borta med vinden

Det bådar inte gott att jag inte har nya nummret av ELLE när det står att det kommit ut ett nytt nummer på hemsidan. Har mitt ex virrat bort sig i posten?

Det vore ju finnemang om det kom nu lagom till lovet, då ska jag lusläsa.
Puss

people

Förresten DAGENS till Gojle för han lyckats inhandla ett par riktigt snygga G-star (jag är inte big fan of G-star...) som han hade ihop med hans nyköpta gröna skor idag. Inte så mycket cred till han för priserna dock. Eller egentligen vet jag inte vad det kostade men han vågade inte ens berätta för mig vad allt kostade så då lär de va riktigt dyrt, typ så dyrt att jag skulle skölla ut honom. Vad är grejen med killar som inte kan försöka hitta en billigare variant och som dessutom kan tänka sig att lägga 400 kr extra på ett par brallor oga av en liten detalj som inte finns på dem andra?? Kanske beror det lite på att killklädsutbudet inte är så jättestort... Men nog om killar för idag.

Det bästa som finns är ju egentligen modetidningar. På riktigt, det finns inget bättre. Jag blir bara sjukt inspirearad och glad. Den bästa sorten är ju också den som man aldrig hört talas om, som helst är gratis och visar sig vara skitbra. En sån fick jag med mig hem från Stockholm, nämligen tidningen people. Inte bara att tidningen är bra, hemsidan är himla fin. Går man in under fliken mode får man massor av tips om tex butiksinvigningar och vintagemässan.

Puss

pojkshopping

Precis hemkommen från en liten shoppingrunda med Mark. Jag vet inte riktigt hur det kommer sig, men shoppar man med killar blir det liksom inte samma graj, det är liksom inte av samma anledning. Man går in och ut ur butiker utan att liksom... njuta. Man går in, kollar på en grej och köper på en gång, eller dissar och går. Och snabbt går det. Och sen går man hem. Inte samma sak som om man bara är tjejer. Kan inte ens beskriva det tror jag, men killar kan liksom inte vara intresserade av tjejkläder på samma sätt som en tjej kan va av både tjej och killkläder, för som Mark sa; "Man kan ju inte se hur ett tjejplagg ska sitta, man ser ju typ inte ens vad som är upp och ner!" Jaru, så kanske det är.
Han köpte iallafall en riktigt snygg jeansskjorta på Brothers, men komigen, 600 kr? Jag skulle nog inte palla vara kille tror jag.


Sen hittade jag själv ett par sjukt snygga skor på Din Sko, lite platå, grymma klackar och i grått fejkormskinn. 149 kr och åh dom skulle vara så fina på min skohylla. Men nej, fanns bara 38 och 41, för litet och för stort. Men hur ska jag kunna hålla fast vid min teori om att det isånnafall inte var meningen att jag skulle ha dem, när jag faktiskt tror att jag älskar dem?! Det går nog inte...
Puss


sätt struktur på vardagen

Jag plockade över alla mina grejer från kuvertväskan till den nya väskan som jag köpte på vintagemässan. Fysatingen vad mycket prylar det fanns där i! Minst fem olika läppglans, läppstift och liknande, tre linjaler, massor av lösa papper med anteckningar, typ sju sudd (varför, jag äger bara bläckpennor?) och massa tomma iprenförpackningar. Mycket nödvändigt helt enkelt... Men tänkte endå att varför inte? Nu när jag köpt en väska med triljarders fack så kan jag lika gärna proppa den full. Så la över allting och försökte nu komma ihåg vad jag faktiskt la i vilket fack.
Det finns tilloch med fler fack en vad jag kunde hitta på kategorier! Jag menar jag gjorde ett skönhetsfack, ett skolfack, ett viktiga-saker-som-till-exempel-nycklar fack.... ah sen kom jag inte på nåt mer.

Massor av fack. DAGENS faktiskt.
Kom på mig själv med att va inne på rexnet och kolla vad vi har för uppgifter så jag skulle kunna jobba i förväg på lovet, så skrev jag upp det i kalendern och skrev en lista över vad jag ska ta med hem över lovet... När blev jag så strukturerad? Vet inte, men väskan är en del av det nya strukturerade jag, and I like it.

