God jul och gott nytt

Jag kom på igår att det inte finns någon bra klädsel för sånna där situationer, så det blev leggins, linne, shorts och kavaj. Funkar alltid.
Nu försöker jag packa, vilket är skitsvårt. Det är mycket lättare att packa för solsemester på sommaren när man faktiskt använder dom plaggen man packar. Men nu packar jag ner sommarklänningar och bikinis som jag inte ens vet om dom passar. Men det visar sig väl när vi kommer fram.
Om två timmar går planet mot Thailand, jag kommer hem 7e januari. Ses 2011 helt enkelt och hoppas det blir skitkallt här hemma så ni lider ordentligt!
Finns det en dator så kanske jag bloggar. Men annars blir det en fin bloggpaus nu!
God jul och gott nytt på er!
Puss

kallt om benen

Julavslutning idag då! Domkyrkan ger mig alltid en speciell myskänsla, med ljusen och takmålningarna och akustiken.
Spetshortsen med överlappande tröja och markerad midja blev som det såg ut i mitt huvud, och med sjalen och de avklippta strumpbyxbenen på armarna gjorde susen. Inte så varmt dock.
Nu ska jag klä på mig för en kväll på Birger, men vad tar man på sig där? För det är ju svinkallt ute men inne är det ju antagligen varmt som satan. Får se.
Puss

03 Mina föräldrar

Mamma Ann och pappa Thomas träffades på utbildningen i USA. Mamma var den som tog steget och sa vad hon kände, trots att hon då hade en dåvarande pojkvän. Dom gifte sig 94, den varmaste sommaren under en oändlighet. I sommras firades den 16e bröllopsdagen, fortfarande lyckligt gifta alltså. Mamma ville ha två barn före 30 och det fick hon. Pappa vill ha fler barn nu men det får han inte... Det är alltså mamma som bestämmer.
En bild från deras bröllop som jag målat i blyerts.

Puss

julfirande nr 3

Japp, egentligen skulle det bli julbord på hammrskog men vi var felbokade så det blev inget. Istället blev det julbord hemma hos oss, och sen julgodis och julklappsuttdelning runt plastgranen. Lite mer pengar, ett presentkort på Gina och ett par shorts som farmor menade är ett par sovshorts men som jag kommer använda som vanliga om det funkar. Har inte testat dom än så kvarstår att se.
Men om shortsen passar kan dom vara riktigt snygga med en överlappande tröja och markerad midja!
Imorgon är det dags för julavslutning i domkyrkan. Mys.
Puss

It's all about the make up

Testar en ny sminkvariant, med ingen mascara alls på underfransarna utan massor med vit kajal, och längst övre ögonfranskanten en tjock svart utsmetad linje med kajal och ovanpå de mörk ögonskugga.
Nu drar jag till skulan, idag ska vi bowla. Skoj.
Puss

julklappar

Efter julfirandet har kontot och biblioteket bättrats på lite. Tyvärr hade jag läs den ena boken och hade den andra så jag får springa och byta dom någon dag.
Själv gav jag bort ett album till Lovisa med foton på henne och mig under 90-talet. Jag blev supernöjd, det är kul att samla alla minnen sådär på ett ställe. Fast det där var ju bara en liten del av alla foton, men det var foton hon inte sett vilket gjorde det väldigt kul.
Pusspuss

Julfirande nr 2

Igår var det hela östmanssläkten, nu blir det jonsson sidan som kommer på jullunch. Iklädd shorts men med rött skramel runt halsen för lite julkänsla!
Det här blir den första julklappsutdelningen. Spännande!
Puss

smyckad i kedjor

Förutom skorna köpte jag också ett halsband på Monki, som jag tyckte va galet coolt. Tänk det till en svart tajt klänning med djup urringning i ryggen. Mums.
Puss

Lilljul med hela tjocka släkten

Nu sitter jag och kollar på musikhjälpen på 2an. Ganska kul såhär framåt småtimmarna.
Puss

put your new shoes on

Idag drog jag till stan med några flickor som skulle köpa julklappar. Själv följde jag bara med som stöd. Det var ganska kul att se julklappskaoset utan att själv vara i det. Så jag gick runt och kollade lite bara, och helt plötsligt hitade jag mina skor på rea så nu har jag 40 kr på mitt konto. Toppen.

