the alps

Åker till Engelberg i Schweiz imårgon (om allt går enligt planerna) och vi kommer ha internet på hotellet (om allt går enligt planerna) så ni kanske får höra något. Annars ses vi senare!
Puss

Dolly forever

Louboutin kom ju med en barbi för ett tag sedan, nu kommer den andra som kan köpas från och med 3 mars. Den här heter Dolly Forever.

Måste säga att Cat Burglar var bättre.
Puss


filmkväll

Gud vad jag har varit dålig på att blogga nu i början av lovet, men så kan det gå...

Sett tre bra filmer ,som allihopa fick mig att gråta och alla är ganska roliga för den som är intresserad av mode. Alla filmer utspelar sig ungefär runt 40-talet i olika delar av världen:
1. Coco before Chanel utspelas i Frankrike. Skräddat och fint, och Coco som revolterar modet.

2. Changeling utspelas i USA, det är fattar, de lagta vågorna i håret och dom nätta klänningarna och accesoarerna.

3. Australia som utspelar sig i just Australien, känns lite D&G.


Ja, det kommer mer, men det här är lite av mitt lov so far...
puss

melodifestivalen

Darin till globen.
Hm neej.

keep or not keep?

Jobbigt för mig. Mor min kom precis hem och berättade att hon hittat jackan jag letade efter i december på inter sport i Götegborg. Nu är frågan: behålla den gama som jag faktiskt tycker mycket om, eller köpa den andra som var den jag ville ha från början?

Imorgon är det 20e och Sonia Rykiels klädkollektion lanseras. Ska jag vara där när dom öppnar? Nej det ska jag inte. Det är inte värt, mycket häftiga kläder men det är absolut inte mitt favoritmärke och H&M hat haft många andra mycket mer spännande sammarbeten.
En skillnad från andra sammarbeten är dock att dom här kläderna har priser mer lika H&Ms vanliga priser.

399 kr

399 kr

Men jag är faktikst väldigt sugen på broshen med texten "Mon pull" som är franska och betyder min tröja (tror jag men har faktist ingen koll på det sär språket...).

49,50 kr styck, inte farligt.
Puss


apollo

Bästa reklamen som finns måste ju ändå vara den för apollo som går nu. Ni vet den där gubben köper flipflops och stäcger av elen, den jobbande mamman är helt borta i en annan värld, den lilla pojken packar väskan och står supertrött på morgonen och väntar på taxin till flygplatsen... Man känner igen sig så himla bra! Att ha en solsemester framför sig att se fram emot är den bästa känslan som finns och den reklamen fångar den känslan så jäkla bra! Det känns nästan som man själv ska till solen snart när man ser den. Tyvärr ska man ju inte det...

deppshopping

Typ sådär någon dag i veckan får jag starkt behov av att vara lite bohem. Den här veckan var den dagen idag.

Det lösa och inte så himla fixade som bohemstilen innebär är sjukt skönt, jag känner mig alltid så jävla bekväm i sånna kläder. Det är iof vad man kan kalla en "sommarstil"; helst vill man ha sandaler till och dunjacka förstör liksom looken litegrann...

Hade matteprov idag, sista uppgiten förstörde mitt liv. Okej tötntig jag är som deppar ihop över att jag inte klarade en uppgift på matteprovet, men blev liksom ingen fin start på matte D... Så den lilla turen till stan där jag skulle inhandla en present till kusin min blev en lång shoppingrunda istället, även kallat deppshopping. Gör mig alltid på prima humör, iallfall för tillfället...

Jag vet inte men när jag såg den kände jag:
1. Jag känner igen den där...?
2. Den skulle passa fint i min garderob
3. Hoppas den inte är så dyr...
4. Eller skitsamma, deppshoppar man så gör man!

Så jag köpte den helt enkelt.
Innan det hade vi även tagit en titt på Bells shoes. Vad är grejjen med den affären egentligen? Det ser ut som en lagerlokal, idag hade dom dels slut på kassar och kassan var trasig. Dessutom har dom ju alltid rabatt på allt, idag 75% rabatt på allt, förutom på sommarskor; dom kostade allihopa 50 kr... Vem rear ut sommarskor i början av våren?! Kan dom ens gå runt när dom säljer ut alla grejer på så låga priser? Och om dom gör det, ja då kan man ju säga att man är riktigt lurad när man köper skor till ordinarie pris. Iallafall köpte jag ett par sommarskor; årets första! DAGENS!

