på blogawards

Elin Östman @ Veckorevyn Blogawards 2010
Dollyblond i långklänning och ansiktssmycke.
Rebecca Simonsson @ Veckorevyn Blogawards 2010
Rebecca Simonsson i sammet och röda lockar.

Columbine Smille i höstiga färger och päls.
Puss

rockabilly och min nya väska




Puss


DLR - den lilla röda

Hej hopp gick ner på stan med Pless Mark och Sickan idag. Mark skulle köpa hängslen (det gjorde han), Pless skulle köpa skor och väska (kirrat) och sickan skulle köpa något fint (hon lyckades inte köpa något alls, så nej, inget fint..) och jag skulle inte köpa nånting alls (misslyckades). Fast jag bestämde mig efter ett tag att jo, jag ska köpa en röd klänning och det lyckades jag me så det var ju bra jobbat av mig.

H&M, 100 kr. Dom rear ut en hel bunt fina klänningar för låga priser på nedvåningen. Men jag tipsar nog alla att skaffa en liten röd en! Så nu har jag nåt till imorgon, och blir det riktigt kallt drar jag på mig pälsmysjackan utanpå de. Här är en bild på den förretsen.

Med guldsmucken och höglackat kommer det iof se ut som jag tror att jag är någon slags överklädd hollywodmorsa. Men jag gillart. Det står ändå på biljetten att man ska vara vårdat klädd. Eller nåt sånt.
Puss

wildfire

Ännu en från Vintagemässan. Den är ganska hemsk utan bälte, men med älskar jag den. Det var en asiatisk tjej som bara pratade engelska som sålde den till mig för 150 pix. Hon sålde bara kläder ur sin egen garderob och saker i skinn och mocka som hennes kompisar sytt själva. Skumma grejer men den här tyckte jag själv var ett litet guldkorn.


Idag beställde jag äntligen en ny mobil. Bestämde mig att pengarna inte var värda att jag skulle fortsätta ha den här jäkla skitmobilen så höpte mig en htc wildfire. Mh den är fin.

Nu ska jag lära mig allt om 1800-talets författare. Skoj...
Puss

Fint från D&G Ss

Modevecka i Milano och måste säga att av det jag spanat så blev ja rätt så kär i D&Gs visning. Den är så härlig och jag skulle aldrig banga på att gå runt i deras söta skor och blommiga kläder. Det bara skriker vår och sommar om hela kollektionen och jag har aldrig varit mer otaggad på vinter...





Jag älskar den här väskan, helt underbar!


Skorna är klockrena. Och lite smålika ett par av skorna från minimarket som ja la upp i ett tiigare inlägg. Btw finns dom skorna från minimarken nu på Holmlunds för 399 svenska kronor. Om jag är sugen, men fasiken der blir ju oktober nu, kommer inte kunna använda dom på hur länge som helst o då kanske kärleken är borta...

Skulle inte tror de.

Puss

fin kärlek på kort











lever dubbelliv

moderedo


forever is only the beginning

Jag har inte riktigt vant mig vid att det är så kallt än. Jag vet liksom inte hur jag ska klä mig. Inte det att jag inte har kläder så det räcker så jag kan klä mig varmt, jag bara har lite svårt för att göra det. Iallafall så har jag en ny kärlek i höst och det är för byxor. Är ju egentligen ganska mycket av en strumpbyxtjej men kom på att det kanske jag borde sluta vara eftersom alla mina strumpbyxor går sönder efter typ en kvart. Plus att det är ju varmt, byxor alltså.
Så byxor blev det idag, mina nya som jag köpte på vintagemässan, men tänkte inte på att jag kanske borde ha strumpor och drog på mig espandrillos. Lite kallt om tårna.


När jag och Irene strövade runt vid Slussen i lördags såg jag en tröja inne på Monki. Det var bara en vanlig t-shirt med textryck så tänkte inte mer på de. Men texten liksom fastnade i mitt huvud och på kvällen kom jag på mig själv med att skriva det på armen. Tatuera en liten smal textrad skulle ju inte vara helt fel, och det är nåt med den här texten.