Efter Monki sprang jag in på H&M. Dom har sjukt mycket fina kläder på H&M just nu. Jag var tvungen att springa ut därifrån för att inte få köppanik. Iof inga pengar så ganska lungt. Men risk för deprission.
Puss

Gårdagens julbordsknyt


Puss

nyvaxad

Hej hopp nu har jag för första gången i mitt liv vaxat benen på en salong. För er som inte gjort det kan jag säga att det inte är så himla hemskt. Lite ont kan det väl göra ibland men man står ju ut när man vet att man kommer slippa raka benen på en månad.
Ikväll ska jag käka mitt första julbord och det blir här hemma med tjejerna i klassen. Mums. Nu ska jag städa mitt rum så alla tror att jag alltid har det fett rent överallt. Som om dom kommer gå på det.
Puss

Julen till ära

Som sagt, fullt upp! Snart har jag bockat av min lista för vad som ska göras idag.
Röda naglar och röd pennkjol julen till ära. Fast det är en vecka kvar imorgon. Men det är ju inte så noga.
Puss


fullspäckat

Nu har jag bakat pepparkakor!
Min vecka kvar i Sverige är ganska fullbokad.
Onsdag
Plugga till psykologiprov
Torsdag
Psykologiprov
Fixa julkklappar
Fredag
Luncha med mamma och gudmor
Vaxning (gah!)
Julbord med klasstjejerna
Lördag
Julbaka
Lilljul med släkten!
Söndag
Plugga
Packa!
Kusinerna hit på julfika
Måndag
Fira jul med farmor farfar mormor morfar...
Tisdag
Skolavslutning
Lunch med klassen (hoppas jag)
Julmiddag med Ylva och Mgnus
Birger
Onsdag
Fixa sista julgrejerna
Packa det sista
Planet går kl 15!
Ja som ni ser, fullt upp, men kan kanske klämma in något mer...
Puss

mitt liv tillbaka

Nu har jag äntligen fått tag på alla mina grejer, kameran, sminket.... Osminkad hela veckan har ändå vart rätt skönt. Fast jag gillar ju att sminka mig, så det var lite tråkigt.
Men idag fick jag iallafall på mig söta kläder med vit kjol, rosa genomskinligt och nitar.
Nu måste jag plugga psykologi, men det vill jag inte.
Puss

Ny ELLE

Läsning för iallafall en del av flygresan om en vecka! Så den ska jag låta ligga nu, jepp. Kanske tjuvkikar lite.

Puss

H&M på gala

Nu finns det fler chanser att komma in på ELLE-galan! I en del utvalda H&M-butiker (tex den i stan) finns det utställda bakgrunder för fotografering. Det man gör för att tävla är att gå till butiken, välja ut en outfit man skulle vilja bära på galan, låta nån fota med mobilen och MMSa in bilden till 71160. Klart, nu är du med och tävlar! Ganska kul grej va?!
styladej
Här kan du läsa mer!
Puss

dagens tips

Hej, nu är jag tillbaka efter helg och delprov i fysik. Känns som jag återstått från de döda. Jag sov 16 timmar när jag kom hem i söndags, vilket säger en del om helgen. Sjukt kul helg, med alpernamiddag på fredag och fira Jällrud 20 år på lördagen.
På lördagen hade jag min blommiga korsett, och jag har ett litet tips till alla som äger något liknande: ha inte på dig det under en 12-timmar partt kväll, och framförallt sov inte i den! Jag har köttsår där korsetten skavt mot huden...
Bilderna är Maria Pets från fejjan, lite bilder från lördags kommer när jag får tillbaka min kamera från tidigare nämnd flicka. För just nu är typ hela mitt liv där, inkulsive mobilladdare.
Puss

Sugen på sotade ögon?

Ikväll blir det alperna-middag, det kommer bli riktigt kul de! Och imorgon födelsedagsfest, kanske sotade ögon? För dig som också är lite sugen, finns en fin liten guide här!
Nu blir det nog ingen blogg förräns.... ja tidigast söndag!
HA EN FIN HELG!
Puss