Tänkte egentligen ta mina blommiga braller idag, men när jag vaknade o det var mulet blev jag grymt otaggad. Så nej, men om solen fortsätter kanske dom åker på imårrn. Eller så kanske dom gör det ändå.

Puss

så kom solen

Nu sitter jag i solen på altanen med en kopp kaffe i handen. Livet har varit värre.

Man blir så mycket snyggare i solen. Och av solen. Jag menar vad är snyggast; brunbränd en solig sommardag eller blek och grådaskig en regnig dag på hösten? Ja inget svårt val för mig iallafall.
Puss

Hur mycket vill jag inte ha den?


god morgon

Gick till skolan i skinnjacka, lite vårsol så man kunde dragit på sig solbrillor hade gjort min morgon perfekt.

Puss

för alla korta

Top model hade premiär idag och det är en grej som är lite annorlunda med den här kollektionen; dem som är med är mellan 1,55 och 1,70! Säga vad man vill, men att Tyra vill ge dom korta tjejerna som lagt modelldrömmarna på hyllan på grund av sin längd en chans tycker jag är skitbra. Inte för att jag känner att min längd hindrar mig att göra de ja vill (eftersom jag inte planerat att göra en modellkarriär...) men antar att det kan vara så för andra.



beachparty

Tjejmiddag i lördags med en liten sommartwist. Temat va beachparty och det tolkades ju lite olika minst sagt. Vi hade dom söta sommarflickorna, det svenska turistparet, den spårade partypinglan, hon som tagit studenten...

























Mycket trevligt!

Stella inspirerar

Bestämde mig för att sätta saxen i en kjol jag hade när jag var kanske... tio och som var hemsk ful men som jag inte slängt för tygets skull.




Inspirationen har legat där och lurat, bara inte vetat hur jag vill ha det.

Inte lika färgglatt men en kvart senare;

Åh jag vill ha sommar.
Puss

black book

Nu är ett t-shirt och linne sammarbete på gång hos H&M. Det är 18 - åriga Andre Lorens som fixar tryckta t-shirtar i stil med hans egna från märket black book. Inte riktigt vad jag vill ha kanske men ni som inte förstått er på de andra designersammarbeterna kanske förstår sig på det här då, det blir ju kanske inte lika extremt.

 
Blir billigt också, 149 kr styck.
Puss

mässa

Japp nu är jag hemma, så himla skön dag. Synd att det var så himla kyligt bara. Vintagemässan har nu bytt lokal och finns nu på Hornstull strand, kan bara tänka mej hur mysigt det kommer vara där sommartid med alla uteserveringar som finns där. Och efter uppehållet var det massor va folk både igår och idag.


På mässan fanns som vanligt personliga utställare, väl utvalda plagg från större kedjor och även prima homemade.








Och visst blev det lite handlat. Jag är himla nöjd, eftersom jag kom hem med grejjer som jag faktiskt letat efter; svart långklänning, brun handväska, pilotbrillsbågar med glas utan styrka och  ett par blommiga höga chinos.








Nu ska jag ägna hela min uppmärksamhet på The princess and the frog; tonight is a movienight!
Puss


släktträff

Haft en lite upptagen helg. Nu ska jag dra till Vintagemässan med mamma och mormor, vilken släktupplevelse det blev av det hela. Myspys men jag saknar Agnes...

puss

La redoute

Nu sitter jag i skolan, börjar om en timme. Har redan hunnit med ett ordentligt gympass och en fin lunch. Känner mig som en riktig hurtbulle.

Beställde La Redoute tidningen för några dagar sen och den kom igår. Efter att läst typ tusen sidor kemi tänkte jag beläna mig med att bläddra i den men fan va besviken jag blev. Inte ett enda syggt plagg på typ 400 sidor. Helt sjukt. Och på varannan sida var jag tvungen att fråga mig själv "Vad är grejjen med höftbälterna?" För seriöst, vad är grejjen med det? En slapp vid långklänning, och sedan ett höftbälte? Höfterna är ju typ bredaste delan av kroppen så det är ju jukt osmickrande. Så nej tack, inga slappa höftbälten för mig, och La Redoute åker i soptunnan.