Forever is only the beginning
Puss


en dag i stockholm

Igår var det vintagemässan och jag va där med kära kusin Irene. Lika kul som alltid, men fan va vi har dålig humor när vi börjar bli lite trötta.

Vi fick lite shoppat båda två och är nöjdnöjd med köpen. Tar kort sen och lägger ut. Irene höll utkik efter kändisar men tror inte det blev någon för hennes del. Jag däremot såg Pelle från The Hives på mässan, galet stilig grabb de där.


















Och alltid lika kul att bara vara i stockholm, älskar nog ändå den staden. Det är sån fart på allt och alla, och det finns så många med bra stil där. det gillar jag skarpt.

Puss

nej jag ändra mig; om jag skulle vara en sko så skulle jag vara en sko från TOPSHOP.


Puss


Om jag skulle vara en sko, skulle jag vara en sko från minimarket.






Puss


spetsigt och randigt

Mamma har köpt hårfärg åt mig! Toppenmamma man har alltså! Ser super ut, en ljus färg och blonda slingor. Har alltså planer på att stanna blondie ett tag till. Nu ska jag bara hitta tid till att färga oxå, tar ju typ 3 timmar när det är så mycket.

Imorgon drar jag till vintagemässan med Irene, ska bli galet nice! Heldag i stockholm blir de här! Ska spana på en liten väska, typ som min älskling som blev stulen i magaluf... Får se vad som hittas! Annars är jag sugen på höstiga ocg vintriga små grejjer, vet inte riktigt vad. Ett par sköna skinnhandskar kanske? Knästrumpor och kängor? Någon fräsig mössa? Vem vet va man kan hitta!?

Idag var det randigt och spets, fick en liten känsla av gammalt. "Jag vill inreda en liten stuga i spetsgardiner och måla allt vitt." Så kändes de.


Snart drar jag på power och core med Mark o Robert, kommer känna mig galet stark alltså.

Sen blir de chillkväll, måste vila upp mig för imårrn!
Puss

nej

Idag var det skolfoto, gu så kul, och vi var typ 10 pers där, gu så kul. Nu vet ja inte om jag orkar.
Puss

höstfavoriter

Puss

finklädda män

Äntligen är min kameria tillbaka efter några övernattningar hos fru hellmer. Skönt o ha den hemma igen, min lilla bebis. Okej överdriv.

Ett till användningssätt för mina sjalar! (älskar mina sjalar!) Skärp blev det idag. Jeansväst och knästrumpor.
Skönt ja, fin dag ja och jag tänkte köpa hårfärg men orkade verkligen inte. Blev fika med pless på cappuccinos mysiga uteservering i solen istället.

Hade en disskussion om finklädda män och kvinnor och att det finns mer valmöjlighet för tjejer när man ska klä upp sig. Men är det verkligen så farligt? Jag menar vi har kjolen och klänningen i olika modeller, men det finns väl slipsar och skjortor och allt vad det är i olika färger och former för killar med? Så egentligen är det väl inte så stor skillnad, bara det att killar oftast har basic svart-kostym-vit-skjorta när dem är uppklädda och därför tänker vi att dem inte har så mycket o välja på. Eller?














Puss



opening cermony












Chloe Sevigny för Opening Cermony våren 2011. Ehm, kär? Jarrå.
Puss


klockor och politik

Inte bara har ju sverigedemokraterna kommit in i riksdagen, men dom kommer ju oxå stå som vågmästare. Och dom är ju skitnöjda, det kunde ju inte ha blivit bättre för dem. Förstår jag de rätt är det dock ganska många som skäms över sverige just nu, inklusive mig själv. Vart är vi påväg egentligen?

Så inte helt konstigt att det första inlägget på blogg.se är det här, där det görst reklam för Triwas nya klocka Tolerance. Målet med att lansera den här klockan är nämligen att motverka rasism, hur det nu ska gå till med hjälp av en klocka. I kampanjen ser vi tillexempel Timbuktu med en klocka på armen.