Favoriter

Något som jag själv tycker är inspirerande är att kolla tillbaka på gamla outfits. Här är några av mina egna favoriter från senaste tiden!
Hoppas det kan ge er lite inspiration också!
Puss

färgkänsla

Det här med färger kan vara svårt ibland, gränsen mellan att inte matcha eller vara supersnyggt är liten. Idag blev kombinationen ljust lila, brunt och guld. För mig är det en fin färgkombo! Mormors gamla bälte kopplade ihoh byxorna och tröjan, sånt gillar vi.
Jag har alldeles för mycket nu, men jag vill verkligen inte plugga.
Puss

diamanter

Ibland är det bara skönt att absolut inte ha någonting tajt och obekvämt på sig. Som tillexempel idag, när jag började halv nio, skulle ha prov och efter skolan skulle ner på stan för presentköp. Dagen krävde helt enkelt sköna kläder, och vad är då bättre än jumpsuit och lös tunika? Nada.
Plus diamanter i öronen och diamanter på handlederna.
Diamantörhängerna köpte jag förresten i Thailand. Det som är kul är att jag inte köpte jättemycket grejer där, men det är verkligen grejer jag använder och tycker mycket om:
Mulberry väska
Ray Ban brillor
Låga converse
Diamantörhängen
Birkenstock
Plånbok
Mycket av det fejk såklart, men har använt allt massor! Så hoppas på lika bra kap den här gången.
Förresten kom jag på att jag inte kommer shoppa förrän 2011, i Bangkok. Det ni.
Puss

affordable luxury

Lindex har en speciell kollektion med fina underkläder, och där ingår också det här finfina halsbandet som jag absolut inte skulle banga på!

249 kr.

Svenskaprovet är precis avklarat, nästa: fysiklektion. Woho.
Puss

årets julklapp

Sitter med limtuben i högsta hugg; här pysslas det julklapp!

Årets julklapp: hemmagjort!

Puss

julkalender

ELLE har en julkalender där man i varje lucka kan vinna finfina priser. Dagens lucka innehåller en finfin klänning från Malina. Kul grej att gå in och öppna luckorna för att se vad som finns bakom, som en chokladkalender för dom som tror dom är för stora för sånt (eller inte äter choklad..)!

Puss

02 min första kärlek

Ni vet när man var liten och skrev kärlekslistor och man skrev egentligen inte riktigt vad man kände utan dom man "skulle" skriva. Ja menar enligt kärlekslistorna var alla kära i samma killar, så är det ju inte på riktigt. Sen var det en kille som inte var en av dom man "skulle" vara kär i, men som jag i typ tvåan blev dödligt kär i och det finns en hel del om det i mina dagböcker... Tyvärr var jag en liten fegis så jag tror fortfarande inte att han vet om det. Kanske ska ta och berätta det för honom någon gång.

Puss

rosa leopard

För det första så ser jag verkligen fram emot den här helgen, den har potential att bli galet bra.

Leopard har ju blivit en hit, som iof nu har svalnat lite, men var helt galen för några månader sedan. Jag köpte en leopardbaddräkt för 2 år sedan som jag använder som body lite då och då. Typ idag.


Men jag behöver skaffa en bra helsvart sjal, för det märkte jag att jag inte har någon. Så snart blir det ett besök i tygbutiken så kan jag fixar en precis som jag vill ha den.
Puss


Irene, va sägs om den här som inspiration till nästa fotografering? Efter den vi ska göra nu alltså

VINTAGE KENZO DRESS, HAT WITH FLOUR From Beyond Retro
Underbar bild.
Puss

01 om mig

Föddes 31 Juli, 5 veckor tidigare än vad det var tänkt. Jag vet inte om jag då egentligen är ett septemberbarn, eftersom det var det jag var menad att bli?
Jag heter Ann (efter min mamma) Therese Östman men har aldrig gillat mitt namn särskilt mycket.
Ägnade första åren i en liten lägenhet men när lillebror Andres var påväg flyttade vi till radhus. Där bodde jag i 4 kvadratmeter stort rum, men fick ändå plats med säng, bokhylla, bord, en soffa och två fotöljer. Allt i mini-size då. Jag hade mer pennor än vad jag kunde räkna till, men drömde om en penna där det man ritade ploppade ut ur bilden och blev verklighet.
Efter det packade hela familjen ihop sig i en 2a för att sedan flytta till ett sjukt mycket större hus, som jag nu bor i.
Började dagis när jag var 4, började sverkerskolan när jag var 6, flyttade till tiunda till 5an och valde efter det natur på Fyrisskolan, där jag nu går sista året.
Mitt klädintresse har visat sig på olika sätt från ungefär den tiden jag började tiunda. Då i början var det i shockande färger, som övergick i en mixad stil där rött hår matchades med rosa krusskjorta, trasiga stuprör och Dr marten kopior. Det hade sin charm men skiljer sig ganska mycket från den stilen jag har nu. Båda ganska utstickande, men nu kanske inte lika skrikigt. Någongång kanske jag vet vad som faktiskt verkligen är jag.