Känner... Sommar, barbent och öregrund.
Puss

dom gjorde summer 2010 bäst - Dolce & Gabbana

Japp, dags för nummer fyra på listan: Dolce & Gabbana. Borde kanske egentligen tagit det som en av dom tidigare kollektionerna, men skit i ordningen; den här är underbar. Jeans, jeans, jeans. Det är det bästa. Och vilda västern. Det är boots, puffiga skinnkjolar och boots. Det är framförallt hur dom fått jeanset och skinnet att se så mjukt och sött ut, trots att de båda är tjocka och ganska hårda material.



Sjukt bra. Budgetmärkerna har tagit efter jeans- och västern trenden, framförallt Gina Tricot, H&M och TOPSHOP.
Helt klart en trend att ta vara på och utveckla själv.
Puss


16 februari

Två fina saker med den 16 februari:

1. Jag hittade min jeansjacka. Lovely! DAGENS!

2. Jag har gått förbi barackerna på fyrisskolan förut på kvällarna och sett massa folk sitta i tystnad mittemot varandra två och två men varit för kort för att se vad det faktiskt är dom kollar på på bordet. Idag cyklade jag förbi och var därför lite längre, tillräckligt lång för att se vad dom gjorde. Dom spelade shack. Inte visste man att fyrisskolan hade en egen liten shackklubb, spännande. Det var skönt att reda ut det frågetecknet. Har grubblat himla mycket på vad dom gör där på kvällarna.

.

Florence undrar "ska du sy din studentklänning?" Therese undrar "ska jag det?" Therese svarar "ja de ska jag!" Therese sätter sig och ritar.

Nu vill Therese sy. Och ta studenten.


kristaller och converse

Finns ett modereportage i senaste ELLE som är så jäkla bra. Jag älskar allt med det. Mixningen av kristallsmycken, jeans, baseboll kepsar och tyllkjolar. Två uppslag ur reportaget som heter ROUTE 66.




Reportaget kommer vara min inspiration i vår (eller så känner jag nu men min stil är ju lite av en bergodalbana, kanske inte tycker det här är snyggt om några månader...) och det var det även idag.

Pusspuss

fotfokus

Blogg.se ville inte vara min vän igår och inlägget jag hade på G igår kväll fick alltså vänta till idag.
Kläderna var rätt slappa; min "this shirt is black" tröja, den nya jeansskjortan (skitskön, bra köp) och leggins. Det jag gillade mest var nog dock strumporna i ankelbootsen.

Vill dock ha sommar så man kan ha sin klackisar med remmar, och strumpor. Strumpor var liksom nåt man inte vill ha alls och lite skämdes för förr. Men nej då, visa strumporna och va stolt över dom!
Ínspiration
  
Puss

beckmans modevecka

Modeveckan i stockholm i början av februari är över sen länge och är man sugen på att läsa om visningar, höra vad desgners har att säga och se bilder på de olika visningarna har ELLE en superbra sida. En rätt så rolig artikel att kolla igenom är Beckmans designs visning. Alla är ju okända designer där och för att synas och uppmärksammas gör dom allt för att synas och sticka ut.
beckmans_1KL3339
beckmans_1KL3547
beckmans_1KL3672
beckmans_1KL3775
beckmans_1KL3856
beckmans_1KL3991
beckmans_1KL4135
Ja vissa lyckades ju bättre än andra, och vissa lyckades inte alls enligt mig. Less is more sometimes, ibland blir det bara fel när man försöker vara nytänkande.
Puss

hjärtarnas dag

Visst kan man vara tråkig och säga att alla hjärtans dag är en påhittad högtid bara för att affärerna ska tjäna pengar, men man måste ju hålla med om att den dagen faktiskt inte sprider något annat än massor av kärlek.
Sätt lite kärlek på vardagen.
allahjartan4
Supersöt klänning från Luella.
Puss


prima ballerina

Hejsan. Long time no see.
Var på liten maskerad i fredags. Ganska kort varsel, det är då det är bra att ha varierad garderob. Det fick bli ballerina den här gången. Det var härligt, kände mig söt som socker... Särskilt brevid någon av josse och unni, som var typ motsatsen av mig.