Triwa har ju blivit riktigt stora med sina färgglada klockor som var o varannan människa har nu, men den här är lite mer nedtonad. Kanske ska köpa en?
Puss

helrött; helrätt

Som jag sa förut, min älsklig just nu är röd. Och det är inte bara min älskling, modevärlden är kär. Bloggarna, modereportrarna, designersarna... Jag gjorde det med en röd pennkjol och ett rött linne med volang. Röda smycken på det, men jag struntade i dem röda strumpbyxorna och skorna, kanske nästa gång.





Valentino
Puss

vintagemässa

Nästa helg är det vintagemässan! Toppen! Och hör på dehär: dem 100 första båda dagarna får goodiebags! Megatoppen!

Puss

pälsdjur


hej fredag

Fick några påsar kläder igår av mormor till vårt projektarbete, och sen fick jag också en del grejer hon plockat ihop till mig; skärp och väskor. Och bland gobitarna drog jag fram ett blått mockaskärp som man bara såg, och kände, att det här skärpet är inte från någon marknad i södra spanien direkt. Och nej. Yves Saint Laurent, made in France. Man tänker att det inte spelar någon roll med märket, men att hålla i ett märkesplagg, eller i det här fallet ett bälte, får en liksom att tänka om. Samma sak tänker jag varje gång jag använder min jacka från Fift Avenue Shoe Repair, det är något som är annorlunda, typ att man känner att det är omtanke i varje söm.

Iallafall passade bältet fint in i min höstiga outfit idag.




Just nu är jag rätt så rastlös o det har jag vart hela dagen, vet inte varför. Har varit och käkat buffé med klassen idag, mys. Och beställt studentmössa! Jäklar du, himla dyrt det blev... Köpte jackan oxå, imorgon ska jag testa den med mössa o vantar o hela baletten för o se om den passar med allt annat jag har till vintern. Visar bild senare.
Snart hoppas jag att gojlen ringer och säger att han har slutat kolla på debatten och kommer till stan och dricker öl med mej, är dock rädd att jag får vänta ett tag till...
Puss


dagens tips


Snyggt och billigt! Fårullskragen kombinerat med skinnjackan är en superhöstkombo! Hittas på H&M.
Puss

gör det själv - skosmycke

Ville ju köpa skorna från monki med sammetsrosetter, men bestämde mig för nej. Så nu har jag gjort mina egna sammetsrosetter iallafall, som jag kan sätta på vilka skor jag vill!


Steg för steg, så här gör man!

1. Skaffa lite sammetstyg, passande sytråd och en bra sax!


2. Klipp till två bitar av tyget, ca 15 gånger 30 cm.


3. Vik sedan ihop bitarna såhär! Tillslut ska du ha fått ett fint litet paket.










4. Linda sedan sytråden mååånga varv runt mitten av tygpaketet. Se till att dra åt ordentligt och att det verkligen är på mitten! Om det behövs kan du också sy ihop på kanterna. Jag gjorde det för att det skulle hålla ihop bättre och se lite snyggare ut.


5. Sen behöver du två klämmor, som du klipper av i passande längd så de inte syns om du placerar de på undersidan av rosetten.


6. Sy sedan fast klämmorna på undersidan av rosetterna, se till att de sitter ordentligt!


7. Sen är rosetterna färdiga och bara att klämma fast på vilka pumps du vill! Går också att använda på kläder och i håret!


De e riktigt enkelt och tar inte lång tid alls!
Pusspuss


min framtida jacka

Went shopping. I did good. Höstiga färger blev det iallafall. Tillexempel en röd pennkjol för 65 kr.
Höstens färg? Rött.
Och så köpte jag en till sjal för 30 kr, oh en riktigt fin en.
Höstens huvudbonad? Knuten sjal.
Båda dem köptes på Myrornas, och vill ni se dem finns det bild på vår projektarbetesblogg, ReDo!
Hittade äntligen ett par knästrumpor också, på Indiska!
Och äntligen en blommig korsett, på lindex!
Och sen kunde jag inte låta bli ett linne på Gina i fiiinaste blommiga mönstret. Kunde inte motstå färgerna!