Lilla jag.
Puss

2 år i rad

Jag och familjen var i USA förra hösten och jag köpte då min nyårsklänning, späckad med paljetter i olika färger. Klänningen köptes på Forever21, och dom har för den här säsongen gjort en ny variant av samma klänning!

Tycker jag representerar nyår mycket bättre än henne, men man ser verkligen att det är samma grunddesign för båda klänningarna.

Puss

dollyblond-inspirerad

Sitter här och kollar kort till vår fotokalender, och finns inte särskilt många eftersom de flesta i min familj (pappa och Andreas) oftast ser rätt mongo ut. Men det kan ju vara kul det med.

Idag drar jag iväg till skolan i Dollyblond-inspirerad klädsel med korsettaktig överdel på klänningen med t-shirt under.

Dollyblond är en av de få bloggar som jag faktiskt läser och gillar.Hon har snygg stil och köper mycket av sina kläder på H&M och myrornas.


Snart skola!
Puss


01-30

01 Om mig - 02 Min första kärlek - 03 Mina föräldrar - 04 Det här åt jag i dag - 05 Vad är kärlek? - 06 Min dag - 07 Min bästa vän - 08 Ett ögonblick - 09 Min tro - 10 Det här hade jag på mig i dag - 11 Mina syskon - 12 I min handväska - 13 Den här veckan - 14 Vad hade jag på mig i dag? - 15 Mina drömmar - 16 Min första kyss - 17 Mitt favoritminne - 18 Min favoritfödelsedag - 19 Detta ångrar jag - 20 Den här månaden - 21 Ett annat ögonblick - 22 Det här upprör mig - 23 Det här får mig att må bättre - 24 Det här får mig att gråta - 25 En första - 26 Mina rädslor - 27 Min favoritplats - 28 Det här saknar jag - 29 Mina ambitioner - 30 Ett sista ögonblick

Snodde det här från nicklas blogg, och tänkte att ja, det är ju en fin mall för bloggandet. 30 inlägg med info om mig. Ska försöka iallafall.
Puss godnatt.

små och fina










Puss


syntest för modefolk



Puss

årets första julbak

Skulle vilja skicka ett luktprov (när kommer 4D bloggen? 3D bloggen kanske ska komma först...) från vårt vardagsrum till er nu, för det känns som jul och luktar varma lussebullar.





Yum. Bäst att jag inte är hemma för mycket. Lussebullar är ingen hitt när man går på GI, och tror inte jag kan motstå frestelsen.

Åh nu blev jag sugen på en gul tajt klänning, lussebulle-style. Skulle kunna vara fint en utekväll, röda klänningar såhär års blir lite väl jultomte kanske.
Puss

the sartorialist

The sartorialist är helt klart underbar blogg. Streetfotografen som blev världskänd. Älskar alla foton!













kille i klänning

De tio finalisternas i ELLEs designtävling är nu framtagna och här är några av bidragen!
05

07

09


Så får vi se vem som vinner då. Ett av bidragen är ritat av en kille, och jag undrar hur det skulle funka. I vinnarpriset ingår att man får ta med en kompis, så kanske, om han vinner, kommer kompisen istället få klänningen uppsydd. Det är ju lite tråkigt, eftersom det och stylingen är så stor del av förstapriset. Eller så kanske han gillar att ha klänning.
Puss

filmtips


Jag är inte mycket för svenska filmer från 90-talet eller när den här nu är gjord, men måste säga att den här var riktigt bra! Värd att se om man försöker låta bli att tänka på hennes otroligt fula jeanskjol och solbriller och det mesta annat hon har på sig...
Puss

utförsäljning

Kvällen igår blev hur bra som helst, känns skönt med en hemmahelg för en gångs skull!

Fick ett sms av Erika med frågan Vad var det jag hörde om Boomerang, tråkigt och basic? Låter som något för mig kanske?! Och jo, drottningen av koftor skulle ju såklart passa in där. Så jag, Lina och Erika fick skjuts av Mark (tack så mycket) ut till boländerna där Boomerang hade sin utförsäljning. Visste väl redan från början att jag inte skulle hitta något, eftersom det varken är min stil eller prisklass ens när det är utförsäljning. En kofta för 500 kr tilltalar mig icke!