Puss


explosion

Seriöst, det är lite läskigt i mitt huvud ibland. Jag kan se någonting och få världens explosion i skallen av typ hela syprocessen av ett plagg. På typ en sekund. Och ibland är dom jäkligt bra så då måste jag verkligen koncentrera mig för o uppfatta hela... explosionen. Samma sak kan hända med att jag kommer på en outfit när jag ser något. Och nyss kom ett sånt fint litet moment, angående en syprocess.
 
Kolla ryggen, jag får gåshud.

hemmafru

Jag är faktiskt riktigt stolt över mig själv som lyckats att hålla ordningen i garderoben och faktiskt inte ha några kläder på mitt rum. Yey me.
Kollade igenom en massa smålådor som jag har står i garderoben för någon dag sedan också. dom innehåller typ saker som tillomed är så onödiga att dom inte ens är värda mödan att slänga. Tyckte jag iallafall förut, så det var därför dom hamnade på en hylla i garderoben. Och en del är väl lite onödigt. Typ ett sönderklippt måttband med en siffra på varje bit (saknar då man hade tiden att sitta och klicppa ett måttband i småbitar...), en gammal fönsterfärgsgrej som förutom att den är trasig nu sitter fasklistrad på insidan av burken och inte går att använda, en låda full med sudd och en med nyckleringar. Men sen har jag en med lite olika småprylar som det absolut inte finns någon användning för, typ en grön liten tomte i plast, en pytteliten dalarhäst och en asliten skateboard. Men några av grejerna är faktiskt lite roliga, tillexempel den pyttelilla porslinskoppen som jag idag hade som hänge på mitt halsband.

Koppen fick bli stylen för idag, och som Sofia sa; du ser ut som en hemmafru! Super, de va ju de som va meningen!




Nu ska jag lägga mig bland kuddarna ocg drömma om sommar, förhoppningsvis är det sol imorgon. Hoppashoppas!
Puss


Buister

Underkläderna utanpå är ju bara super. Eller varför inte bara underkläder. Det bästa är buistern, funkar till byxor och kjol, under en tröja, över en tröja eller bara som den är. Himla funt under en lätt genomskinlig tröja.

Buisters går att hitta lite överallt men finast tycker jag dom är på TOPSHOP.





Så sjukt fina.
Puss


make me a flower


remake

Vet inte hur länge jag tänkt att ja ska sy om ett par jeans till en kjol men himla länge e de iallafall. Så igår fick det bli av. Jeansen jag använde var Andreas gamla som han hade när han var kanske....5? Inte så stora alltså, helt trasiga knän och lappade med lite olika lappningar som såg ut som fotbollar.

Klippte av precis ovanför knäna, klippte upp i sidorna och sprättade upp i grenen. Sydde fast svarta utlägg av satin i sidorna och sydde ihop sömmarna i fram och bak. Klart! Superenkelt så har man ett par gamla jeans hemma kan man göra det rätt fort, ännu bättre om man har ett par jeans som passar, bara att klicppa av, sprätta upp grenen och sy ihop för att få en jeanskjol. Klipp av i lagom längd, men skulle nog rekomendera llite längre modell, iallafall inte kort och lågt skuren kjol. Nejnej.
Och som på många barnkläder stod det något fint på baksidan av ena benet, sydde över det med silverfärgade paljetter.

Lovely.
Puss

masion martin margiela

Nej hörreni, i sommar bär det av till London.
Varför?
För jag älskar London och Masion Martin Margiela firar 20 och en utställning om hela hans karriär ställs ut på Somerset House Embankment Galleries i just London. Utställningen är mellan 3 juni och 5 september så man har gott om tid. En weekend i London på sommarn, när alla springer omkring på oxford street i somriga kläder och alla ligger och chillar i parkerna låter väl inte helt fel? 
 
Den typiska Margiela jackan i hår och nylånkläder.
Puss

militär

Ligger i sängen med en sovande Pless vid min sida. Gårdagen blev tillslut lyckad och den var full av massa skönt folk. Trevligttrevligt. Snön är bara hemsk, jag vill ha sol och slask, inte mera snö som aldrig kommer försvinna.