250 kr

60 kr

149 kr

Och så tror jag att jag har hittat den rätta vinterjackan för mig. Jag  tror det. Men jacka är inte sånt man impulsköper. Så jag har lagt undan den och köper den imorgon.

Puss


jag och min älskling på huvudet


Puss


favoriter


Men snälla, jag vill så himla mycket ha dem. Ska jag verkligen? Ett till par skor? Märkte idag att jag har inte ens så mycket skor som jag älskar som jag faktiskt kan använda varje dag. Jag har alla mina klackisar som jag kan kolla på och typ känna käärleek, men kanske inte heldag i skolan? Ohh, svårt beslut.
Och sen är det ett par byxor oxå, på H&M. har jag råd eller? Nej tror inte det. Men kanskee...

Puss

lost

Enkelt är ofta finast. Köpte den här tröjan på rean på weekday. Egentligen går den typ ner till knäna och ser (och känns) faktiskt ut lite som ett nattlinne. Meen, inte idag.

Byxorna är skitsköna, men det är helt klart något allvarligt fel på dem. Dom liksom, vrider sig så att sömmarna är frampå benen. Hm, inte bra.
Puss


välkommen hem

Antar att någon började märka att det tog lite tid med min tidning, för nu låg den på köksbordet när jag kom hem! helt ny, och nu ska jag snjuta, ingen sömn inatt heller..

Puss

missing!

Det står att den nya ELLE-ska ha kommit nu. Vart är mitt nummer? Snart ringer jag och klagar.

Puss

stilrent

Lite förändringar i designen, behövde något som var lite mer stilrent.

lånekjol

Skön hosta man dragit på sig, sov typ ingenting inatt. Skolan börjar om en timme, skönt att kunna ta det lungt på morgonen iallafall. Pappa tyckte jag såg kvinnlig ut idag, "med håret och allt". Tack, eller? Jag tror det.

Kjolen är farmors, jag bara lånar den ur vår insamlade-kläder-kasse. Lovar att lämna tillbaka den...
Puss

munkjackan

Först var det mjukisbyxor, sen dom höga mjukisshortsen och nu har även munkjackan smugit sig upp bland modefavoriterna. Och ja, dem tidigare mjukistrenderna har ju funkat så varför inte? Så hitta en snygg modell o se vad man kan göra med den.
HR_cheap-monday-2

HR_acne-5
Fast är lite småskept.
Puss

??

Har inget sex and the city kvar att kolla på. Vet inte vad det hemskaste är, just att jag inte har mer att kolla på, eller att jag typ ville lägga mig och gråta när jag märkte det. Liv någon?


stickat,flätat,lockigt,långt

Har vart en upptagen helg, rätt så. Tror jag har varit hemma kanske 3 timmar sen i fredags, full fart. Kulturnatten blev trots allt himla lyckad. Käk och för hemma hos pless med en skön skara tjejer, och sen framfickan som hade bartömning och vällde över med folk.

Igår började ensam mamma söker. Det är ju helt klart det bästa med hösten, det är såå braa! Jag bara älskar, och erika och lollo gästade min soffa för att vara med på premiären. Sofia den sjuka flickan kunde inte vara med, nästa vecka ska hon för tusan va här!

Stickade klart mitt pannband också som jag började på för ett tag sen. Like it.



Mixade med stort hår och långklänning. Skönt.

Nu ska jag kolla på lite mer sex and the city.
Puss

min sköna

Fixat och kollat på alla bilder från igår nu och det finns en del goingar. Här är några favoriter!
