Gillar maskerader. Det roliga är egentligen innan när man ska klä ut sig. Man borde ha sånt more often.

Igår var det överraskningsfest för hanna och sara, det var skitlyckat och dom hade ingen aning! Tummen upp för överraskningspartyn, sånt borde man också göra more often.
Pusspuss


through generations

Skulle kunna vara så att mitt sy och modeintresse kommer från mormor. Hon sydde mycket när hon var yngre, mycket med fina tyger. Så jag har snott åt mig en tunika som jag idag hade. Modern tappning med midjenitbälte (tack för lånet lovisa biwall sandberg).


Pusspuss

egenhändigt

Ganska så skön dag. Har precis varit på teater som handlade om kärlek, tror att det var någon alla hjärtans dag grej. Den va rätt kul iallafall. Innan det var det även modevisning, ett projektarbete. Några tjejer hade gjort plagg som var inspirerade av olika perioder; antiken, romantiken och hippieperioden. Tjejerna hade sytt plaggen själva, och dom var väl rätt fina. Inte särskilt roliga och speciella kanske. Jag blev hur som helst sjukt taggad på att börja mitt projektarbete som kommer vara i stil med det här.
Man skulle ju kunna tro att vi slutar snart eftersom vi slösat så mycket tid på annat än lektioner, men nej. Vi slutar om 3 och en halv timme. Kul.
Ikväll ska jag på maskerad, de ska bli roligt!
Puss

DAGENS

Jumpsuit, kilklackskor, massor av smyckan och fläta. Och vårsol. Det var en fin dag.



Fick lite tid att tala med min vän Sofia. Det var allt bra länge sen kände jag. Hon har köpt massor av grejjor på nätet från Nelly och H&M vilket gjorde mig väldigt sugen på nätshopping. Jag ska nog slå mig ner med min mors mastercard någon dag och beställa lite saker. Tror ni hon går med på de?

Puss och hej

rest in peace

Alexander Mcqueen, som jag pratade om i ett tidigare inlägg, hittades död i sin lägenhet idag. Troligen var det självmord som skulle kunna vara relaterat till hans mammas död förra veckan. Han hade planerat att visa en helt ny kollektion på modeveckan i Paris i mars men detta blir då inte av... Man får nog räkna med en del hyllningar till honom under de kommande modeveckorna skulle jag tro.


dom gjorde summer 2010 bäst - Chanel

Det bästa är att det är orginellt. Det är sommrigt, det är klassiskt det är ljusa och jordfärger, kombinerat med rött, blommigt och vissa inslag av svart. Precis som ett sommrigt Chanel ska vara. Men det bästa med den här kollektionen är accessoarerna. Nedtonade och skrädde plagg kan man se på flera visningar, men alla detaljer Lagerfeldt satsat på är sjukt bra.
Favoriter: dom högklackade träskorna i olika färger och former, de små väskorna, färgklickarna, strumpbyxorna där det ser ut som om sidenband lindats runt vaderna och smyckestatueringarna!







Puss

vårtrend


Gud vad det lyser vår om den här bilden. I vår kommer det vara stort på litet, som här; knuten skjorta och korta shorts under en over size kavaj. Glipan av magen som syns mellan höga shorts eller hög kjol. Mycket smyckan och framförallt färgklickarna. Den här outfiten (bilden är från lookbook.nu) är våresns trender i ett nötskal.
Puss

dom gjorde summer 2010 bäst - Alexander McQueen

Designer nummer två blir Alexander McQueen. Inte för att han över huvud taget gör grejer man faktiskt kan ha på sig (om man inte är Lady Gaga eller annan megaextrem människa) men bara för att jag alltid varit så himla fashinerad av han kollektioner. Och samma sak gäller då den här. Lite ailien aktig, inspirerad av reptiler.








