och kärlekskänslor. Lite skumt kanske, men så var det.




Öste på med lite pärlor och guld, och vita kilklackar med rosetter. Sen fick det vara nog.


Håret mitt har fått lite ljusare färg under sommaren, plus att det blivit så långt att jag inte behöver fixa det egentligen. Idag har jag inte gjort något alls med håret. Förutom att använda mig av en hel del hårspray.

Funderar på lite fler blonda slingor?
Puss


Höstfärger

Okej jag älskar sommar, men höst är ju ändå lite småmysigt. Och det är så härligt att komma in i butikerna och se alla nya färger som bara skriker promenader bland höstlöv. Vad sägs om den här färgpaletten hos H&M?

Inte helt fel.
Nu tror jag att det är dags att sticka lite.
Puss


Cassandra Rhodin

Antingen så har dem här illustratörerna samma inspiration eller så tar någon av dem efter den andra.



Över: Liselotte watkins
Under: Cassandra Rhodin


Sjukt bra illustratörer båda två iallafall, väldigt speciell stil iallafall. Watkins har haft flera olika sammarbeten med olika märken och nu har Rhodin  ett sammarbete med H&M home där det här motivet dels finns på kuddar men oxå på tex servetter.

Puss


stockholm fashion week

Stockholms modevecka, det hade ju inte varit helt fel om man var en av dom som var på invigningen, såg alla visningar från front row, fick lite sköna goodiebags och var en som designers vill ha på sina visningar. Nästa; New York fashion week.

Linns bloppis

Första skoldagen var väl ungefär sammanlagt en halvtimme i klassrummet, få en almanacka o skriva under ett papper och sen var det slut. Väldigt jobbigt. Och nu är det helg! Toppen.
Vi fick träffa vår handledare vi ska ha i projektarbetet, och främst träffa dom jag ska göra arbetet med och prata lite om hur vi ska lägga upp det hela. Före vi har bestämt de kan vi inte göra så mycket. Känner iallafall att jag vill få in begagnade kläder på något sätt i det hela.

På tal om begagnat, Linn Gustafsson som tidigare bloggade om mode på sin blogg Linn har en ny blogg som heter Linns Bloppis där hon lägger ut länkar till budgivningar på plagg. Kan vara värt.

Klicka för att stänga bilden
Budgivning från 400 kr.
Klicka för att stänga bilden
80 kr.

Puss

valet 2010

Känns bara så långt borta. Och så tråkigt att läsa på. Men, skulle ni någonsin gissa att det här var en politiker?
Linde200
Det skulle iallafall inte jag, men det här är Hans Linde från Vänsterpartiet som vann Cafes modepris för just bäst klädda politiker. Om lite fler politiker gick klädda såhär kanske det skulle vara lite roligare att kolla på deras debatter.

skolstart

Skolan börjar och vill helst bara ta mitt grabbarna grus linne och åka tillbaka till magaluf, men antar att man får bita ihop och gå till skolan. Så illa är det ändå inte, bara lite tråkigt att veta att sommarvärmen absolut typ är över nu och att man sorgligt nog knappt har någon färg alls.
Shoppingkassarna från igår var egentligen bara en stor kasse från H&M där jag köpte en långklänning, en tunn kavaj i polyester och en väldigt prålig ring.
 



Långklänningen, som är underbart skön, åkte på idag och ringen med. Till det har jag en jeansväst med runda nitar som jag köpt i sommar på åhlens rea.
Nu börjar skolan om en halvtimme. Dags att ta sig samman och dra iväg. Puss

fikapaus

Drog till stan för att träffa Hanna, hamnade tillslut med några kassar med kläder och kollegieblock (?!) med Lina Mark Erika och Hanna på storkens uteservering. Helt klart mysigaste om det är fint väder ute. Och Latten blir riktigt god om man ber om en extrashot i den.

Visste ni förresten att man inte får fota inne på H&M? Det gjorde inte jag, men hann iallafall ta en bild innan dom kom och sa till mig.







Mysigt värre. Ska nog bli stammis där och sitta och nörda med min miniräknare.

Dagen avslutades på palermo med Sofia och Malin, Lina och Lollo var där ett tag och Sara och Ebba kom förbi. Det blev en hel del öl och snack om utlandsresor. Skolan försökte vi att inte nämna alls...

Puss




inte som alla andra 17-åringar

Hej hej, den här bloggaren är inte längre nån liten flicka, hon har nämligen fyllt 18! Vet inte riktigt om det känns nån skillnad, jag lever liksom fortfarande i att jag egentligen inte får göra nåt. Känns som jag gör något fel när jag visar upp mitt eget leg på ica. Jag hade en dunder födelsedag, bästa man kan tänka sig! ca 30 släkt-o-övriga på dagen som firade. Bubbelrosé o kassan bättrades på ganska bra. På kvällen blev vi ca 30 polare som firade med grillspett o en balja öl o cider. Från dom var det lite mer prylar, bla alkohol o bongar o så ett flytta-hemifrån-kitt innehållade bla en dörrmatta o en toaborste. Toppen!


Jag har so far haft en underbar sommar (som jag nog får berätta lite mer om sen) men jag har nog det bästa framför mig! Om 4 dagar åker jag till magaluf med 14 tjejer, och det kommer bli HELT. JÄVLA. STÖRT!
Nu glider jag omkring i mina högklackade och försöker välja vilka som är mest bardiskvänliga att dansa i och vilka som nog är bäst att lämna hemma. Försöker välja ut vilka kläningar som ska med o vilka som inte ska det, om jag ska ta med en, två, tre elr fyra bikinis o vilken solskyddsfaktor jag ska ha i solkrämen.
Solhatten är iallafall redan nedpackad. Puss!

RSS 2.0