Scnyggt!
Puss


sjukstugan

Satt vad som kändes som en evighet på matten och lyckades göra typ tre tal, sen gick jag hem, mådde inget vidare. Nu sitter jag och kollar på sex and the city boxen jag fick låna av kusin min, eller egentligen lånade jag bara halva boxen och nu är den strax slut så måste fixa andra halvan snart! Iallafall, känner mig lite bättre nu (tror ja, ja har inte riktigt rört mig sen jag kom hem) så ikväll ska vi nog ut. Imorgon är det kulturnatten, vad ska man då hitta på?

Totalstäda garderoben igår (eller okej, jag vek allting) och hittade en kjol som jag köpte i USA förut som jag typ använt en gång om ens det. Den fick en chans idag, och jo, fint.

Men å andra sidan, har man inte använt en kjol på typ ett år o man tillomed glömt bort den, behöver man den verkligen då??

Puss

höstfavoriter

Kom precis hem från fotograferingen med Irene! Galet kul var det, fick fria händer att styla som jag ville. Tog mina höstfavoriter och gjorde fem eller sex olika outfits och kusinen fixade en egen också.
Favoriterna för hösten som jag fick med är knästrumporna, långkjolen, långklänningen, pälsjackan, luftigt lager-på-lager, hatt och hög gubbbyxa.

Bilderna ska jag visa senare!
Puss


dubbelarbetande

Dubbelt så mycket jobb nu med två bloggar som ska skötas! Den nya bloggen har jag med Lisa som är min partner i projektarbetet ReDo!
Ni borde kolla in bloggen o följa vårt arbete!
Här är loggan för vårt arbete som jag ritat, den finns på bloggen och i facebookgruppen ReDo som alla borde gå med i om ni inte gjort det! Där kommer tider för modevisningarna komma upp, vi bokade idag!!

Idag var jag 50-tals inspirerad efter att ha läst ELLE och kollat på Sex and the City i flera timmar igår.
 


Nu ska jag städa rummet (ni kanske ser den fina klädhögen på stolen? så ser typ hela mitt rum ut) och äta god middag! Imorgon ska jag ha photoshoot med Irene! Dunderklubben!
Puss

som en sista sommardag

Fick precis en fin utskällning för att jag borde vara hemma mer och hjälpa till med min lilla bror. Som inte alls är så liten utan börjar gymnasiet nästa år men som man tydligen måste ta hand om enligt pappa. Om brorsan fick bestämma skulle han nog gärna lämnas själv. Men jaa, sånt får man väl ta ibland...

Blev ett snabbt ombyte hemma imorse, sen till skolan. Blommig kjol och ljust rosa tröja. Som ett sista hopp om sommar, och det har varit en himla fin dag, men vi går mot mörkare tider.

Puss

hej då arvid!

Igår hade vi adjömiddag på Tavernan för Arvid. Han drar nu till österrrike ett år, kul för han, tråkigt för oss!


Sen blev det övernattning hos Härd för min del, och en riktig dunderfrukost fick man imorse!

Hon kallaaar deee: SKINKÄGG! Ja, alltså i vanliga fall brukar hon bara ha ägg och skinka, men idag lyxade vi till det med ostsalami, ostskivor och ruccola. Riktigt smarrigt!
Puss

ringar i öronen


Gillar mina ringar på fingrarna, men att sätta dom i öronen funkar också fint. Till det blev det en mysig beigh style.

Dom nya skorna är dundersköna.
Puss

37:a

Ibland önskar man ju bara att man hade mindre fötter. Tillexempel när man hittar ett par snygga skor på rean men det bara finns ett par kvar och det är ALDRIG en 39, för det är så vanlig storlek. Eller som nu, när det är en tjej som säljer ett  par äkta Lauboutins för 800 kr på sin blogg, och dom är i storlek 37. Nu hade jag velat va en 37:a.

Puss


yendo

Sitter på altanen och sippar C-vitaminbrus i solen. Kan vara sista värmen, bäst att ta vara på den.

Nu har jag fått ut pengarna på försäkringen för att min väska blev stulen, och nu är frågan om jag ska köpa en ny mobil eller inte. Helst skulle jag vilja ha en xferia mini, men jag har hittat en lookalike för 1,5 tusen mindre pengar vilket är ganska lockande.