Alltå det här med militärtrenden... vad ska man tycka om det? På fel sätt blir det ju verkligen helt fel och aldeles för mycket 90-tal. Gina Tricot har misslyckats rätt rejält och har riktiga militärbrallor, ni vet med grönt militärmönster, fickor, band och grejer som hänger... Det här ska ju då mixas med deras kepsar och tröjor i samma mönster. Så nej, shoppa inte militärtrenden på Gina. Däremot om man kollar på catwalken så kan man faktiskt hitta mycket fin inspiration. Man ska bara inte ta det så bokstavligt och tro att bara för att militärmodet är stort igen så ska man dra på sig kängor, fult sittande byxor och grön stor jacka. Det är väl inte riktigt det de handlar om.
HR_SS10M_SW_X_SPORTMAX_0034
Sportmax
HR_SS10P_SW_X_BALMAIN_0052
Balmain

Puss

hemma hos pet

Hej hopp
Först och främst DAGENS till lollen för hon e shnyyygg i sin nya frisyr!
Pless har lämnat mig ensam in her apartment, vad ska man då hitta på? röja stället kanske. Mh kanske senare.
H&Ms katalog låg på bordet imårse när jag käkade frukost, tog med den till skolan och ägnade en hel del tid åt att bläddra igenom och vika hörn. Länge sen jag bestllde ur katalog så ska nog göra de, de e skooj.
Den här ska nog inhandlas. Så himla skön i sommar.
Puss och hej

upphittat?

Okej jag börjar få panik. Alla mina grejer bara försvinner. Antingen så beror de bara på att jag själv är virrig och har noll koll på vart jag lägger grejjer, eller så lånar folk kläder o inte lämnar tillbaka... vet inte riktigt vad som är bäst. Ja menar jobbigt läge om jag typ lyckats slarva bort stora delar av min garderob men inte heller så himla nice om folk skiter i lämna tillbaka sakerna...

Iallafall, känner du att du har nåt av de här liggandes hemma, pleease give it back.

peacehalsband


Kort svart kavaj från Gina


Svart klänning från Carlings


Gråa lack klackskor från Vagabond
Svart kort "jacka" från monki
Svart vanlig kofta från ZARA


Ja det är nog det jag inte vet var det är någonstans...

sitter i solen och sippar kaffe

Hälften av den snön som fanns här för en vecka sen är nu bortsmält.
Solen går högre nu än vad den gjorde för en vecka sen.
Det bränner mer på mina kinder nu än vad det gjorde för en vecka sen.
Jag måste ha mindre kläder på mig nu än för en vecka sen för att inte svettas.
Plugga känns inte lika jobbigt som för en vecka sne nu när jag kan sitta i solen.
Våren gör snabba framsteg.

Signes shopping

För dig som letar blommigt finns det massor av tips i rätt så okej priser på rodeos shoppingtips. Massor av blommor. Blommorblommorblommor.

Vill ha legginsen, 149 kr BikBok.
Puss

guldklimp

HR_ginatricot2
199 kr Gina Tricot. Jag skulle lägga mina sista slantar på den här guldiga gobiten på kedja.

goddag kapten

Även fast man hatar tisdagar (sex jobbiga lektioner, kort lunch, halv nio till fem...) så kan man ju stå ut när man vet att man imorgon kommer ha en hel dag ledigt, plus att den kommer vara solig också. Super.

Pless köpte en snyggsnygg skinnjacka på H&M, 300 kr efter 100 kronors rabatten. Helt klart värt att gå dit och köpa vårjacka nu, himla billigt. Det var där jag köpte kavajen igår. Pilotbrillor, borde kanske lånat mammas pilotkepa. Hej kapten.

Och så klippte jag Mark, på tiden att han vågade ge mig det ansvaret. Trodde jag aldrig skulle hända.
Puss


J.W

Jag tror jag är kär.





Hittade bilderna på cometothewildsides blogg och kläderna är J.W Andersons ur autum/winter 2010/11 (jag vet deprimerande). I vanliga fall gör han mest herrkläder, som också är väldigt bra, men allt det här är sjukt fint tycker jag.

en bild säger mer än tusen ord






Nitar på Holmlunds




Sjukt underbara skor på H&M


Armband, H&M
Örhängen, Ur&Penn
Ring (den vänstra), Åhlens
Ring (den högra), BikBok


Kavaj, H&M


Linne (skulle tror att det egentligen är ett underklädeslinne), Myrorna


Jeans, Myrorna (H&M)

Det där med att inte shoppa den här månaden gick ju sådär... Nu sitter jag och lyssnar på 80 - talsmusik och bara har det mysigt, njuter av en ledig måndag.

