tidslinje

Skulle man sammanfatta stilen som finns nu, stilen för 2000 talet, så är det ju en blandning av hela 1900 talet. Så 1900 dårå...

Bilden är datera mode 1902. Långklänningar och smal midja, kvinnligt helt enkelt. Kan ses i de tajta midjebälterna och de långa maxiklänningarna.





1920 talet, kvinnan blev en del av samhället och det återspeglades i kläderna.
Raka siluetter, kort hår. Skulle kunna säga att dagens använd-din-killes-kläder
återspeglas i det fast något extremare. Då ville man ta den manliga modellen,
nu bara tar man deras kläder.



1930, det kvinnliga kommer tillbaka, mest hos överklass med mycket diamanter. Hår a la marilyn Monroe med sofistikerade vågar och röda läppar.



1940 var det arbetarklass och hemmafruar, Klänningarna gick underknäd,
 de var åtsnörda i midjan och funkade perfekt att knyta ett förkläde runt.




1950, sett grease? På bilden har vi ena sidan av 50-talet men sen så har vi ju den andra, danny suko med gänget i skinnjackor och tajta svarta jeans. Den sidan är nog den som syns mest idag.

Kloxkklänningar i straka färger, finns att hitta i många sommarkollektioner den här sommaren.

1970, en personlig favorit måste jag säga. Hippiehippiehippie. Höga,vida jeams, brumt, oranget, gult och grönt. Finns ju överallt i modevärlden nu, kanske inte taget rakt från 70-talet men inspirerat.











1980 visas bäst genom killmodet. Jag behöver inte säga något, det är bara underbart. Kan man kanske se de färggranna chinosarna och snörskorna som är så himla populära nu? och sjuuukt snygga!

90-talet tänker jag inte ens försöka hitta en bild ifrån. Gå hem och kolla skolkatalogen från när du gick i trean. Inte okej.
Pusspuss

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0