Sony Ericsson Yendo, kan det vara mobilen för mig kanske?
Puss

skoshoppat

I fredags drog jag till stan efter skolan med Unni, tog en fika på Storken med henne, Agnes, Felix, Malin och Johanna och drog sen och tränade. Och så shoppade vi skor på skopunkten. 3e paret på köpet, jag och unni köpte tillsammans, så vi fick 175 kr rabatt ivar. Jag köpte två par skor, ett par sköna att gå ut i och ett par till kalla höst och vinterdagar.



Dom svarta testade jag på kvällen när vi drog ut,blev en väldigt lyckad kväll. Kanske inte tack vare skorna, men jag slapp iallafall fotont.
Köpte också ett par svarta jeans också, 100 kr rabatt på alla jeans på H&M, plus 50 kr rabattkupong gjorde att jeansen kostade 50 kr. Helt okej. Så nu har jag bockat av några punkter på shoppinglistan.
Puss


2 gånger outfits


Baddräkt, här som body, H&M.
Byxor, Monki.
Skärp, pappas.


 
Kavaj, 5-7-9.
Top, H&M.
Kjol, myrornas.
Knästrumpor, avklippta strumpbyxor från H&M.
Skärp, pappas.
Puss

shoppinglista

Tror att jag har hittat det här årets inköp av höstsko:

Fast i mörkbrunt. Från skopunkternas, men av egen erfarenhet så håller dem både värme- och kvalitetsmässigt ett ganska bra tag. Drar nog ner och köper dem imorgon. Också på min shoppinglista:
- Svarta jeans
- Puder
- Svarta knästrumpor
- Liten handväska
- Varm och snygg höst/vinter jacka

Puss

Lanvin

Har precis ätit en middag på unico med kära kusin Lovisa. Som vanligt blev det mycket snack om mode, och enligt en kompis till kusin min var det nya stora sammarbetet med H&M (förutom det hemliga som man då inte får veta förrän på måndag) Lanvin. Det vore ju helt dunder, så sprang hem och kollade och jovisst, 23 november släpps kollektionen i butik och 2 november kommer man kunna se vad som väntas. Ca 60 plagg o 20 accessoarer, hälften herr hälften dam. Det kan bli kul!

Puss

80-tal

Pappa satte mig på att fixa 80-tals outfit till honom. Till på lördag. Jaha, då ska vi se vad vi kan rota fram.
Inspiration:

Puss

hemligt samarbete

9 september släpper H&M nästa designsamarbete. Men inte förräns på måndag får vi veta vem/vilka designersana är. H&M har dock lagt ut några videos i olika forum där designersana pratar, men man får aldrig se ansikten. Ganska kul, så det är bara att kolla och gissa.
Puss

lookbook-favoriter



Bag from storets.com, Shirt & Bolero from Vintage, Shoes from Kickers, Jean from Bershka
Puss

jag ser din bh

Japp, det var första kommentaren man fick av fru sara när man kom till skolan. Eller nej, först tyckte hon faktiskt att jag hade en fin "frenchcoat". Hon ser och påpekar iallafall vad jag har på mig, alltid något!

Efter att jag stukade foten för några veckor sedan, två helger irad, har jag blivit lite skraj för att använda mina klackskor. Lite trist eftersom jag köpt typ tre nya par i sommar som är galet snygga. Kanske ska ta och våga snart, högklackssäsongen är ju trots allt slut snart. Bäst att passa på.
Puss

långkjol

Igår åkte långkjolen på, fast den är fan på gränsen att vara för lång. Kanske får sy upp den lite.

Blev mycket jobb med projektarbetet också. Loggan och bloggen är klar, ni får se senare.

Kvällen spenderades på terassen med Sofia, Pless, Sickan, Elin och Hanna efetrsom Sickan fyllde 18! Grattis till henne!
Nu drar jag till skolan i regnet..
Puss

RSS 2.0