Grattis till Marken, 18 idag! Och kul och se dig Funken!
Puss

Ingen köper, Pless har paxat


färgade jeans

Svar på kommentaren om var man kan hitta färgade jenas så är ju blåjeans en riktigt stor trend just nu, så det finns ju i alla färger och former. Men på Carlings finns det iallafall pastellfärgade jeans, nu på rea så dem kostar 150-200 kr, rätt så värt.

Puss

pyssel

Hej hopp, just nu sitter jag ute på altanen i solen, det är vinstilla och det är stekhett. Inte helt fel.

Förutom träning och sol på altanen igår med, så öppnades pysselverksdag i källarn. Armband och ringar gjordes i mängder, och det hela började väl egentligen med att jag skulle fixa Pless tröja.

Ja vad kan man säga, jag tror hon gillar Peter Siepen.

Själv slängde jag ihop en brosh men mest cred till Erika för hon lyckades få ihop ett superfint hjärta av cenitlera utan nån hjälp aalls. Bravo.


Nu ska jag återgå till solen. Hejsvejs.

dagens



Grön pennkjol, loppis
Vit tunika, den är Hannas och köpt på Gina Tricot (tack för lånet!)
Halsband, farmors gamla

Kjolen har legat nere i syrummet och bara väntat på att bli uppsydd typ sen jag köpte den. Så kom jag på här för några veckor sedan att varför ska jag ens sy upp den? Då blir den ju som alla andra korta jobbiga kjolar som jag inte pallar ha längre. Så nej, nu får den vara knälång och den är prefekt.
Halsabandet är ju också en fin historia. När vi renoverade huset bodde vi i farmor och farfars lägenhet, och i farmors byrå låg det här halsbandet (som egentligen är en brosh). Jag tog fram det ibland och bara kolla på det och farmor fick väl reda på det här på något sätt och gav det till mig. Gulligt, gulligt.

Nu ska jag till lollen, ikväll blir det middag på panini, födelsedagsfest för franco och efter det remember me på bio, effektiv fredag. Me like.
Puss 


modevcka i paris

Vill åka till Paris modevekca. Det är sol och perfekt väder för fina jackor och skor.

Alexa Chung i Paris. Åh så härligt.

sailor

Lookbook är seriösare ön jag trodde; känner man inte någon som kan bjuda in en måste man ansöka om att få ha ett konto, så det är alltså inte säkert att man får ett om jag fattar det rätt. Nervigt.

Dagens outfit blev ihopknåpad igårkväll och imårse; gjorde ett linne/blus igår och som ja sa ett hårspänne imårse.
 
Blåvitrandigt linne, hårspänne i form av ett ankare, röda seglarskor... Ni kanske förstår vad som inspirerade mig.
Puss

fin start

Gick upp halv nio, vaknade av mig själv vilket är sjukt härligt. Hatar att vakna till väckarklockan.
Åt en skål fil med gojibär (dom innehåller typ allt man behöver för att leva) och nötter och körde sedan ett styrka konditionspass till hög musik i källarn.
Åt en morot, drack en C-vitaminbrus. Pluggade engelska och tog sedan en lång duch. På med kläderna, fixade ett hårspänne (visar senare). Åt en avokado, på med seglarskorna och ut i solen. Hade tillochmed glömt att det var snö ute så blev lite shockad.

Så varför denna sköna hurtiga morgon?
 
Sovmorgon till halv två och ja, jag är på bra humör på ett sätt jag bara är när jag slipper dunjacka och kan ta fram mina sommarskor.
Puss och hej


garderobstillskott

Varning på mig. Visade lite tendens på återfall i Therese-impulsshoppar-alldeles-för-mycket-hela-tiden, men bara lite. Sa faktiskt nej till... en klänning som jag absolut köpt om jag sett den för ett år sen. Så det är inte superallvarligt, meeen ingen mer shopping för Therese den här månaden (förutom vintagemässan).

Skönt ändå med impulsshopping, det är ofta dom som blir ens favoriter. Gick in på myrornas för att köpa skjortor, kom ut med ett par killchinos. Nu är dom avklippta och ser man på, ett bar gubbshorts, precis som jag vill ha dom! 65 kr, inte illa.