Både Erika och Lina handlade dock rätt mycket. Lina köpte en snygg snygg jacka och Erika shoppade loss på barnavdelningen; till sig själv. Skitbra grej som ska testas i vanliga butikerna så snart det finns tid! Hon fick liksom en skjorta och en kofta för 350 kr. Inte illa pissat.







Taxi-mark!





Erika med sina fynd!

SÅ JÄÄVLA KUL!

Snart kommer gänget och det blir en skön filmkväll.
Puss på er

allt i ett

Alla som känner mig vet att jag inte är särskilt bra på att spendera tid hemma och särskilt inte ensam, så jag gick till skolan idag. Hade bara två lektioner så det var lungt, och den megalånga  håltimmen ägnades tull skissande för projektarbetet med Lisa. Där kan man snacka om kill your darlings. Har skissat massor, men det är ju mest mina egen stil. Det är skitsvårt att vara två, men tycker ändå vi kom överens bra. Vi har kommit överens om dom sex första outfitsen. Så snart är det bara att börja sy!

På med jumpsuiten idag. Gillar att det är vida ben på den, det blir lite långklänningskänsla. Och det är liksom allt i ett; långklänning, byxor, top, smycke...


Snart kommer lina hit, det blir en lugn helg det här. Nu ska förkylningen bort.
Puss

en in en ut

Rensade precis lite i garderoben eftersom lådorna svämmade över.
Jag har kommit fram till att jag behöver en större garderob. Dom flesta svarar eller så köper du mindre kläder, vilket jag inte anser vara ett alternativ så det får helt enkelt bli större garderob. Dock vet jag inte hur jag ska lösa problemet... Jag skulle kunna fixa en säng i garderoben och göra rummet till en jättegarderob. Kanske det kanske. 

Hur som helst, för framtida walk in closet skapare: ha lådor för strumpor, strumpbyxor och underkläder. Men ha INGA FLER LÅDOR! Lådor är sämst, för man ser inte vad man har. Man ska ha mycket plats och mycket galgar, så löser det sig!
 
Ett annat förslag folk har är att köra en in, en ut. Men det verkar ju hemskt. Det förstör ju glädjen i att hänga in ett plagg i garderoben om man nu också måste slänga ut något. Skär i hjärtat.
Puss


frozen dimond

Det blev till att vara hemma idag också, orkar inte gå runt och hosta som en galning i skolan. Så istället sitter jag nu och dricker te och kollar på Narnia, vilket är ganska soft men jag vet att jag kommer vara uttråkad ganska snabbt. Får helt enkelt hitta roliga saker att sysselsätta mig med istället. Som att.... fundera på vilka kläder och smink som ska användas till fotograferinge med Irene! Har tänkt lite på det där redan, och siskuterat med Irene. Båda tycker The White Witch är himla bra inspiration för sminkningen.

Och samma sak med modevisningen från BJ i lördags, som Erika btw gick! Egentligen var visningen för make up store och alltså sminkningarna, men kläderna och allt med frozen dimond tema tycker jag är superfint! Tyvärr kunde jag inte se visningen, men får nöja mig med bilder.
Här är en bild från visningen, med Erika som går!

Nu ska jag återgå till Narnia.
Puss

fjäderfä

Jag vill ha något med fjädrar. Sånna där svartgröna skimrande. Jag såg två superfina svarta tajta klänningar på New Look. Den ena enaxlad med mycket fjädrar på axeln, den andra med båda axlarna och fjädrar på båda. Men, det blev inget. Lite synd, så är därför lite sugen på att gå och köpa fjädrar och sy på på valfritt svart plagg! Hm... Skulle vara kul du.

Puss

mästerkock

Inte för och va den som är den, men jäklar vad god mat jag lagar.

Puss


har du katt?

Kände mig väl inte frisk direkt, men pallrade mig till skolan iallafall. I min nya halsduk som ääääntligen är klar! Jäklar som jag har stickat på den!

Den är varm! Och hårar märkte jag idag. Men sånt får man leva med.

Kollar project runway och ska sätta igång med skissandet för projektarbetet snart.
Puss på er

RSS 2.0