Man får inte ta det för bokstavligt eller vad man ska säga. Du kanske inte behöver sminka dig som en ödla, men färger, mönster, modeller på kläderna och liknande är sådant man kan inspireras av.
Det bästa tycker jag ändå är skorna, dom är så himla härliga. I vår blir det spaysade skor.

Puss

efter en lång paus...



Nu saknar jag Agnes ännu mer...

shop until I drop

Så vad gör man när man dagen innan märkt att man har sjukt mycket mer pengar än vad man trodde att man hade, man inte har något speciellt att plugga och man vet att den här pluggfria perioden snart kommer vara som bortblåst?

Jo man shoppar.

Halva priset på halva priset blir ett slutpris på 85 kr. Jag kommer älska den här koftan året om. Mys att kura ihop sig i en mörk vinterkväll, mys att sätta på sig en sommarkväll vid grillen. Cubus.

Från början var det här faktiskt en tröja.... Det här va alltså urringningen, men själva tröjan var inte alls fin. Tröjan kostade dock 69 kr vilket jag tyckte var värt för det här halsbandet och ett rosa tyg som jag nu kan ha till något annat. Holmlunds.

75% rea så priset blev 60 kr. Inte helt fel. Och den får mig att tänka på sommaren. Weekday.

Ja det här ser ju mest ut som en påse men det är faktiskt en klänning.... typ. Eller hon i kassan trodde det iallafall. Grejen är att man kan göra typ vad man vill med den. Den kan vara lång, kort, pösig, tajt, tub, halterneck... och spnt gillar ju jag och när den kostar 125 kr, varför inte? Weekday.

Har en tajt jeansskjorta men en lång och loose var tvunget att inhandlas. 200 kr på Gina Tricot.

Älskar att shoppa, DAGENS.

efterlyst

Någon som vet att dom har min jeansjacka hemma hos sig? OM, vänligen säg de för jag vet inte var den är...

Tack på förhand

älskade denim

Har verkligen fallit för det där med jeans.

dom gjorde summer 2010 bäst - stella mccartney

Fashionweek i stockholm drar igång nästa vecka, och nu har det vart modevecka på Berns den veckan som varit. Känns som att det konstant är modevecka. Så fort modeveckan har vart i den sista staden börjar det om från början igen. Skulle vara roligt att åka dit. Kanske tar mig en trip. Eller kanske inte, pengarna växer ju som sagt inte på träd....

Iallafall, designers kan vara bra, men inte alltid. Eller så är dom okej, och ibland helt underbara. Dsquared som har gjort några superkollektioner gjorde tillexempel en skitdålig summer 2010, enligt mig. Sen finns det andra som har gjort det riktigt bra. Först up på min lilla "dom gjorde det bäst"-lista kommer Stella McCartney. Hon har väl iof så länge jag vetat vem hon är gjort bra kollektioner men både spring och summer 2010 har hon gjort riktigt bra.

Beight och enkelt. Väldigt sommrigt.


Så jäkla bra bara, jag älskar det skräddade men ändå avslappnade och spetsöverdelarna är underbara. Syns knappt på den översta men åh den är så fin i ljusrosa.

1. Jag skulle på riktigt kunna tänka mig att spendera en hel massa pengar på den här klänningen.
2. Hur har dom fått volangen att vara så stor och luftig och härlig?
3. Jag tror jag ska köpa blommigt rött tyg nu och sy en volangklänning....

Puss

French connection

Superdag har det varit. Det var dunder att träna, har nu köpt kort på nautilus (eller actic som det heter nu för tiden) och körde en invignings gymmning med Marken. Det var lovely.
Drog som ja sa till stan med mammsen, utnyttjade hennes plånbok litegrann och drog sedan själv en vända på Åhlens med presentkortet jag fick av farmor och farfar i julklapp (varför där av alla ställen?).
Lyckades iallafall spendera en del av presentkortet. Köpte en jumpsuit med knappar, band i midjan och lite fina detaljer.