Lite andra tillägg till den onödiga garderoben blev ett par brillor från Åhlens för 100 kr och ett diadem från Monki för 40 kr.



Blev tillskott på hattsidan också, ligger nu överst i högen och väntar på sommarkvällar.


Det vore lite kul att räkna hur många klädesplagg eller liknande jag köpt sen jag startade bloggen. Räknade hur många det här året, tror det blev 18, och då var det allt jag lagt upp bilder på. Fast tror jag lagt upp på allt så... det är ju inte så farligt. Skulle man ta med december skulle nog antalet dubblas, julrean ni vet. Jaja, ska ta det som tidsfördriv någon gång. Nu ska det sovas.
Puss och godnatter

heltidsanställd

Jag ska nog införskaffa mig ett konto på lookbook. Fast då måste det tas lite proffsigare bilder på outfitsen. Pless är anlitad på fulltid, synd för henne att hon inte får betalt för jobbet... jo hon kan få mat ibland. Gud så snäll jag är.
Dagens inspiration kommer från just lookbook.

Puss

nu kommer hösten

Det är ju nästan så man blir lite förbannad när man går in på ELLE.se och läser "rött är höstens trendfärg". Jag vet att man alltid är sjukt mycket före nör det gäller mode, och att se sommarkollektioner på vintern är ju okej, men att börja med höst redan innan våren ens hunnit komma, nej tack.

Pastell har ni väl redan fattat att jag gillar, och vill man själv inte gå och köpa ljusrosa byxor och bebisfärgade jackor så kan man ju satsa på smyckerna. Och stora ska dom vara!
Finfint halsband från H&M, 79,50 kr bara.

Puss 

dom gjorde summer 2010 bäst - Balmain

Som alltid det glammigt rockiga. Tror att jag själv håller på att glida ifrån det litegranna men är nog tillbaka om, låt oss säga allt från imorgon till någon gång nästta vecka kanske? det går ju snabbt i hockey som man brukar säga...
Balmain Women's Spring/Summer 2010 Runway PFW
Balmain Women's Spring/Summer 2010 Runway PFW
Nej nu hinner ja inte mer bilder, ska till faster min och fira.

Varför måndagen den 8 mars är så bra

1. Solen inte bara skiner utan den värmer också
2. Jag älskar min nya tröja från H&M
2. Jag har inte multimedia längre och slutar typ två timmar tidigare än jag brukar
3. Det är internationella kvinnodagen (nåt bra måste det ju innebära?)
4. Faster min fyller år så ikväll vankas det feest
5. Jag svettades när jag gick hem från skolan (alltså kan man börja använda vårjackor)
6. Nya ELLE damp ner i min brevlåda tillsammans med H&M magazine och inbjudan till VIP kväll hos TOPSHOP



Puss och hej

oscars

Igår var det också oscarsgalan, inte bara det att man delar ut massor av priser; klänningarna är som från en sagovärld.







Fint

kvinnornas dag 8 mars

Igår var det finalen i project runway, har inte direkt följt den här säsongen, eller har inte sett på flera veckor men var ändå tvungen att se finalen. Tre tjejer i final, alla är himla duktiga designers men framförallt skitduktiga på att sy. Det blev Irina Shabayeva som gick ut som vinnare ur den här tävlingen.

Hon är väl inte den jag lagt mest märke till under tävlingens gång men när man såg hennes slutkollektion framgick det rätt tydligt att hon var den designern som skulle lyckas bäst, mes pågrund av hennes lite extrema stil.

Det är ju väldigt bra att man bedömer inte bara på designen utan på sömnaden också. När man startar eget är det man själv som från början syr alla kläder; alltså är det viktigt att kunna sy. Senare när man blivit big time famous har man ju anställda som syr åt en, men för att överhuvudtaget komma dit måste man helt enkelt kunna klara sig på egen hand.
Puss

V&R

Viktor & Rolfs visning på modeveckan var tydligen en riktig härlig en, inte som alla andra, som det aldrig är när den duon är i farten. Visningen börjar med att de båda kom ut med modellen Kristen McMenamy som hade på sig en gigantisk kappa späckad med volanger. När de andra modellerna i underkläder kommer ut på catwalken, skalas plaggen av Kristen (och hon hade hela kollektionen på sig) och sätts på de andra modellerna. När Kirsten tillslut står i en hudfärgad body kommer modellerna tillbaka och alla kläder sätts på henne igen. Rätt så bra, plus att det tar mycket tid, och eftersom en modevisning ofta inte är särskilt lång blir de ju sketbra.

Kirsten och Viktor & Rolf duon.

rensad garderob

Inget är bättre än söndagar när man inte måste sitta och råplugga hela dagen men ändå har lite tid över till det men ändå har massa tid att göra annat man annars aldrig hinner. Jag menar, börja på den där tröjan som jag tänkt på så länge, kolla igenom alla knappar för att se om det finns något som passar till jackan jag vill sy, kollat i tygskåpet efter tyg till ett par shorts...
OCH det bästa av allt, jag rensade min garderob. Fast jag tycker själv att jag suger på att rensa garderoben, för man ser typ ingen skillnad alls förutam att dte är lite mer städat och ordning. Ändå har jag typ kastat flera kassar med kläder. Idag fick jag iallfall damp och bestämde mig för att möblera om lite bland kläderna och rensa ut för att få lite mer space. Det där sista funkade ju som sagt inte.

I full gång

Efter, lite mer strukturerat.

Vikt och upphängt, försök till färgsortering för att få lite mer ordning på allt.



Och sommarskorna! Snart tas dom ut ur garderoben, längtar!


Puss

Vårsol

Sitter och kollar på en dansfilm, Center stage: Turn it up. Jag vill bara dansa nu på en gång.

Efter en lång och solig dag igår på basidan med grill och ungefär 25 pers i solen drog jag ner på stan med Pless och Erika. På med solbrillorna och ner på stan (jag vill ha sommar) med en inspirationsbild i huvudet för dagens shopping:

Det här är bilden jag pratade om förut, ur Marie Claire Jag vet inte jag bara älskar den. Det här är vår rakt igenom för mig, jag vill ha det alltihopa.
Så, med det i huvudet blev det lite shopping.

Pastellrosa lagom kort, lagom genomskinlig kofta. 199 kr H&M.

Bra under, bra över bra som den är. 149 kr H&M.


Funkar med båda dem tidigare plaggen, måste tyvärr sys in lite i midjan. 50 kr på rean hos Monki.

Nagellack från Viva la Diva 50 kr. Kanske inte är det nagellacket som sitter längt på nageln, men det är nog det nagellacket som håller längst i en låda. Vet inte vad det betyder, innehåller väl nåt som är skitgiftigt, men så får det vara. Ljust rosa eller lite kolafärgade passar fint när vårsolen börjar komma fram.

Nu dags för ett corepass.
puss

Sagolik

Lula magazine. Bara hemsidan får mig att liksom drömma. Det är lite Alice i underlandet över det hella, små videoklipp med vackra färger, fint ljus och plinplongande musik. Mycket alice i underlandet just nu, och inte bara Tim Burtons film, utan inom modet. Minimarket har redan gjort temat, jag tror det var typ ett år sen.

Hattar, rosetter, kostymskor, färgerna... Hur ska man göra stilen? Det är det man får jobba med men den känns kul, lite lekfull men ändå finklädd på samma kul.
Iallafall, Lula, inte så kul hemsida. Men sagolik.
Puss

i vår, då gäller det

I vår, då gäller det. Jag ska skaffa ett jobb och sedan är det slut på dom här snål fasonerna jag avrit tvungen med nu för att spara pengar. Imorgon ska jag nog gå ner på stan och låssas att jag har asmycket pengar, skiter i om jag blir fattig, jag blir ändå lycklig av att shoppa järnet.

I vår, då gäller strumpor i remklackskor.
Milano str RF10 0086

I vår, då gäller skräddat och underkläder som syns.
HR_SS10P_SC_X_MCCARTNEY_0062
I vår, då gäller jeans i alla färger och former; mixat!

I vår, då gäller det att tänka nytt, använda nya material på oväntade ställen. använda gammalt som något nytt och göra rn klassiker på ett nyskapande sätt.