PÅ rean kostade den 150 kr vilket jag själv tyckte va himla värt. Haken (tänkte jag från början) är att det är storlek 42... Men efter att ha testat den kom jag fram till att nej, det är ju bara positivt. Egentligen ska bandet i midjan inte alls vara i midjan utan på höften, men eftersom den här storlken är alldeles för stor och modellen alltså helvetes för mycket lång kan jag vika in överdelen (det har jag gjort på bilden, den är typ dubbeöt så lång egentligen) och ha bandet i midjan iallfall. Super, precis som jag vill ha den. DAGENS!

Jag gillar egentligen verkligen inte Åhlens. Men idag blev jag typ kär i tusen klänningar. Visserligen var allihopa från French Connection så det var mera det märker jag blev kär i.

Här är från det nyinkomna, men det var flera klänningar på rean som jag blev helt förälskad i. En var i liknande modell som den här med blombroderier av pärlor och paljetter. Underbar. Dock kostade den drygt 1000 kr (på rean!) så nej, det fick bli jumpsuiten istället.
Puss

this shirt is black


Som jag sa, så har jag alltid velat ha en tröja med en text liknande den här. Nu har jag det.

Snart drar jag till staden med min mor och shoppar litegrann, alla BHar på kappahl kostar 99 kr och sen ska jag köpa en hårfärg. Kanske boka en klipptid. Kanske boka en synkontroll, kanske tillochmed köpa tyg och sy. Träna också. Ja sånt har jag tid med just nu, har nämligen inga prov nästa vecka, det känns som jag har ett liv.
Puss

veckans

Har inte riktigt haft tid att blogga under veckan plus att jag varit sjuk så har inte orkat heller. Men har kort på några av veckans kläder, tänkte dela med mig.

Modern tolkning av en mix mellan sjöman, 50-tal och en cleaninglady.

Kedjehalsband som höftsmycke, fick iden från dollyblond som har mycket axelsmycken med just kedjor.

Inspiration från flera olika modereportage i ELLE. Skräddat med chinos, kavaj och ankelboots ger ett manligt men uppklätt intryck. Gillart.

I helgen drack vi Kirsberry, på flaskorna satt en plasgrej med ett vinglas på. Perfekt som örhänge tänkte jag!

Trendbibeln

Födelsedagsfest för tvillingarna, siham och cissi häll precis på att bli en himla trevlig tillställning när musiken ständes av och alla var tvungna att gå. Det var ju lite synd, kunde ha blivit hur kul som helst.

Grattis till dom iaf!

Nu sitter jag i soffan med Pless och kollar på sagan om ringen och har precis bläddrat igenom ett nytt nummer av ELLE och trendbibeln. DAGENS! Nummret verkar väldigt bra, mycke varierat mode så dom flesta kna nog hitta något dom gillar.

Puss

google chrome

Ska inte ta åt mig nån ära, jag är ju inte den som är bra på datorer, men har iallafall skaffat google chrome vilket är mycket fint och ni kan själva skaffa det här. Det bästa är väl att man kan ha eget tema på allt, blir likosm liiite roligare. DAGENS!

ljusrosa


Det är kyligt ute, jag är sjuk och jag vill ha vår. Igår var det en syrlig dag, o likaså mina kläder. Himla syrliga. Som en florsockertäckt hallongodis. Vilken fin liten jämförelse jag gjorde...
Ljusrosa kofta, ljusrosa halsduk och ljusrosa blommor. Jag tror jag gillar ljusrosa.
Puss

hemma

Hejhopp, nu är man hemma igen. Bara några få minusgrader ute känns ju som rena sommarvärmen jämfört med blåsigt snöväder på 25 minus uppe i idre. Men det var kulkulkul! Så häligt att få åka skidor! Jag håller tyvärr på o bli förkyld men det är väl sånt man får ta efter en sån här helg.

Vanorna är ju inte riktigt densamma uppe i fjällen: man byter knappt kläder och jag vet inte vad jag gjorde med håret men det var en enda stor dred imårse när jag skulle försöka borsta det.

Jaa, blir nog mest fysik den här veckan. Kul.


    
Vill bara inte spara pengar mera och gå ner på stan och shoppa.
Liten jacka med hundtandsmönster 299 kr, blommiga byxor 299 kr, boots 349 kr. Allt H&M.

Puss
           




RSS 2.0