I vår alltså.


marie claire

Fullt upp den här veckan. Har inte ens tid att träna.
Pappa kom hem häromdagen, superstolt, och sa att han hade med sig en modetidning hem från jobbet till mig. Har lite svårt att tro att han skulle ha köpt den (det var antagligen någon som glömt den på flyget, och sen snodde han den) men det var himla gulligt ändå. Har inte läst den förut, marie claire heter den. Den är ungefär som ELLE, så självklart gillar jag den. Slog upp ett modereportage och appade typ andan. Har inte hänt mig förut men det var lite häftigt. Och lite nördigt kanske. Visar en bild senare.
NU kemi. kul.


premiär

Hej hopp den här dagen har jag bara pluggat sen skolan slutade. Supermysigt. Nej men helt okej, har suttit och lssnat på lite fin mucsik och kollat på sofia när hon först dampar för att hon inte fattar matten och sen dansar av lycka när hon kommer på hur man gör.

Idag har Alice i underlandet av Tim Burton premiär, man kanske ska ta sitt biokort och gå och se den i helgen. Kanske  lite midag på någon fancy restaurang. Ohja pengarna rullar in.

Puss

579

Nu sitter jag i min soffa och kollar på film med Plass, inte för att man har tid med sånt men skit samma. Lite tid måste man ju ta för sig själv.

Snälla vår kan du bara komma nu? Jag vill kunna gå till skolan i dom kläderna jag ser i spegeln, inte påpälsad med vantar och mössor och halsdukar och fet jäkla jacka. Hoppas bara det ör som dom säger att en riktig vinter ger en riktig sommar, och med den här vintern borde det vara 30 grader och sol från maj till september.

Kände lite vårkänsla idag ändå med mina aprikosfärgade shorts.

Shorts från Gina Tricot
Linnet är mammas gammla, ett sovlinne från Victoria Secret
Kavaj från
579, kedja från USA

Puss

korta mjukisar

Nej alltså det har tagit tid men mjukistrenden är sjukt cool. Vet bara inte hur den ska...attackeras. Hur kan man föra in det långsamt? Eller måste man köra pang på mjukisbyxor med hög midja?

19 årig tjej från Nederländerna gjorde den på det här viset med uppkavlade shorts från H&Ms killavdelning. Varför inte? Kan vara ganska skönt på sommarn säger jag.

Puss

Pärlor, pärlor, pärlor...

Efter att gått upp senast sju fem dagar i rad och dött före nio på kvällarna av utmattning var jag klarvaken imårse när klockan ringde. Hade då två timmar att ducha och klä på mig, rätt så mycket helt enkelt. Och tur var väl det, har aldrig haft så svårt att bestämma vad jag ska ha på mig!
Gick från min garderob, till mammas garderob, ner till tvättstugan, in i min garderob igen, kollade Andreas garderob, pappas också, tillbaka till mammas där jag tillslut bestämde mig för ett par kostymbyxor. Sen var det samma veva igen för att bestämma tröja och sen kofta... Det enda jag hade att gå på var att jag ville ha röda läppar, uppsatt frisyr och nedtonade färger på kläderna. Jag hann nätt och jämt på dom där timmarna, men hade egentligen kunnat ta några timmar till. Läraren var sjuk och min första lektion började då halv två...

 
Efter en lång tid av rock, glam och mörk bohem känner jag att ett stilbyte är påväg. Eller nej ett smakbytte, villet är värre eftersom jag då (av brist på pengar) tvingas ha alla gamla kläder som jag inte längre gillar lika mycket.
Varför är man inte rik?

vårsugen

Tillbaka till kylan. Det är inte rätt att man kommer tillbaka till kylan när man har varit på skidsemester, det ska vara tvärt om. Men jaja, så kan livet vara ibland. 

Någon som vet om New Yorker är svenskt? För det fanns i Schweiz, så det kanske kommer därifrån?

Dags att dra ner på stan tror jag. Kolla om det finns något kvar av Sonia Rykiel, leta efter pastellfärade vårkläder. Köpa ett par svarta herr kostymbyxor second hand. Köpa klockor. Köpa ljusbrun hårfärg. Köpa mörkrött läppstift.
HAr jag pengar till det här? Nej.


Jenasklänning från Cubus, skor från Din Sko. Skulle ju inte vara helt fel med dom här en vårdag, om nu snön kan ta och smälta bort någongång.
Puss


RSS 2.0